Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

16 expert vragen

 1. Bedrijfsauto ouder dan 5 jaar

  Gevraagd op 4 februari 2020

  Ben voornemens een Mercedes sprinter te kopen die ouder is dan 5 jaar en geregistreerd staat als bedrijfswagen sinds de eerste toelating. Ik koop de auto particulier dus betaal deze incl. btw. Moet ik dan nog een rest BPM betalen.

 2. Puntlassen losgescheurd

  Gevraagd op 3 juli 2019

  bij het scharnierpunt (kogelgewricht) op de carrosserie zijn de puntlassen zomaar losgescheurd. M.i. zou dit toch niet mogen gebeuren. Tevens is dit gewoon een onveilige situatie, voor het zelfde geld krijg je zo’n gasveer in je gezicht.

 3. Vastgelopen automotor na reparatie

  Gevraagd op 8 juni 2019

  Mijn Mercedes Vito ging olie lekken na een goed uitgevoerde grote beurt door een expert. Bus daarna naar een garage gebracht om krukaskering te vervangen, lekte nog. Na verder gezocht bleek de oliekoeler te lekken. Ik heb een 3 liter v6 bus en vol onder de kap dus, alles moest los en uit gebouwd worden om bij de oliekoeler te komen. Na reparatie liep de motor niet lekker, bleek een kleinigheid te zijn. Na test rijden loopt de motor na 300 meter last en is het advies een revisie met een kostenplaatje van 7000 euro die voor mijn rekening komen hun hebben een correcte reparatie uitgevoerd zeggen ze. Welke stappen moet ik nu nemen?

 4. Onder garantie vervangen onderdeel weer defect

  Gevraagd op 9 april 2019

  In juli 2015 kocht ik bij de officiële Mercedes Benz dealer een Mercedes E 200 Cabriolet met bouwjaar mei 2012, schadevrij en 1 jaar garantie. Vlak voor het aflopen van de garantietermijn constateerde ik dat de linker achterlichtunit  lek was: Aan de binnenzijde van het glas bevonden zich druppels water en na een regenbui cq. wasbeurt lag er wat water onderin de unit. Met de dealer werd afgesproken dat de unit gratis (onder de garantie ) vervangen zou worden bij de eerstvolgende servicebeurt. Dit geschiedde in september 2016. Nu, 2 ½ jaar later, is dezelfde unit wederom lek: Wederom waterdruppels aan de binnenzijde en een laagje water van ca. 1 cm. De dealer stelt zich (telefonisch) in principe op het standpunt dat de herstelkosten geheel voor mijn rekening komen omdat de garantie op dit onderdeel ( = 2 jaar) verstreken is, “maar wellicht dat er over een korting te praten is”. Binnenkort vindt hierover een gesprek plaats.

 5. Dwaling bij import auto (ex-schade auto)

  Gevraagd op 4 maart 2019

  Ik ben onlangs een aankoop op een Mercedes Benz overeengekomen voor een kleine 30.000 euro. Uit vooronderzoek ben ik te weten gekomen dat dit een import auto betreft. Bij het bezichtigen heb ik expliciet naar de (schade)historie gevraagd, maar de auto had alleen wat lichte bumperschade welke volledig is gerepareerd.

 6. Milieuzone stad Utrecht

  Gevraagd op 4 maart 2019

  Mijn auto Mercedes Benz G-klasse) staat op een gerenoveerd chassis uit 1983. Op dit chassis is een carrosserie met motor, aandrijving, uitlaat, roetfilter en SCR(Selective, Catalytic Reduction) Katalysator gebouwd. De motor is van het type 642. In combinatie met genoemde katalysator voldoet de motor aan de euro 4 norm. Dit is ook bevestigd door TUV Nord en deze heeft daarvoor ook een groene Duitse sticker verstrekt.

 7. Beroep op non conformiteit non bovag

  Gevraagd op 29 november 2018

  Beste lezers, 5 manden geleden heb Ik heb een bedrag van €11500 betaald voor auto. Hat gaat om een Mercedes S klasse benzine van 2006 met 208444 KM op de teller. 5 manden later ging d...

 8. hoeveel kans op succes en welke weg te bewandelen

  Gevraagd op 3 januari 2018

  Hallo,ik heb 9-12 -2017 een Mercedes B klasse 180 CDI gekocht van particulier in Kerkrade. Stom genoeg zonder aankoopkeuring en geen onderhoudshistorie. Auto zag er zeer gelikt uit en...

 9. Mag een bankje in een camper worden geplaatst tegen de rijrichting in

  Gevraagd op 17 november 2017

  Ik heb een vraag over een als camper ingerichte en gekeurde Mercedes sprinter uit 1996. Op het kenteken staan niet het aantal zitplaatsen vermeld. Ik begreep dat dat toendertijd nog n...

 10. Ratelend geluid niet te repareren

  Gevraagd op 23 augustus 2017

  Ik heb pas geleden een Mercedes c180 met 70.000 km op de teller gekocht. Al snel was een ratelend geluid te horen tijdens het starten. Mercedes dealer heeft veel tijd en energie gesto...