Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Trouwe-Ledenvoordeel     

12-daagse train & electric drive: slow travel door Puglia

Altijd al een vakantiefavoriet van de Italianen: Puglia. Verken op een relaxte en geruisloze manier deze zuidelijke regio. Strijk neer op de witte stranden, bezoek de grotwoningen van Matera, droom weg bij de zonsondergang in het zuiden en trakteer jezelf op lokale lekkernijen.
  • verken op een relaxt tempo de hak van Italië
  • inclusief treintickets en elektrische autohuur
  • schitterende kleinschalige en duurzame logeeradresjes

Jouw reis

Op naar het zuiden van Italië, waar we een van deze mooiste regio's van Italië vinden: Puglia. 

Deze regio heeft veel te bieden qua cultuur, natuur, eettradities en stranden. Raak verslingerd aan barokke parels zoals Lecce, wandel door de dorpjes met de trulli (witte huisjes met puntdaken) en proef de zon in lokale wijn geproduceerd in deze streek, zoals de Salice Salentino. 

Je verblijft in…
Het avontuur begint al in Nederland, wanneer je in de ochtend in de trein stapt om de volgende ochtend in Bari aan te komen. Zowel op de heen- als terugweg is een overnachting in de trein inbegrepen. Aangekomen op het station in Bari staat de elektrische auto voor je klaar, laat dat avontuur maar beginnen! 

Je eerste logeeradres is een biologische boerderij, Country Borgo Valle Rita, werkelijk een pareltje. Met de auto sta je in ruim een halfuur in het bijzondere Matera met de grotwoningen. De boerderij is buiten het dorp Ginosa gelegen, dichtbij de kust. 

Het tweede adresje, Tenuta Donnanna in Galatone is weer zo’n bijzonder adresje waar je door de eigenaren met open armen zal worden ontvangen. Omringd door zo’n 24 hectare land kom je hier helemaal tot rust. Je verblijft in het zuiden, tussen Nardò en Gallipoli die de moeite waard zijn te bezoeken. 

De laatste uitvalsbasis bevindt zich weer iets noordelijker in Puglia. Masseria Capece in Cisternino is omringd door een duizend jaar oude olijfgaard van ongeveer 35 hectaren. Het land bevat bomen waarvan wordt gezegd dat ze geplant zijn door veteranen van de Punische oorlogen, meer dan 2000 jaar geleden. In de citrus boomgaard staan vele soorten fruitbomen, waarnaar de verschillende verblijven vernoemd zijn.

Bij de reisbescheiden ontvang je de namen van de accommodaties die voor je geboekt zijn. Het is niet mogelijk een voorkeur door te geven.

Bij vertrek op 17 juli en 4 september verblijf je in Masseria Camarda in plaats van Masseria Capece. 
Op sommige vertrekdata verblijf je in omgekeerde of een andere volgorde in de accommodaties in plaats van hierboven genoemd. 

Rondreis inclusief treinreis en elektrische huurauto
Tijdens deze reis is het retourticket Nederland – Bari met trein inbegrepen. Je rijdt op de bestemming in een Peugeot E-208 of een Peugeot E-2008. Het grote voordeel van het hebben van eigen vervoer is dat je zelf kunt bepalen wanneer je vertrekt en waar je onderweg stopt. Het laden van de elektrsiche auto is bij de accommodaties gratis. 

Verlengen
Dit arrangement kan niet verlengd worden.