Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

6 expert vragen

 1. Werking start stop systeem

  Gevraagd op 20 december 2019

  Ik rijd een MB GLE 400 van 2018. Startstop systeem werkte eerst, de laatste tijd minder en nu niet meer. Gecontroleerd door dealer. Men dacht dat het aan de accu lag. Was niet zo. Nu wordt gezegd dat door de weersomstandigheden en verschillend gebruik van accessoires het systeem een poosje uit valt. Graag uw mening.

 2. Het lichtje van de SRS (airbag) gaat altijd branden als ik start

  Gevraagd op 18 maart 2019

  Ik heb een MB E320 benzine uit 2003. Misschien heeft u ervaring met de volgende vraag: het lichtje van de SRS (airbag) gaat altijd branden als ik start. Dochalleen als het koud weer is. Bij ong. 14 graden. Na een tijd gereden te hebben, en ik vb. bij een stoplicht, motor stilleg en terug start, is en blijft het uit. Leg ik de motor niet stil, dan blijft het branden, hoe lang ik ook mag rijden. Als de buiten temperatuur warmer wordt, geen enkel probleem! Nooit aangaan in de zomertijd. Dacht aan kapotte mat maar kan toch niet stuk zijn, anders zou het lampje niet meer uitgaan...?

 3. Kan ik eisen dat de diesel-software-update van mijn Mercedes wordt teruggedraaid?

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Bij het laatste bezoek aan de Mercedesdealer is een software update doorgevoerd op mijn GLC 250 diesel. De auto kwam eigenlijk voor een andere storing, maar de garage heeft gelijktijdig in het kader van een lopende terugroepactie ongevraagd de software update uitgevoerd. De software update heeft ervoor gezorgd dat het verbruik - op basis van de gemiddelde die de boordcomputer aangeeft - met ca. 10% is gestegen en tevens loopt de auto merkbaar minder mooi, heeft weer 'de bekende' dieselbrom, en vibreert meer bij lage toerentallen. Bij navraag zegt de dealer dat ze de oude software niet kunnen en mogen terugplaatsen. ze zeggen zelfs dat ze strafbaar zijn als ze de software-update niet uitvoeren. Wat is mijn recht? Kan ik eisen van de dealer dat de oude software wordt teruggeplaatst zonder dat dit van invloed is op de garantie die nog op de auto zit?

 4. Krijg mijn euro 5 mercedes een update

  Gevraagd op 16 december 2018

  Krijg ik een oproep voor een update van mijn diesel mercedes euro 5.

 5. Storing cruise control

  Gevraagd op 17 juli 2018

  Wij rijden een MB C klasse CDI automaat uit 2006. De auto heeft ons nog nooit in de steek gelaten. Alles werkt perfect. Helaas, gisterenavond maakte een piepje duidelijk dat de auto z...

 6. Kan de verkopende garage expres het motordiagnoselampje buiten werking stellen?

  Gevraagd op 5 juli 2017

  Na koop gaf mijn Mercedes CLS 350 cgi uit eind 2008 onlangs storingen, wat ik zag door het motordiagnoselampje. Teruggebracht wegens garantie. Alles zou nu verholpen zijn. Garantie lo...