Uebler F24

Dat het altijd lichter en gemakkelijker kan, bewijst Uebler met de F24 fietsendrager. Met slechts 12 kilogram is dit de lichtste fietsendrager in zijn soort.

Om tot genoemd gewicht te komen, heeft Uebler wel een concessie moeten doen: de drager is niet kantelbaar. Maar daar staan dus wel belangrijke voordelen tegenover. Het pronkstuk van de F24 is de iQ sluiting, een super handige kogelkoppeling. De F24 wordt compleet afgemonteerd geleverd, alleen de frameklemmen worden los meegeleverd. In opgevouwen toestand is de drager zeer compact en door het lage gewicht eenvoudig te hanteren. Na koppeling op de kogel wordt eerst het u-profiel voor de frameklemmen opgeklapt, daarna volgen de wielgoten met verlichtingsunits. Vergrendeling en frameklemmen hebben een slot.

Conclusie

De lichtste met veel gebruiksgemak.

Beoordeling

Montage 5
Gebruiksgemak 5
Gewicht 5
Prijs/kwaliteit 4


Specificaties

Gewicht 12 kilogram
Stekker 13 polig
Max. laadgewicht 60 kilogram
Prijs € 479,-
Website www.uebler.nl


Toelichting score

1 = slecht
2 = matig
3 = redelijk
4 = goed
5 = zeer goed

Gebruik fietsendrager

De fietsendrager wordt verticaal op de kogel geplaatst en vervolgens gekanteld en vergrendeld. Genoemde vergrendeling werkt dus zonder hefboom en maakt montage heel erg eenvoudig. Een ideale vergrendeling wanneer je over minder kracht beschikt. E-bikes kun je redelijk eenvoudig in de brede wielgoten plaatsen, ook is er voldoende ruimte tussen de twee fietsen. De wielen worden verankerd met stevige kunststof riemen met ratelfunctie.

Fietsendrager monteren

Met onze tips monteer je de fietsendrager stap voor stap op de trekhaak en leggen we je uit hoe je vervolgens de fietsen veilig op de drager plaatst.

Fietsendrager montagetips

Speciaal voor jou geselecteerd