Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

11-, 14-daagse rondreis Italië - Toscane met alle zintuigen

Deze autorondreis door Toscane neemt je mee op ontdekkingstocht door adembenemende heuvellandschappen, over slingerende cipressenlanen, langs eeuwenoude olijfgaarden, door spectaculaire bergdorpjes en natuurlijk via de mooiste kunststeden van Midden-Italië.
  • kunstzinnig Toscane, een lust voor het oog
  • proef de Italiaanse keuken in haar puurste vorm!
  • inclusief workshop verse pasta maken en diverse proeverijen

Jouw reis

Tintel al je zintuigen tijdens deze rondreis door het aardse paradijs Toscane.

Dwaal door steden vol kunstschatten en culinaire verrassingen: van de cultuurstad Florence tot de wonderen van Pisa. Of ontdek de geboorteplaats van Pinokkio en sta stil in de tijd in Tavarnelle Val di Pesa of Siena. Voel je vrij tussen de groene wijngaarden, olijfbomen en cipressen in de omgeving, wandel langs de oude stadsmuren in Lucca en geniet van de adembenemende uitzichten bij Volterra.

Ook je smaakpapillen maken overuren en worden verwend met een pastaproeverij, heerlijke chiantiwijn, echte Italiaanse gelato en kruidige panforte. 

Je verblijft in…
Je begint in de heuvels in Montecarlo in het Relais Corte Benedetto, omgeven door wijngaarden en olijfbomen. Het is slechts twaalf kilometer rijden naar het gezellige stadje Lucca.

Daarna reis je naar Hotel Le Colline bij San Gimignano, op loopafstand van het historische centrum. Achter het hotel ligt een panoramische wandelroute en in het restaurant proef je regionale gerechten.
Je weg vervolgt zich naar Hotel Villa Ambra even buiten Montepulciano. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en ligt midden tussen wijngaarden en schilderachtige stadjes. 

Tot slot ben je te gast in de Florence voor een uitgebreide verkenning. De geselecteerde hotels zijn het perfecte uitgangspunt om de kunst en architectuur van deze renaissancestad te ontdekken. 

Je verblijft in bovengenoemde hotels (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt. 

Reisduren
Je kunt bij deze rondreis kiezen tussen de 11- of 14-daagse variant.

Bij de 11-daagse reis verblijf je twee nachten Lucca (omgeving), drie nachten in San Gimignano (omgeving), drie nachten in Santalbino Montepulciano (omgeving) en twee nachten in Florence. 

Bij de 14-daagse variant verblijf je drie nachten Lucca (omgeving), vier nachten in San Gimignano (omgeving), drie nachten in Santalbino Montepulciano (omgeving) en drie nachten in Florence. 

Bijzondere ervaringen 
• de Chiantigiana, een van de mooiste autoroutes van Italië
• proef een glaasje prosecco op het marktplein van Etruskisch Panzano
• een glas wijn met cantuccini in middeleeuws Manhattan: San Gimignano
• wandel door Arezzo, waar de Oscar-film La vita è bella werd opgenomen
• leer koken op z’n Italiaans

Hoogtepunten 

Cappuccino 
In Toscane begint elke dag met een lach én een cappuccino! 
 
Toscane 
Middeleeuwse stadjes die dromen op de heuvels 
 
Chianti 
Proosten op jouw vakantie in de wijnregio Chianti
 
Volterra 
Volg het spoor van de Etrusken in het historische Volterra 
 
Pinokkio 
Herbeleef de avonturen van de bekendste houten pop in Collodi 
 
Florence 
In weinig steden liggen zo veel kunstschatten opgestapeld!