Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oplossen van olie vloeistof toename in motorblok

Vraag gesteld door Schmittmann-Berndsen op 21 november 2017

Ik rijdt in een Volvo v50 met het kenteken 56 ldt 5, 2.0l diesel.
Sinds de aanschaf van de auto valt hij steeds in storing, motor systeem service vereist en ruim tijd in voor onderhoudt. Er is na het uitlezen inmiddels de roetfilter, katalisator, sensor vernieuwd en de verstuivers zijn getest. Na het resetten gaat het een paar dagen goed, maar de motor blijft vaak regeneren, waarbij de afval brandstof wordt terug geblazen in de motor, en er zodoende oliepeil toename ontstaat. Het valt voor mij allemaal onder de garantie, maar mijn garage Suzuki Leiden weet het niet verder, en advies bij de Volvo garage levert ook niets op. Ik hoop dat U nog een advies voor mij heeft! met vriendelijke groet D.Schmittmann

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Volvo V50 2.0D valt regelmatig in storing en het motorolie peil stijgt. Er zijn al diverse onderdelen vervangen maar het probleem blijft.

Het stijgen van het motorolie peil wordt veroorzaakt door het veelvuldig regenereren, de oorzaak daarvan zal dus gezocht moeten worden.

Mogelijk is er een software probleem of is er een probleem met de druksensor van het roetfilter.

Alleen onderzoek kan de oorzaak aan het licht brengen.

Misschien kunt u in overleg met de verkoper diagnose laten stellen bij Buchli in harderwijk of bij een GMTOdiagnosespecialist.