Motorrijbewijs halen in Amsterdam

Liefde voor motoren

Wil jij heerlijk rondrijden en uitwaaien op de motor? De ANWB heeft een grote liefde voor motoren, dat is wel te zien aan het tijdschrift 'Promotor'. Wij bieden ook uitstekende mogelijkheden voor je om het motorrijbewijs te halen, ook bij onze vestiging in Amsterdam.

Motoropstapdagen

Wij organiseren Motoropstapdagen voor alle motorliefhebbers. Op deze dagen kun je ervaren hoe het is om motor te rijden met een proefles voor 25 euro

Wil je het rijbewijs halen? Alléén tijdens de Motoropstapdagen hebben wij een speciale aanbieding: 14 uur rijles + 2 praktijkexamens (AVB & AVD) nú slechts voor € 999 euro!

Aanmelden proefles

Wanneer zijn de motoropstapdagen? 

19 feb 5 mrt 19 mrt 2 apr 16 apr 7 mei 21 mei
4 jun 18 jun 2 jul 23 jul 13 aug 3 sep 24 sep


Theorie certificaat A

Als je nog niet in het bezit bent van je rijbewijs B, moet je eerst je theorie certificaat A halen voordat je kunt starten met de praktijklessen voor je motorrijbewijs A. Ben je in het bezit van rijbewijs B, dan kun je je theorie certificaat A tijdens je praktijkopleiding halen. Bij onze motorrijschool in Amsterdam kun je terecht voor het benodigde studiemateriaal.

Voor welk motorrijbewijs ga jij?

Er zijn drie soorten motorrijbewijzen die je bij de motorrijschool in Amsterdam kunt halen. Aan ieder motorrijbewijs zijn andere leeftijdseisen en voorwaarden verbonden. Hieronder de toelichting hiervan.

 
Rijbewijs Soort Voertuig Vermogen
Rijbewijs A1 Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW)
Rijbewijs A2 Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW
Rijbewijs A Zware motor Onbeperkt vermogen

 

Rijbewijs Theorie-examen vanaf Rijlessen vanaf Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1 17 jaar 17 jaar 18 jaar
Rijbewijs A2 17 jaar 20 jaar 20 jaar
Rijbewijs A2 n.v.t. 19 jaar 20 jaar
Rijbewijs A 17 jaar 21 jaar 24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar

22 jaar

Rijbewijs A met code 80* 17 jaar 21 jaar

21 jaar

Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit) n.v.t. 21 jaar 21 jaar

A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

Lessen en praktijkexamens

Je start met een proeftest waarbij gekeken wordt naar je rijervaring en leersnelheid. Op basis daarvan wordt een lesplan opgesteld met het aantal benodigde motorrijlessen. Na het behalen van je theorie kan je opgaan voor de praktijkexamens (AVB en AVD). Beide onderdelen zijn verplicht voor het halen van je motorrijbewijs.

De motorrijbewijs kosten bestaan uit meerdere onderdelen en deze zijn ook afhankelijk van het aantal benodigde rijlessen.

Wat kost het?

Je lesperiode hangt af van je huidige kwaliteiten en niveau, wat tijdens de intest wordt vastgesteld. Verder hangt jouw lesperiode ook af van de wachttijd bij het CBR. Bekijk hieronder de motorrijbewijs kosten per onderdeel in Amsterdam.

Proefles/intest € 25,-
Losse lesprijs motor  € 58,75

 

Tarieven theorie en praktijkexamens

Praktijkexamen AVB € 203,62
Praktijkexamen AVD  € 284,75
Theorie-examen € 51,-

Het theorieboek en oefenboek voor rijbewijs A is verkrijgbaar bij de ANWB Webwinkel.

Proefles aanvragen

Start je motorrijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor motor aan