Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

104 expert vragen

 1. Subsidie elektrisch rijden bij lopend private lease contract

  Gevraagd op 24 juni 2020

  Ik heb via ANWB sinds aug 2019 een private lease contract voor een elektrische auto. De totale looptijd is 5 jaar. Nu komt er per 1 juli subsidie op nieuwe elektrische leasecontracten met een looptijd van 4 jaar. Ik heb ook nog 4 jaar te gaan met mijn contract. Is het mogelijk om mijn leasecontract om te zetten en op die manier ook in aanmerking te komen voor de subsidie?

 2. Elektrische auto en brand

  Gevraagd op 19 juni 2020

  Is het waar dat de brandweer niets zal doen om een elektrische auto te blussen cq de bestuurder er uit te halen in geval van brand gezien het elektrocutie gevaar?

 3. Laadpas activeren

  Gevraagd op 18 juni 2020

  Het lukt niet om mijn laadpas te activeren. Wat moet ik doen?

 4. Opladen

  Gevraagd op 17 juni 2020

  Ik heb een 3 fase oplaadpunt, 22KW. Het duurt vrij lang voordat mijn auto volledig is opgeladen. Als ik naar mijn kWh meter kijk verbruikt het oplaadpunt 1880 Watt. Dit is volgens mij het vermogen van een een fasegroep. Ik heb hem van de week volledig opgeladen in ongeveer 5 uur. Hij hangt nu al een hedennacht en avond aan de stroom. Dit kan toch niet goed zijn?

 5. Tweedehands elektrische auto via Private Lease

  Gevraagd op 15 juni 2020

  Ik overweeg via private lease een elektrische occasion te kopen. Ik denk aan een Citroën Berlingo personenauto waar de achterstoelen uit kunnen, zodat ik fietsen mee kan nemen. Is mijn vraag haalbaar? Is het verder de verantwoordelijkheid van het leasebedrijf als de termijn 60 maanden is en de motor vastloopt of de actieradius achteruit gaat?

 6. Kiezen van een elektrische auto

  Gevraagd op 15 juni 2020

  Ik bezit een hybride VW Golf. Ik overweeg aanschaf van een volledig elektrische auto. Kunt u mij adviseren? Weer van een vergelijkbare grootte. Liefst actieradius van 300 km of meer met trekhaak. Liefst een Europees merk. Van wanneer tot wanneer kun je van de in het vooruitzicht gestelde subsidie van 4.000 euro gebruikmaken en onder welke voorwaarden?

 7. Plug-in hybride AWD

  Gevraagd op 13 juni 2020

  Verkopers van auto’s met een elektromotor op de achteras geven mij tegengestelde antwoorden op de vraag wat er gebeurt met de accu op een normale rit, niet puur-elektrisch, van 200 km of meer. De een zegt: de accu wordt door de benzinemotor bijgeladen. De ander zegt: na een aantal kilometers is de accu leeg en wordt er uitsluitend met aandrijving op de voorwielen gereden. Wat is juist?

 8. Subsidie elektrische auto

  Gevraagd op 11 juni 2020

  Hoe weet ik of ik op 1 juli in aanmerking kom voor een subsidie van 4000 euro voor een nieuwe elektrische auto? De subsidiepot is beperkt. Weet u hoe lang het duurt totdat de subsidiepot leeg is op basis van gegevens van 2019?

 9. Elektrische auto thuis laden

  Gevraagd op 9 juni 2020

  Ik heb zonnepanelen. Bestaat er een mogelijkheid mijn elektrische auto voor mijn woonhuis op te laden? Er is wel een stoep voor mijn huis. Is het verboden om laadkabels over de openbare ruimte te laten lopen? Is hier een oplossing voor?

 10. Accu tweedehands elektrische auto

  Gevraagd op 9 juni 2020

  Helaas moeten we afscheid nemen van onze huidige benzine fiat 500. Nu willen we hem vervangen door een elektrische Fiat 500e. Waar moeten we op letten bij de accu? Of kan een diagnose uitgevoerd worden? Zo ja, waar?