Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Knokkelkoorts

  Gevraagd op 14 augustus 2019

  In welk gebied van Vietnam heest het het meest?

 2. Route vakantie bestemming

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Ik ben 40 jaar lid van de ANWB en wil graag eens hulp bij mijn vraag! Ik heb een caravan met een leeg gewicht van 1250 kg en een Hyundai Tuscon(2016) met een 1500 cc motor. Wij gaan veelal naar Frankrijk met vakantie en nemen dan de Tolwegen met onze combinatie.

 3. Euro wisselen in Noorwegen

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Euro inwisselen in Noorse kronen. 

 4. Beter via pinpas betalen in Schotland dan geld wisselen?

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Is het goedkoper via pinpas te betalen dan geld te wissen van euro's naar ponden voor een 8 daagse rondreis in Schotland?

 5. Teveel tol betaald in Frankrijk

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Op 1 augustus heb ik teveel tol betaald. Vermoeddelijk doordat er een vrachtwagen voor mij zat. De automaat pakte mijn kaartje niet waarop ik een vrouw via de intercom kreeg. Bij het doorgeven van het kaartnummer kon ik betalen. Ik heb het exacte bedrag betaald (zoals de heenweg) en bleek het poortje niet open te gaan. Ik moest nog weer 60,69 euro betalen.

 6. Toeslag op tanken bij bemande pomp?

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Wij konden bij een Italiaanse pomp geen gebruikmaken van de selfservice, onze bankpas en creditcard werden niet geaccepteerd. Toen we kozen voor achteraf binnen afrekenen, bleek dat we in plaats van de aangegeven €1,59, liefst €2,02 moesten betalen per liter. Servicekosten. Is dit een gebruikelijke praktijk in Italië?

 7. Klein stukje door Bosnië-Herzegovina

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Wij gaan met de caravan naar Kroatië, tot aan Dubrovnik. Daarbij is het onvermijdelijk dat je een heel klein stukje door Bosnië-Herzegovina rijdt. Mag je dan niet meer dan 1 liter sterke drank pp meenemen? Wordt hier daadwerkelijk op gecontroleerd?

 8. Informatie

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Wil een camper t4 kopen en wil weten of hij schade heeft gehad.

 9. Milieuzone Italië

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  In Florence hebben we de auto geparkeerd in de milieuvrije zone. Echter bij het er naar toe rijden zijn we per abuis in de milieuzone terecht gekomen maar zijn wel gelijk dezelfde weg achteruit weer terug gereden. Ook in Lucca gebeurde ons dit. We parkeerden in de milieuvrije zone maar bij het wegrijden reden we per abuis even in de milieuzone. Hier zijn we ook dezelfde weg direct weer terug gegaan.

 10. Camper lenen ouders. Machtiging nodig?

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Wij gaan 24 augustus op vakantie met de camper van iemand anders. Het kentekenbewijs staat dus ook op haar naam. Echter gaan wij op rondreis door, kroatië, Montenegro, Bosnië, Albanië en Servië. Hoe zit dat bij de grenscontrole? ik heb gelezen dat als hij niet op je eigen naam staat, dat je dan een machting nodig hebt van de persoon waarvaan de camper is? Zo ja, hoe ziet zo´n machtiging eruit en wat moet daar in staan?