Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

80 expert vragen

 1. Brandstofprijzen

  Gevraagd op 03 mei 2019

  Ik lees met belangstelling jullie item over de Europese brandstofprijzen. De prijzen voor benzine (en diesel) zijn de hoogste van Europa. Schandalige verschillen in de EU ! De branchverenigingen ANWB, BOVAG, rai, etc moeten hier veel meer aandacht aan geven via zo veel mogelijk media, om de prijzen op Europees niveau te krijgen en te houden. En dan betalen wij in NL nog apart Wegenbelasting (en CO2-tax) at nergens zo duur is. Schandalige uitbuiting. 

 2. Verwarrende verkeerssituatie Doetinchem

  Gevraagd op 02 mei 2019

  Komende - met de auto - vanaf de Dichterseweg, in Doetichem, linksaf de Stokhorstweg op. We willen parkeren op de vrije parkeerplaats Sportpark-Zuid. Deze route is naar beste weten de enige toegangsweg. De borden zijn voor ons (niet woonachtig in Doetinchem) verwarrend. Het lijkt er op, dat het rode wegdeel een fietspad is en het donkere wegdeel een voetpad. Maar, mag je er dan wel in met de auto? Het bord slipgevaar impliceert van wel, immers dat lijkt toch met name voor de auto's bedoeld. In de praktijk lijken de weggebruikers er ook weinig van te snappen. Fietsers en wandelaars gebruiken de weg - naar het lijkt - volkomen willekeurig. Auto's rijden aarzelend. En ja, op de bestemming staan nog meer auto's. Het zal dus toch wel mogen ;).

 3. File leed

  Gevraagd op 01 april 2019

  Sommige radio stations zoals Qmusic die 2 jaar terug wel file door gaf.. maar nu is de enige Skyradio. Ook die zender zeer slecht ontvangst. 3 autos en alle 3 slechte tot zeer slechte ontvangst van Sky. 

 4. Invalide parkeerplaats

  Gevraagd op 01 april 2019

  Ik heb afgelopen vrijdag een rolstoelbus gekocht. Nu heb ik nog geen invalide parkeerkaart omdat de aanvraag hiervan min 8 weken duurt. Er zit wel een sticker op dat het een rolstoelbus en dat er 3 meter afstand aan de achterkant nodig is. Mijn vraag is of ik nu ook al gebruik mag maken van een invalide parkeerplek of dat ik moet wachten op de parkeerkaart.

 5. Wegenwacht mp3

  Gevraagd op 27 maart 2019

  Onder welk voertuig valt een motorscooter Piaggio MP3 in de Wegenwacht service?

 6. Carpoolplaatsen

  Gevraagd op 22 maart 2019

  Heeft de anwb een overzicht van carpoolplaatsen, en waar kan ik zo'n overzicht vinden?

 7. HG generator milieuzone

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Wat is de mening van de ANWB over het inbouwen van een HG generator in een personenauto, specifiek Nissan Almera Tino, 1800CC. www.meerkilometers.nl is de importeur. We overwegen een tweede hands buscamper te kopen. Vanaf welk jaartal mag een diesel uitvoering in milieuzones rijden in Nederland en overige Europese landen?

 8. Positiebepaling

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Hoe kan ik op mijn smartphone mijn gps positie bepalen? Moet ik daarvoor een app downloaden, en zo ja, welke nederlandstalige eenvoudige app uit de app store wordt aangeraden?

 9. Motor/auto uit het Midden-Oosten naar Nederland rijden en invoeren

  Gevraagd op 09 maart 2019

  Zoals de titel al beaamt. Ik zou graag mijn motor dan wel auto vanuit Omaan naar Nederland willen rijden. Ik ben van plan het voertuig als verhuisboedel in te voeren. Kan ik zomaar Europa binnen rijden? Of heb ik naast de vanzelfsprekende papieren ook andere eisen waar ik aan moet voldoen. Als voorbeeld: ik weet dat er een T1 formulier is voor transport van goederen. Is er ook een soortgelijk formulier nodig om EU binnen te rijden met een voertuig uit Oman.

 10. Parkeren met de onderweg app

  Gevraagd op 08 maart 2019

  Op mijn smartphone heb ik alleen wifi, geen internet(bundel)o.d. Kan ik dan toch parkeren met behulp van de anwb app onderweg?