Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

40 expert vragen

 1. Tui wijst vakantievlucht Agadir-Brussel

  Gevraagd op 16 april 2019

  Gisteren melding gekregen dat om operationele redenen de vlucht gewijzigd is naar TB 2582. Deze vlucht heeft een tussenstop in Marrakesh. Nu vertrek om 19:25u en aankomst om 2:55u. met daardoor een reisduur van 7,5 uur. Deze wijziging van TUI is voor ons gezelschap zeer onplezierig en ik wil er tegen in beroep gaan.

 2. Export boottrailer

  Gevraagd op 15 april 2019

  U verwijst met uw antwoord naar de RDW. Die gegevens over export heb ik. Onderdeel daarvan is het gebruiken van een Export-kenteken (is normaal trailer kenteken op een witte achtergrond). Op mijn vraag aan de RDW of mijn Franse koper met dit export kenteken door België  en Frankrijk mag rijden, werd ik verwezen naar de ANWB. Mijn vraag gaat dus over het mogen rijden met het witte export kenteken in België en Frankrijk. Mag dat? Van de RDW en de export weet ik alles, dat vraag ik dus niet aan u!

 3. Vakantie busreis stromende regen kapotte ruitenwisser

  Gevraagd op 10 april 2019

  Afgelopen voorjaar was ik met mijn zoon op skivakantie in Oostenrijk (inclusief busreis van en naar Nederland). Op de terugweg gingen de ruitenwissers kapot. We zijn toen gestopt bij een tankstation in Duitsland, maar het lukte de buschauffeurs niet om de ruitenwissers aan de praat te krijgen. De buschauffeurs gaven aan dat wachten op pechhulp te veel vertraging zou opleveren en besloten door te rijden. Toen het weer flink begon te regenen, verzochten passagiers om te wachten bij een tankstation (het zicht was namelijk zeer slecht). De buschauffeurs gaven hier geen gehoor aan en bleven zonder werkende ruitenwissers door de regen rijden. De afstand die nog afgelegd moest worden naar Nederland was zo'n 250 km. Wat had ik op dit moment kunnen doen als passagier? Ik voelde me namelijk niet veilig. Als ik was uitgestapt in Duitsland, had ik dan via mijn verzekering vervangend vervoer kunnen regelen? Had ik de politie kunnen/moeten inlichten? Of had ik gewoon een dutje moeten gaan doen op hoop van zegen?

 4. Schadevergoeding contant over door middel van reischeque

  Gevraagd op 10 april 2019

  Ik heb een meningsverschil met reisorganisatie Kras over de uitvoering van onze reis naar Sri Lanka in maart 2019. Tot de reis behoorden enige slotdagen in een hotel aan het strand (half pension). Wij hebben gebruik gemaakt van een update mogelijkheid om voor een hotel te kiezen in een hogere klasse. Tijdens de reis bleek ons (ook degenen die naar het oorspronkelijke hotel zouden gaan) dat de update achteraf niet noodzakelijk was, omdat de rest van onze groep ook in een luxe hotel werd geplaatst met all inclusive. Dit kwam omdat het oorspronkelijke hotel niet beschikbaar was.

 5. Koopovereenkomst boot

  Gevraagd op 08 april 2019

  Graag voorbeeld koopovereenkomst voor boot. 

 6. Oplichting met ETA-aanvraag

  Gevraagd op 29 maart 2019

  Mijn dochter en haar vriend hebben met opa en oma een reis geboekt naar Canada. Ze wilden via de officiële eTa site een eTa aanvragen. Helaas belandden zij op een nagenoeg dezelfde site van een oplichter. Toen ze dachten dat er 14 euro van de visacard afgehaald werd, bleek er ineens 150 euro afgehaald te zijn. Toen ze nog eens naar de site gingen, bleek in heel kleine lettertjes onderaan te staan dat er servicekosten bijkwamen. Het is niet gelukt om het via de Rabobank terug te boeken. Interhelp kan niets doen. Ook het bedrijf zegt zelf: Zoals u kon lezen was dat bedrag voor onze servicekosten. Wat kunnen we doen?

 7. Bagage vertraging

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Ik heb gehad dat tijdens mijn reis van 8 dagen mijn bagage zo ernstig vertraagd was dat ik deze mijn hele vakantie niet ontvangen hebt, pas bij terugkomst op Schiphol had ik de bagage terug. De reis verzekering dekt de schade niet en de vliegtuigmaatschappij vergoedt alleen de werkelijk gemaakte kosten. Kan ik ook nog de kosten voor de geboekte ruimbagage terug vragen of ben ik dan teveel eisend?

 8. Fout op vliegticket

  Gevraagd op 27 februari 2019

  In paspoort staat :de Vree en op ticket DEVREE  geeft dit problemen op schiphol? Gaan naar Cuba. 

 9. Afgeven paspoort hotel buitenland Tsjechië

  Gevraagd op 27 februari 2019

  Ga vrijdag as. met busreis naar Praag. Chauffeur reisleider wil paspoorten voor incheck hotel. Wil niet afgeven. kopie niet voldoende? Bovendien cover van ANWB er zo af te schuiven. Welke mogelijkheden? Bijvoorbeeld noteren naam reisleider/als verantwoordelijk?

 10. Boete Italië

  Gevraagd op 30 januari 2019

  29.01.2019 een aangetekende boete ontvangen uit Italië. De overtreding zou gemaakt zijn op 21.12.2018.  Echter in het geheel NIET in Italië geweest in 2018...