Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

49 expert vragen

 1. Blokkerende remmen Mazda XC 3

  Gevraagd op 28 december 2019

  Na 25 meter remde mijn auto en was er geen beweging meer in te krijgen. Geprobeerd op te trekken in 1e versnelling en in de achteruit. Motor afgezet, daarna weer gestart en er kwam beweging in. 15 km gereden in de stad. Volgende dag 90 km gereden. Wat is hiervan de oorzaak? Auto is 3 jaar oud en heeft 15.000 km gereden.

 2. Werking start stop systeem

  Gevraagd op 20 december 2019

  Ik rijd een MB GLE 400 van 2018. Startstop systeem werkte eerst, de laatste tijd minder en nu niet meer. Gecontroleerd door dealer. Men dacht dat het aan de accu lag. Was niet zo. Nu wordt gezegd dat door de weersomstandigheden en verschillend gebruik van accessoires het systeem een poosje uit valt. Graag uw mening.

 3. Melding abs, esp en handrem

  Gevraagd op 15 december 2019

  Krijgen weer 3 meldingen, van ABS, Esp en van de automatische handrem. Vorig jaar ook en hebben ze abs sensor rechts voor vervangen. Zou het nu weer een sensor zijn en kan ik doorrijden tot apk en een beurt?

 4. Verbruik koelvloeistof

  Gevraagd op 23 november 2019

  Ik heb een Peugeot 208, 1.4 VTI uit 2012. De stand van de koelvloeistof is in 1 maand tijd van maximaal naar het minimale niveau gezakt. De auto heeft in deze periode circa 1000 kilometer gereden. Beide keren gemeten met een koude motor. Is dit verbruik te veel?

 5. BDP sensor scwnic

  Gevraagd op 5 juni 2019

  Storing in de draad, slechte verbinding, blauwe stekker bij buigen van de draad start hij weer. Kan ik de sensor losmaken, twee moertjes en de verbinding  opnieuw solderen. Of is er tussen de sensor en stekker ook nog een andere draadverbinding?

 6. Connected stop zetten

  Gevraagd op 31 mei 2019

  Ik wil er mee stoppen omdat het niet werkt in mijn auto. Het kastje past niet en als hij er wel in zit doet hij het niet goed. 

 7. Connect car

  Gevraagd op 25 mei 2019

  ConnectCarr app geeft ecoscore grafiek niet meer weer.

 8. Is een Dashcam handig?

  Gevraagd op 23 mei 2019

  Goedemorgen, mijn vraag is is een dashcam handig en zoja waar hem het beste te halen en te laten installeren en welke is een goede aanrader? Wat is een acceptabele prijs om ervoor te betalen?

 9. ABS systeem

  Gevraagd op 9 mei 2019

  Ik heb een Hyundai i20 5 jaar oud en heb nu een storingsmelding van het ABS systeem en ESP (ESC), er moet een nieuwe ABS sensor gemonteerd worden. Is daarna de storing van het ESP ook verholpen?

 10. Start stop accu

  Gevraagd op 6 mei 2019

  Hoe komt het dat de accu na 7 kwartier rijden nog steeds bij een verkeerslicht moet bij laden. Behalve bij warm zonnig weer niet. Het komt ook wel eens voor dat als de auto twee dagen stil staat de accu onder de 12 volt komt. ook in de zomer. Volgens de dealer garage mankeert de accu niets. het betreft de Toyota Auris sports van 2016.