Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
.�S

32-daagse groepskampeerrondreis Andalusië

Ontdek het campingleven in het vurige Andalusië, de streek van olijven, sherry, tapas, siësta's, langgerekte stranden en prachtige witte dorpen. De route is voorbereid, de reisbegeleiders staan voor je klaar, een excursiepakket is inclusief en de campings zijn geboekt. 
  • je reist met je eigen kampeermiddel
  • inclusief 8 (bus)excursies, 6 lunches en 3 diners
  • voldoende gelegenheid om zelf op ontdekking te gaan

Jouw reis

Andalusië heeft veel te bieden, landschappelijk én cultureel. De indrukwekkende koningssteden Sevilla en Granada natuurlijk, maar ook de witte dorpen en de prachtige stranden van de Costa de la Luz mogen niet vergeten worden.

Je maakt kennis met de groep en de reisbegeleiders op een camping in Burgos, in het noorden van Spanje tijdens de welkomstmaaltijd.

Vervolgens reis je in het spoor van koningen, keizers en Don Quijote, met zijn trouwe kompaan Sancho Panza, langs kloosters en kerken, eindeloze siërra’s, middeleeuwse vestingen, imposante bergen, wijngaarden en molens. Ontdek een schatkamer vol werelderfgoed in Salamanca en vervolg je weg naar Cáceres. Dan strijk je neer in Sevilla, de stad van flamenco, siësta, processies, tapas en stierengevechten. 

Geniet van zon, zee en strand in het vissersdorpje Conil de la la Frontera aan de Costa da Luz voordat je Ronda aandoet, dat uitkijkt op de beroemde kloof, de Tajo de Ronda.

Dan maak je je op voor Granada. Het Alhambra met de typische Moorse architectuur geeft deze rondreis nog meer cachet.  

Via de omgeving van Murcia betreed je het achterland van Valencia, de sinaasappelhoofdstad van Spanje. Tot slot verken je de provincie Aragón in het noordoosten van Spanje voordat je tijdens een diner afscheid neemt van de groep en de terugreis aanvaardt. 

Je verblijft in...
Je reist met jouw eigen kampeermiddel en kunt rekenen op een gereserveerde kampeerplek. Uitgaande van de reisroute zoekt ANWB op gepaste afstanden naar goede campings. Bij aankomst op de volgende camping krijg je door de reisbegeleider een plaats toegewezen.

Je ontvangt de definitieve lijst met campings in de reisbescheiden.

Inbegrepen excursies en hoogtepunten
• avondbezoek aan verlicht Salamanca
• indrukwekkend flamenco-optreden
• Sevilla en het Alcázar
• Córdoba en de Mezquita
• show van de Andalusische ruiterschool en sherry proeven in Jerez
• Ronda en de witte dorpen
• wandeling door het Alhambra en het paleis de Generalife

Onze reisbegeleiders
De toeristische reisbegeleiders verlaten op reisdagen als eerste de camping. De technische reisbegeleiders verlaten als laatste de campings. Gebeurt er onderweg iets, dan kun je een beroep op hen doen. Vanzelfsprekend helpen de reisbegeleiders je graag bij problemen en geven zij meer informatie over de vakantiebestemming. Lees hier meer over onze reisbegeleiders.

Reisvariant
Wij bieden deze rondreis ook aan zonder excursieprogramma. Bekijk de 32-daagse campingrondreis Andalusië.

Aantal deelnemers
Minimaal 16 / maximaal 46 personen


Verlengen
Het is niet mogelijk deze rondreis te verlengen.