Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

3 expert vragen

 1. Lekkage caravan na opmerking aan dealer dat ik het niet vertrouw

  Gevraagd op 27 november 2019

  Ik heb in 2014 een nieuwe caravan Eriba Exiting gekocht bij Pauw recreatie in Heerhugowaard. Bij niet gebruik staat hij in een geïsoleerde stalling. Een vochtmeting heeft in 2015 plaatsgevonden daarna niet meer, ook vanwege een jaar niet gebruik wegens overlijden van mijn partner. In april van dit jaar bij demontage van een rolgordijn zijgeleider kwamen roestige schroeven uit de zijwand, en heb ik direct gemeld dat dit duid op lekkage. Pauw heeft een vochtmeting en visuele controle uitgevoerd maar niets gevonden, het zou van leefvocht komen. Echter bij het schoonmaken voor de stalling, na een flink nat campeerjaar, constateerde ik vocht en een zwelling in de wand. Na een door mij uitgevoerde controle bleek bij de bovenhoek van het raam kit te ontbreken en stukje metaal steekt achter het rubber naar buiten. De reactie van Pauw was dat de zwelling wel weg zal trekken, wat ik betwijfel, en in mei 2020 wordt het gerepareerd. Het is geen garantie van Eriba wegens de niet jaarlijkse vochtmeting, echter wel een duidelijke fabrieksfout. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Kan ik Pauw hierop aanspreken en bij het niet wegtrekken van de zwelling waardevermindering van de caravan verhalen?

 2. Scheuren in deurkozijn van Fendt caravan

  Gevraagd op 17 november 2019

  Wij hebben een Fendt caravan uit 2014. Afgelopen jaar constateerden wij plotseling dwars scheurtjes in het deurkozijn. Wij zijn ermee naar de dealer geweest en deze hebben dit gereclameerd bij de importeur. Echter de importeur beroept zich erop dat de garantie is verlopen. Wij stellen echter dat dit is te wijten aan een fabricagefout omdat ons inzien niet mag gebeuren bij een caravan van 4 jaar oud. we hebben caravans gezien van meer dan 20 jaar waar dit niet bij voorkomt. We hebben zelfs de fabriek in Duitsland aangeschreven en die komen met het zelfde verhaal. U zult wel begrijpen dat wij enorm teleurgesteld zijn in het merk FENDT. We hebben het idee om er werk van te laten maken want er bestaat altijd nog zoiets bij de wet, als een te verwachten levensduur van een product en dit voldoet daar totaal niet aan. IK heb nu nog voor een laatste maal een bericht gestuurd naar de fabriek. Als hier geen bevredigend antwoord op komt dan ben ik van plan hier een artikel over te schrijven voor in de KCK. Ik hoor graag of u nog een mogelijk ziet om dit vergoed te krijgen

 3. Wat zijn de slechte modeljaren van Chateau?

  Gevraagd op 8 juli 2019

  Wij overwegen een Chateau caravan uit 2004 te kopen via een particulier. (Calista 430 AMF CT). De caravan is volgens de adverteerder Bovag gekeurd in april 2019. Tijdens het inlezen over dit merk kwam ik berichten over scheurende fronten e.d. tegen. Geldt dat ook voor Chateaus uit 2004? In hoeverre geeft de Bovag keuring hier zekerheid over?