Kilometers berekenen

Kilometers berekenen tussen twee plaatsen

Hoeveel kilometers afstand zal er tussen Amsterdam en Utrecht liggen? En wat is dan de precieze afstand tussen jouw huis in Amsterdam en de parkeergarage bij het centrum van Utrecht? Met de routeplanner kun je de precieze kilometers berekenen.

Afstand berekenen

De routeplanner berekent de afstand/kilometers met de auto, via de snelste route over de weg. Dit is echter niet per se de kortste route. Je kan in de routeplanner voor de optie ‘kortste route’ kiezen en dan wordt daarvan ook direct de afstand gemeten.

Je kan ook de loopafstand of fietsafstand berekenen. In dat geval wijzig je in de routeplanner het type vervoersmiddel. Op deze manier bereken je dus de afstand over voet- en fietspaden.

Overige opties routeplanner

Behalve km's berekenen geeft de routeplanner ook de verwachte brandstofkosten, reistijd, aankomsttijd en natuurlijk een gedetailleerde route met kaart. Je kunt de route direct vanuit de routeplanner printen. Als extra opties kun je bij autoroutes zoveel mogelijk de files ontwijken (door de opties ‘Snelste route’ en ‘Routekeuze op basis van actueel verkeer’ aan te vinken) en zoveel mogelijk tolwegen omzeilen (door de optie ‘geen tolwegen’ te kiezen).