Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

advies omtrent reparatie/onderhoud

Vraag gesteld door marloes1953 op 6 juni 2018

dag, helaas is afgelopen maandag onze buscamper (aril 2013) 88.000 km kapotgegaan; is weggesleept waarschijnlijk de drukgroep van de koppeling en evt. daardoor ook de koppelingsplaten ( volgens garage) volgens hen moet er veel uit de motor gehaald worden om erbij te kunnen; nu is de distributieriem ook 5 jaar oud en volgens een andere garage aan vervanging toe. mijn vraag is nu is het een optie om dit gelijktijdig te laten doen ivm vermijden van dubbele arbeidsuren of zijn dat echt twee verschillende reparatie's, want het gaat volgens mij in de papieren lopen en daar zitten we eigenlijk niet op te wachten. graag advies alvast bedankt!

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over een komende reparatie en benodigd onderhoud aan uw kampeerauto. Om bij de koppeling te kunnen komen moet de versnellingsbak van de motor af. Dat is voor elke auto (u laat merk en type achterwege) een operatie die tijd kost. Er hoeven alleen geen onderdelen 'uit de motor'.

Het vervangen van de distributieriem heeft qua werkzaamheden niet veel overlap, (de distributieriem zit aan de andere kant van de motor) maar als het financieel lukt om de twee zaken gelijktijdig te laten doen, zou ik daar zeker de voorkeur aan geven. Het kan toch wat tijd schelen. De reparaties moeten allebei gebeuren, het uitstellen van de distributieriem is ook niet geheel zonder risico.