Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

163 expert vragen

 1. Kopie paspoort en rijbewijs bij huur camper

  Gevraagd op 29 juni 2020

  Voor huur camper stuurde ik een kopie van mijn paspoort en rijbewijs op. Mijn kopieën worden geweigerd. De verhuurder wil nu als ik daar ben kopieën maken. Mag dit?

 2. Coulance regeling voor mensen met een verlopen rijbewijs vanwege corona

  Gevraagd op 11 juni 2020

  Er schijnt vanwege corona een nieuwe coulance regeling te zijn voor mensen met een verlopen rijbewijs. Kan ik volgens deze nieuwe regeling zonder problemen met een verlopen rijbewijs een auto besturen en naar het buitenland?

 3. Mag je vanwege corona in het buitenland rijden met een verlopen rijbewijs?

  Gevraagd op 11 juni 2020

  Is het waar dat een verlopen rijbewijs (75+) nu ook in het buitenland geldt? Staat niet op uw site?

 4. Documenten

  Gevraagd op 5 juni 2020

  Is het hebben van een foto van je rijbewijs en kentekenbewijs in je smartphone voldoende of moet je de pasjes daadwerkelijk bij je hebben? Bestaat er anders niet een app waarin je deze rechtsgeldig kunt downloaden?

 5. Max trekgewicht auto

  Gevraagd op 19 mei 2020

  Mijn auto mag volgens kenteken max. 500 kg trekken. Nu wil ik een aanhanger huren om twee fietsen op te halen. De aanhanger weegt leeg 250 kg plus 2 fietsen van elk 25 kg maakt samen 300 kg. Mag dat?

 6. Piaggio MP3 buiten Europa

  Gevraagd op 28 april 2020

  Ik heb een Piaggio MP3 en die mag ik in Europa met mijn B-rijbewijs besturen. Stel dat ik dat in bv Australië of Canada zou willen. Mag dat.

 7. Rijbewijskeuring

  Gevraagd op 9 april 2020

  ivm een operatie waarbij een tumor uit mijn hoofd is verwijderd, diende ik een gezondheidsverklaring in bij het CBR. Na 7 maanden kreeg ik het verzoek van het CBR om een keuringsrapport te laten opmaken door een door hen aangewezen neuroloog. ​​​​Omdat mijn behandeling bij het UMC Utrecht net was beëindigd, heb ik de neuroloog in Utrecht echter gevraagd een rapport op te laten maken. Het CBR accepteerde dit rapport niet. Is het toegestaan dat CBR het rapport van mijn neuroloog niet accepteert.

 8. Theorie rijbewijs

  Gevraagd op 5 april 2020

  Door het Corona virus dreigt het door onze schoondochter behaalde theorie voor rijbewijs B te verlopen. Wordt de houdbaarheid van het behaalde theorie gedeelte verlengd door het CBR of moet zij straks haar theorie opnieuw halen.

 9. Inname rijbewijs

  Gevraagd op 3 april 2020

  Stel je maakt een overtreding tijdens het rijden van de auto en je rijbewijs is ingenomen. Kun je daarna deelnemen in het verkeer als motorrijder dus een andere categorie voertuig.

 10. Rijbewijs kwijt

  Gevraagd op 30 maart 2020

  Mijn rijbewijs is ingevorderd omdat ik te hard heb gereden op de A6. De laser heeft 152 km/h afgelezen. Ik dacht dat ik op de A6 's nachts nog 130 km/h mocht rijden. Ik vraag me af hoe de procedure van het invorderen van het rijbewijs gaat.