ANWB Compact

Fietsendrager voor elektrische fietsen

De ANWB Compact fietsendrager is in principe geschikt voor het vervoeren van twee fietsen, in het geval van een e-bike is het verstandig om de fietsendrager voor één elektrische fiets te gebruiken.

De Compact komt gedeeltelijk afgemonteerd uit de doos. De twee hangbeugels moeten nog wel gefixeerd worden met kunststof draaiknoppen en ook de lichtbalk met kentekenplaathouder dienen tot één geheel te worden gemonteerd. De lichtbalk breng je pas aan als de drager op de kogel zit.

Conclusie

Zeer compacte fietsendrager, onhandig in gebruik met e-bikes.

Beoordeling

Montage 3
Gebruiksgemak 3
Gewicht 5
Prijs/kwaliteit 4


Specificaties

Gewicht 6,5 kilogram
Stekker combistekker 7 en 13 polig
Max. laadgewicht 40 kilogram
Prijs € 119,99 voor ANWB-leden
€ 129,99 voor niet leden
Bestellen Bestellen in de ANWB webwinkel


Toelichting score

1 = slecht
2 = matig
3 = redelijk
4 = goed
5 = zeer goed

Gebruik fietsendrager

De Compact vouw je uit waardoor de drager vastgrijpt op de kogel. Het mechanisme wordt met de vlakke hand ingedrukt, dit vergt veel kracht. Bovendien geldt dit ook weer voor de demontage. De e-bike wordt als het ware opgehangen aan de beugels. Bij een damesframe is het lastig om een goed ophangpunt te vinden. Hangt de e-bike eenmaal, dan wordt de fiets met een rubberen band vastgezet. Vervolgens dient het voorwiel met een spanband te worden aangesnoerd. Het geheel kan daarna met een lange spanband nog definitief worden verankerd. De lichtbalk wordt inclusief de kentekenplaat in de uiteinden van de hangbeugels geschoven en gefixeerd met borgpennen. Al met al zijn er veel handelingen nodig om de fiets veilig te vervoeren.

Fietsendrager monteren

Met onze tips monteer je de fietsendrager stap voor stap op de trekhaak en leggen we je uit hoe je vervolgens de fietsen veilig op de drager plaatst.

Fietsendrager montagetips

Speciaal voor jou geselecteerd