Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Boeken voor mijn dochters

  Gevraagd op 10 oktober 2019

  Kan ik een vakantie boeken voor mijn dochters? Aangezien het dan op mijn naam staat.

 2. Verkeerde categorie Franse tolweg

  Gevraagd op 9 oktober 2019

  Op 9 oktober ben ik op de Franse tol in de verkeerde klasse geplaatst bij het afrekenen. Ik bezit een VW California. Het is de eerste keer dat het fout is gegaan. Welke handelingen moet ik ondernemen om het teveel betaalde bedrag terug te ontvangen? Ik heb een ticket en een foto gemaakt van de auto bij het toppoortje.

 3. Boete uit Italië

  Gevraagd op 8 oktober 2019

  Deze zomer hebben wij een auto gehuurd in Rome en zijn daar twee dagen in Romen geweest met de Auto. Nu hebben wij drie bekeuringen gekregen om dat wij daar blijk baar niet mochten rijden. Nu heeft de verhuurder van de auto ons hier van op de hoogte gesteld en ons een document doorgemailt van de verkeershandhaver.

 4. Milieusticker moviecard

  Gevraagd op 29 september 2019

  Heb je een milieusticker nodig als je naar Movie Park Germany gaat?

 5. Mag ik in de VS met een minibus rijden?

  Gevraagd op 24 september 2019

  In de meivakantie 2020 gaan we met 2 gezinnen naar florida. In totaal zijn we met 8 personen. Mogen we met ons rijbewijs B een busje huren van 12 personen waar we maar met z'n 8 inzitten?

 6. Faillissement Thomas Cook

  Gevraagd op 24 september 2019

  Ik heb een vakantie geboekt bij Neckermann. Kan ik nog met vakantie, nu Neckermann en Thomas Cook in betalingsproblemen verkeren?

 7. Wijziging lijndienstvlucht door maatschappij

  Gevraagd op 23 september 2019

  Wij hebben een lijndienstvlucht geboekt bij Garuda voor 3 pers. Deze vlucht was rechtstreeks (met KLM vliegtuig) van Ams- naar Jakarta. Nu is de vlucht door Garuda geannuleerd en gewijzigd in een andere Garuda vlucht. Vertrek heen en terug op dezelfde dagen maar andere tijden en vooral, niet rechtstreeks. Deze tijden komen ons niet uit. Heen was geboekt vlucht vertrek Ams 20.50 , nu zitten we dus op een andere vlucht vertrek Ams 12.05 met overstap in Medan.

 8. Digitenne ontvangst

  Gevraagd op 23 september 2019

  Hartelijk dank voor uw reactie op mijn vraag over digitenne ontvangst. U heeft volkomen gelijk dat dit een probleem met KPN Telecom betreft. Maar het in dit verband geraadpleegde Callcentrum bleek er niet in voorzien om "niet" abonnees adequaat te woord te kunnen staan. Om nu al uw suggestie te volgen naar de geschillencommissie te gaan lijkt mij nog een stap te snel omdat ik niet zou weten welk "geschil" ik heb met KPN, wel ben ik zeer geïrriteerd door de hele gang van zaken en op grond van feiten weet ik dat er vele kampeerders zijn die gelijkluidende ervaring hebben.

 9. Oortje

  Gevraagd op 21 september 2019

  Leerzaam het stukje over oortjes in de auto. Ik zoeken onder Spanje maar kan daar niets over vinden. We wonen 4 a 5 maanden in Spanjen en ik ben benieuwd wat hier de regel is. Op uw site over Spanje heb ik het niet kunnen vinden.

 10. Kinderen voorin camper

  Gevraagd op 20 september 2019

  Mag een kind van 5 jaar rechts op de voorstoel met stoelverhoger met gordel om plaatsnemen tijdens het rijden?