Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

428 expert vragen

 1. Sneeuwkettingen en 4 aangedreven achterwielen

  Gevraagd op 31 december 2019

  Ik kom er niet goed achter welke regels gelden voor mijn Carthago camper op IVECO  max 6000 Kg met aangedreven achteras waarop 4 wielen zitten. Moet ik 2 of 4 kettingen gebruiken?

 2. Huur appartement

  Gevraagd op 30 december 2019

  Wij hebben via Airbnb een appartement gehuurd voor 2 maanden per 4 januari 2020. Wij hebben alsnog 10 dagen erbij geboekt 26 dec tot 4 jan. Helaas hebben we last van schimmel en dagelijks veel vocht vooral slaapkamer. Plus dat het appartement wat inrichting betreft zeer erbarmelijk is. Ook geen zon komt erin dus hele dag somber.

 3. Vignet Oostenrijk

  Gevraagd op 26 december 2019

  Klopt het dat je na 15-12-2019 geen vignet hoeft te kopen.

 4. Met de auto naar Marokko

  Gevraagd op 21 december 2019

  Ik ga naar Marokko op vakantie, heb ik en milieusticker nodig voor Frankrijk?

 5. Reisverzekering Egypte

  Gevraagd op 17 december 2019

  Ik heb een doorlopende reisverzekering Europa. Ga nu 1 week nasr egypte wat moet ik doen met mijn reisverzekering

 6. Voorwaarden cruisereis

  Gevraagd op 16 december 2019

  Ik heb een offerte gekregen van reisbureau. Ik vind hun voorwaarden wat typisch. Zij zeggen als ik geen pakketreis afneem, ik dan bepaalde rechten verspeel. Ook als ik wel een pakketreis zou nemen heb ik slechts enkele rechten. Klopt dit?

 7. Gebruik portofoon Canada

  Gevraagd op 1 december 2019

  Voor een Campervakantie in Canada willen we een aantal portofoons meenemen om met elkaar in contact te blijven. Nu begreep ik dat voor het gebruik van PMR446 portofoons een vergunning nodig is in Canada. Is dit inderdaad het geval en waar zou ik zo'n vergunning kunnen krijgen? Zijn er eventueel alternatieven die we kunnen gebruiken?

 8. winter wielen

  Gevraagd op 16 november 2019

  Ik ga naar Duitsche kerstmarken voor 3 dagen.Al gekocht millieustick. Toch net gehoort iets over de wielen. Zijn er winter wielen verplicht voor 3 dagen?

 9. Scooter te huren in Zweden

  Gevraagd op 12 november 2019

  Graag wil ik weten of het toegestaan is om met een nederlands rijbewijs BE afgegeven in 1989, zelfstandig een snowscooter te huren ( dus niet aansluiten bij een safari obv een gids) Op de zweedse overheidsite staat vermeld dat men met een buitenlands B-rijbewijs zelfstandig een snowscooter kan huren als dat in thuisland ook is toegestaan. Aangezien hier niet met snowscooters gereden wordt, wil ik graag duidelijkheid.

 10. Terugbetalen borgsom

  Gevraagd op 11 november 2019

  Sinds de jaren 80 kamperen wij met onze caravan op Camping de Krakeling te Zeist. Op 21 mei 1995 hebben wij volgens een bon, een borg betaald van Hfl 60,-- voor de toegangssleutel voor het nieuwe toegangssysteem. In 2018 heeft de Krakeling het toegangssysteem vervangen. Ik heb onlangs de sleutel en het bijgaande betaalbewijs van de borg aangeboden om de sleutel in te leveren en de borgsom uitbetaald te krijgen. Ik kreeg te horen dat men niet tot uitbetalen van de borg over ging