Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Large group of people enjoying an Italian meal together on top of a rooftop restaurant.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Zomer Vakantiedeals

11-, 14-daagse rondreis Italië - Toscane met alle zintuigen

Laat je door deze autorondreis meenemen door Toscane. Snuif cultuur op in de kunststeden van Midden-Italië, bezoek indrukwekkende bergdorpjes en ontdek de natuur van de regio: glooiende landschappen en lanen die rijk aan cipressen zijn. 
  • kunstzinnig Toscane, een lust voor het oog
  • proef de Italiaanse keuken in haar puurste vorm!
  • inclusief workshop verse pasta maken en diverse proeverijen

Jouw reis

Laat al je zintuigen tintelen tijdens deze smakelijk rondreis door Toscane.  

Ontdek bruisend en cultureel Florence tot aan een cliché in Pisa. Wandel of fiets over de oude stadsmuren van het authentieke Lucca of ga op ontdekkingstocht in de geboorteplaats van Pinokkio. Waan je even terug in de tijd bij Tavarnelle Val di Pesa of Siena. En dat allemaal met een schilderachtig plaatje van wijngaarden, oude olijfbomen en groene cipressen wanneer je van a naar b gaat rijden. 

Ook de inwendige mens zal worden geprikkeld en verwend met een pastaproeverij, heerlijke chiantiwijn, echte Italiaanse gelato en kruidige panforte. 


Je verblijft in…
Allereerst start je in de heuvels bij Montecarlo. Hier verblijf je aan een adresje omgevendoor wijngaarden en olijfbomen. Het is slechts twaalf kilometer rijden naar het gezellige stadje Lucca.

Daarna reis je naar de omgeving van San Gimignano, doorgaans op loopafstand van het historische centrum. Vanuit het hotel start je een panoramische wandelroute en het restaurant serveert regionale gerechten.

Je weg vervolgt zich naar de omgeving van Montepulciano. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en ligt midden tussen wijngaarden en schilderachtige stadjes. 

Het laatste logeeradresje is in omgeving Florence voor een uitgebreide verkenning. De geselecteerde hotels zijn het perfecte uitgangspunt om de kunst en architectuur van deze renaissancestad te ontdekken. Dit is ofwel een adresje in de heuvels in de buurt van Florence zodat je makkelijk een dagje naar de stad kan. Of dit kan zijn in een hotel dichtbij de stad Florence. 

Je verblijft in bovengenoemde plaatsen in hotels (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt. 

Reisduren
Je kunt bij deze rondreis kiezen tussen de 11- of 14-daagse variant.

Bij de 11-daagse reis verblijf je twee nachten Lucca (omgeving), drie nachten in San Gimignano (omgeving), drie nachten in Santalbino Montepulciano (omgeving) en twee nachten in de omgeving van Florence (max. 1 uur afstand). 

Bij de 14-daagse variant verblijf je drie nachten Lucca (omgeving), vier nachten in San Gimignano (omgeving), drie nachten in Santalbino Montepulciano (omgeving) en drie nachten in de omgeving van Florence (max. 1 uur afstand).  

Bijzondere ervaringen 
• de Chiantigiana, een van de mooiste autoroutes van Italië
• proef een glaasje prosecco op het marktplein van Etruskisch Panzano
• een glas wijn met cantuccini in middeleeuws Manhattan: San Gimignano
• wandel door Arezzo, waar de Oscar-film La vita è bella werd opgenomen
• leer koken op z’n Italiaans

Hoogtepunten 

Cappuccino 
In Toscane begint elke dag met een lach én een cappuccino! 
 
Toscane 
Middeleeuwse stadjes die dromen op de heuvels 
 
Chianti 
Proosten op jouw vakantie in de wijnregio Chianti
 
Volterra 
Volg het spoor van de Etrusken in het historische Volterra 
 
Pinokkio 
Herbeleef de avonturen van de bekendste houten pop in Collodi 
 
Florence 
In weinig steden liggen zo veel kunstschatten opgestapeld!