Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

201 expert vragen

 1. Hoe betaal ik een Franse parkeerboete als er geen "telepaiement" code op de bon staat?

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Hoe betaal ik een Franse parkeerboete als er geen "telepaiement" code op de bon staat?, ook jullie modelbrief heb ik 2 weken geleden reeds verstuurd. En tot heden nog niets uit frankrijk vernomen. Duurt dit altijd zo lang? En hoe is het afgelopen met andere die dit is overkomen?

 2. Termijn aansprakelijk stellen

  Gevraagd op 29 juli 2019

  In Frankrijk heeft een automobilist mijn geparkeerde auto beschadigd. Hij wachtte en samen hebben wij het formulier ingevuld. Is er eens ettelijke termijn waarbinnen ik contact moet opnemen met de verzekering van de tegenpartij? Of kan ik mijn vakantie volmaken en na een aantal weken de tegenpartij aansprakelijk stellen?

 3. Nieuw kenteken voor camper?

  Gevraagd op 15 juli 2019

  Ik heb een Vw Transporteren, die door een garage is ingevoerd vanuit België in 2005. Ik heb deze in NL gekocht in 2007. Hij was toen omgebouwd naar camper en dat stond op het kentekenbewijs, met kenteken: XX-XX-XX. Ik wilde nu een milieusticker bestellen voor Frankrijk maar bij de RDW stonden de milieugegevens niet geregistreerd.

 4. Hoe weet ik of ik nog een openstaande boete heb in Frankrijk?

  Gevraagd op 05 juli 2019

  Hoe weet ik of ik nog een openstaande boete heb in Frankrijk?

 5. Verkeerd afgeschreven bij tanken in Frankrijk

  Gevraagd op 01 juli 2019

  door foute brandstofkeuze niet getankt op transactie, bonnetje voor €0, en €120 afgeschreven.

 6. Verkeersboete Frankrijk

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Ik heb een boete van 45 euro gehad in Frankrijk voor te hard rijden. De bekeuring is netjes thuis bezorgd en betaald op 21 mei. Mijn verbazing kwam dat op 23 mei het bedrag weer is terug gestort op de rekening. Ik krijg geen contact met Amtai en wil graag duidelijkheid. Graag hoor ik een toelichting hoe dit mogelijk is.

 7. Monitor camera caravan voorin auto toegestaan in Frankrijk?

  Gevraagd op 17 juni 2019

  In Frankrijk mag tijdens het rijden geen iPad, scherm oid in gezichtsveld aanwezig zijn in de auto. Ik heb een camera achterop de caravan en de monitor zit links naast het stuur (ongeveer ter hoogte van het midden van het stuur) tegen het dashboard. Mag dat wel omdat met gezichtsveld de voorruit bedoeld wordt?

 8. Op de verkeerde rijbaan gereden

  Gevraagd op 11 juni 2019

  Heb een boete van € 90 ontvangen waarschijnlijk omdat ik op een busbaan heb gereden in Marseille. Dit is gebeurd tijdens de spits. Zijn argumenten als: ik ben de taal niet meester, onbekendheid in de stad, relevant, doen deze ter zake? Met anderen worden is bezwaar aantekenen de moeite waard of niet?

 9. Milieusticker België en Frankrijk

  Gevraagd op 10 juni 2019

  Milieusticker in België en Frankrijk voor 30-08 tot en met 01-09? Voor Toyota Yaris 2018 hybrid. 

 10. Bekeuring Frankrijk kwijtgeraakt

  Gevraagd op 09 mei 2019

  Ik ben een bekeuring van 45 euro uit frankrijk  kwijtgeraakt. Wat nu, wachten op een verhoging?