Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

392 expert vragen

 1. Aan een gesloten in het buitenland verblijven

  Gevraagd op 11 september 2019

  Wat is de maximale periode dat wij aan een gesloten in Spanje mogen verblijven? Wij gaan met de auto via Belgie, Frankrijk, Spanje. 

 2. Sneeuwkettingen

  Gevraagd op 10 september 2019

  De bandenmaat auto zijn: 205x55x16. Ik heb sneeuwkettingen geschikt voor 205x55x15. Kan ik deze kettingen gebruiken voor mijn auto?

 3. Tussenlanding in India op weg naar Nepal

  Gevraagd op 8 september 2019

  We vliegen in oktober naar Nepal en hebben op de heen- en terugvlucht een tussenstop in Dehli van maximaal 12 uur. Kan dit zonder visum? Berichten die we tot op dit moment gehoord hebben zijn tegenstrijdig. 

 4. Visum en rijbewijs Australië

  Gevraagd op 5 september 2019

  Wij gaan eind oktober naar Australie en gaan met een camper van Sydney naar Adelaide trekken. Nu heb ik vernomen dat we een visum nodig hebben en mogelijk een internatonaal rijbewijs. Is het ook mogelijk om een e visum aan te vragen? En hoe gaat het met de aanvraag van een internationaal rijbewijs? En hebben we ook nog vacinaties nodig?

 5. Geldigheid paspoort Cuba

  Gevraagd op 4 september 2019

  Ik zie overal dat het paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn na vertrek uit Cuba, behalve op de ANWB-site, waar staat dat deze geldig moet zijn tot datum van vertrek. Klopt jullie informatie, want onze paspoorten zijn nog 4 en 5 maanden na onze vakantie (zomer 2020) geldig of is de info op de ANWB-site verouderd?

 6. Aferry geeft niet de juiste vertrektijd door

  Gevraagd op 3 september 2019

  Op 23 juli 2019 hebben we een overtocht gepland staan (geboekt via Aferry) bij Adria Ferries. De tocht is van Ancona naar Durres Albanië. De informatie die wij hebben ontvangen op onze bevestigingspapieren klopt niet

 7. Routekrt no.7 Oostenrijk/Zirl 16% stijging caravan verboden/Telfs/Seefeld 18% caravan blauw

  Gevraagd op 3 september 2019

  Op de kaart staat bij Zirl 16% stijging en een caravan met een kruis erdoor, dus, verboden. Via Telfs naar Seefeld staat 18% stijging met een blauwe caravan. Ik begrijp dat er met een ervaren chauffeur wel met de caravan gereden mag worden, ondanks dat de stijging 2% meer is dan bij Zirl. Doordat ik dit op de routekaart zag kwam ik op mijn volgende vraag: Wij gaan nu Zonder Caravan over 2 weken daar in de buurt op vakantie en willen graag een uitstapje naar Seefeld maken. Wij hebben nu een Kia Rio met een 1200 cc motor. Kan ik met deze auto de route Telfs/Seefeld nemen?

 8. Hoe ontvang ik mijn eta?

  Gevraagd op 2 september 2019

  Wij gaan over twee weken naar Canada. Ik heb een eta aangevraagd en deze is goedgekeurd. Ik heb een uitdraai van de mail, maar staat er nu ook een aantekening in mijn paspoort?

 9. Meenemen uit Kroatië

  Gevraagd op 2 september 2019

  Goeiemorgen, de hoeveelheden drank en sigaretten is dat per auto of per persoon?

 10. Betalen in euro

  Gevraagd op 1 september 2019

  Kan je in Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije in euro betalen? Kan je met een Rabo Wereldpas (Maestro) met de pin betalen bij tankstations? Kan je bij elke grensovergang de plaatselijke valuta kopen?