Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

66 expert vragen

 1. Subsidie elektrisch rijden bij lopend private lease contract

  Gevraagd op 24 juni 2020

  Ik heb via ANWB sinds aug 2019 een private lease contract voor een elektrische auto. De totale looptijd is 5 jaar. Nu komt er per 1 juli subsidie op nieuwe elektrische leasecontracten met een looptijd van 4 jaar. Ik heb ook nog 4 jaar te gaan met mijn contract. Is het mogelijk om mijn leasecontract om te zetten en op die manier ook in aanmerking te komen voor de subsidie?

 2. Private lease

  Gevraagd op 20 juni 2020

  Bij welke garage kunnen we de Ford ophalen, als men via jullie de auto gaat private-leasen?

 3. Tweedehands elektrische auto via Private Lease

  Gevraagd op 15 juni 2020

  Ik overweeg via private lease een elektrische occasion te kopen. Ik denk aan een Citroën Berlingo personenauto waar de achterstoelen uit kunnen, zodat ik fietsen mee kan nemen. Is mijn vraag haalbaar? Is het verder de verantwoordelijkheid van het leasebedrijf als de termijn 60 maanden is en de motor vastloopt of de actieradius achteruit gaat?

 4. Private lease of kopen met lening

  Gevraagd op 28 maart 2020

  Ik vraag me af of het handig is om uit te kijken naar tweedehands en dit te betalen met een lening of private lease. Ik zat te denken aan een hyundai i20.

 5. Kleur

  Gevraagd op 9 januari 2020

  Waarom zijn bepaalde kleuren bij lease-auto's duurder? Dat zou toch niets uit moeten maken?

 6. Vastgelopen motor Ford Fiesta ST-Line

  Gevraagd op 3 december 2019

  Er moet een nieuwe motor/ruilmotor in mijn Ford Fiesta ST-Line, 2016. ik deed het onderhoud niet bij Ford dus geen garantie. Of zal ik een occasion kopen?

 7. Private lease goedkoper dan Autokosten?

  Gevraagd op 3 november 2019

  Welke kosten zitten niet in ANWB Private Lease en zijn wel opgenomen in ANWB Autokosten berekenen? Private lease lijkt goedkoper maar klopt dit?

 8. Auto verkopen aan handelaar

  Gevraagd op 8 oktober 2019

  Ik heb een vraag. Wij gaan een auto leasen en waren van plan onze eigenauto in te leveren bij de garage waar we gaan leasen.We hadden een bod gehad via deze garage en hadden mondeling een goedkeuring gegeven.  Nu blijkt dat we de auto particulier kunnen verkopen voor een veel hoger bod dan de autohandelaar geeft.De auto zou pas ingeleverd worden als we om de lease auto gaan. Om onder de verkoop uit te komen vraagt de handelaar een bedrag van 400€ aan ons. Mag dit?

 9. Stadsauto automaat leasen

  Gevraagd op 1 juli 2019

  Ik wil graag een kleine stadsauto gaan leasen, maar dan wel een automaat. Ik zou graag willen weten welke merken een kleine automaat hebben. Hebben jullie daar misschien een overzicht van?

 10. Keuze: lease of tweedehands?

  Gevraagd op 19 maart 2019

  Ik moet mijn private lease auto inleveren. Wat is het goedkoopste alternatief nu? Tweedehands kopen of private lease?