Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

38 expert vragen

 1. Verkeersboete

  Gevraagd op 30 juni 2020

  Ik ben tussen 9 en 20 juni 14 x bekeurd voor te snel rijden op dezelfde plek. Ik rijd hier al 25 jaar en werd nooit beboet. Kan ik voor dezelfde overtreding 14 x beboet worden?

 2. Achteruit rijden in eenrichtingsstraat

  Gevraagd op 18 mei 2020

  Mag ik om te laden en lossen met de personenauto (is op deze wijze veel makkelijker bij ons huis) achteruit een korte (ongeveer 50 meter) eenrichtingsstraat in en ook uit rijden? Voor de duidelijkheid ik rijd in beide gevallen niet tegen het verkeer in. Ben door een BOA aangesproken toen ik stond te laden met de neus tegen het verkeer in.

 3. Fietsers toegestaan in voetgangerszone

  Gevraagd op 5 maart 2020

  Onder het bord G7 staat de tekst Fietsers toegestaan. Is dat hetzelfde als Fietsers gedoogd. En hebben voetgangers dan voorrang in de zone. Mogen snorfietsers, bromfietsers bromcooters er niet in rijden.

 4. Ingangsdatum maximale snelheid naar 100 km

  Gevraagd op 3 maart 2020

  Wanneer is de ingangsdatum dat de maximale snelheid naar 100 km per uur gaat.

 5. Onderhoud verkeersborden

  Gevraagd op 1 maart 2020

  Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud en dus ook voor de leesbaarheid van verkeersborden.

 6. Kiss and Ride

  Gevraagd op 25 februari 2020

  Mag je een kiss and ride bord zelf plaatsen. Ik sta voor de klas en de school waar ik wil, wil zo'n bord.

 7. Parkeren in Amsterdam

  Gevraagd op 18 februari 2020

  Onlangs kreeg ik een boete van 373 euro wegens wegslepen van mijn auto ve parkeerhaven tbv elektrische auto's. Ik tekende bezwaar aan met als voornaamste argument geen markering op de weg en schuine borden niet leesbaar. Mijn bezwaar is ongegrond verklaard. Graag ontvang ik uw advies alvorens naar de rechter te moeten stappen.

 8. Plaatsing verkeersborden

  Gevraagd op 7 mei 2019

  1. Als er een rijbaan is met 4 rijstroken, waarvan 1 rijstrook voor linksaf en 1 voor rechtsaf, geldt het verkeersbord A1 (aan beide zijden van de rijbaan) voor alle 4 rijstroken of alleen voor de afslaande rijstroken? 1a. Geldt dat ook als een afslaande rijstrook van de andere rijstroken wordt gescheiden door een ononderbroken dubbele streep? 2. Twee rijbanen met elk 2 rijstroken komen samen. Voor zij samenkomen, dus nog gescheiden zijn, staat er links van de linkerrijbaan een A1 bord en rechts van de rechterrijbaan eenzelfde A1 bord. Geldt de aangegeven snelheid dan ook voor het gedeelte na de samenvoeging (1 rijbaan met 3 rijstroken)? 2a. Ontstaat er na de samenvoeging (van 2 rijbanen met 2 rijstroken naar 1 rijbaan met 3 rijstroken) dan een nieuw wegvak? 2b. En zo ja, moet er dan niet opnieuw een A1 bord staan?

 9. Fietser/bromfietser "te gast" in voetgangersgebied

  Gevraagd op 16 april 2019

  Hierbij heb ik dan ook 2 vragen: Welke voorrangregel geld bij de combinatie G7+OB54 tussen voetgangers en fietsers/bromfietsers en uit welke bepaling kan dit worden geconcludeerd. Het begrip “is te gast” en wat dit feitelijk betekend, kom ik in geen enkele wetgeving/besluit ten aanzien van verkeer tegen, maar wordt in de praktijk steeds vaker toegepast; is hiervoor een wettelijke basis.

 10. Bord einde spitsstrook

  Gevraagd op 6 april 2019

  Laat svp een foto zien van fmeinde spitsstrook.