Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dagwaarde oude kever ivm repatriëring.

Vraag gesteld door Patrick_ op 18 juni 2018

Ik vraag mij af hoe het zit met de repatriëring van een oude oldtimer mocht dit nodig zijn. Ik ben van plan om op vakantie te gaan met een 45 jaar oude Volkswagen Kever die verder in behoorlijk nette staat is. Deze is niet getaxeerd. Mocht er iets faliekant mis gaan met de auto wanneer ik op vakantie ben waardoor repatriëring nodig is, hoe regelen jullie dit dan? Wordt er dan van de goedkoopste dagwaarde uitgegaan?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw vraag hebben we voorgelegd aan de ANWB Alarmcentrale. Een antwoord volgt z.s.m.***

Reactie van Harm Zeven:

Als het economisch verantwoord is zal een auto worden gerepatriëerd. De afstand speelt daarin een grote rol, maar natuurlijk ook hoe zwaar de auto beschadigd is geraakt.

Een old-timer komt in de praktijk vaak terug, zeker als die in goede staat is. Als er geen taxatierapport is, zal op basis van bijvoorbeeld foto's de staat globaal worden beoordeeld.

Repatriëring gebeurt meestal met een verzameltransport, dus niet individueel per sleepwagen. Daardoor vallen de kosten vaak lager uit, wat weer gunstig kan zijn voor de beoordeling, mocht het een twijfelgeval zijn.

Als een auto geen economische waarde meer heeft, maar wel emotionele, dan is een repatriëring op eigen kosten bespreekbaar.