Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

28 expert vragen

 1. Importeren auto in Spanje

  Gevraagd op 9 juni 2020

  Wij wonen in Spanje en zijn bezig met onze inschrijving. Onze auto hebben wij hier al in Spanje en we moeten daarom de kentekenplaten en papieren opsturen naar NL waar iemand voor ons de exportpapieren regelt en de witte exportplaten. Kunnen jullie een garagebedrijf in Spanje, omgeving Benidorm, aanbevelen om de import te regelen?

 2. Caravan verkopen

  Gevraagd op 19 mei 2020

  Ik wil mijn caravan verkopen in Kroatië. De koper zegt een koopcontract in het Kroatisch nodig te hebben dat getekend moet worden bij een notaris omdat hij de caravan Tuv wil laten keuren. Hoe kan ik dit aanpakken?

 3. Witte kentekenplaat caravan

  Gevraagd op 12 mei 2020

  Vrienden van ons zijn van Engeland naar Frankrijk geëmigreerd. We kunnen hun touring caravan kopen. In Nederland moet deze caravan gekeurd worden bij de RDW voor een Nederlands kenteken. Kan ik de caravan met de eigen auto met een witte kentekenplaat van Frankrijk naar Nederland rijden na de corona-crisis? Of moet ik me bij de RDW melden voor een voorlopig kenteken?

 4. Kilometrage camper nagaan

  Gevraagd op 17 maart 2020

  Ik hoor berichten over geknoei met kilometerstand met ingevoerde campers. Weet u hoe ik de kilometerstand kan controleren.

 5. Mededelingsplicht

  Gevraagd op 3 oktober 2019

  Voor een volgend voertuig keek ik op 3 oktober (vandaag dus) naar de mogelijkheden van import. Hierbij is het bepalen van de BPM belangrijk. Op Marktplaats zag ik een  geïmporteerde Skoda Karoq 1.5 TSI Ambition Business van april 2018 met slechts 9.000 km op de teller. Een € 2.000 lagere prijs dan alle andere 1.5 TSI’s en dus de ‘goedkoopste’ voor € 27.950.

 6. Vrijwaringsbewijs bij verkoop auto buitenland

  Gevraagd op 7 augustus 2019

  Wij hebben bij een Franse dealer een nieuwe auto gekocht en de oude auto wordt dan ingeruild bij die dealer. Hij verzorgt het papier werk om de Nederlandse oude auto te voorzien van Frans kenteken. De nieuwe auto is nog niet geleverd. Een vrijwaringsbewijs schijnt men hier niet te kennen, maar hebben wij wel nodig. Weet u hoe wij straks aan een vrijwaringsbewijs kunnen komen?

 7. Franse auto slopen in Nederland

  Gevraagd op 8 maart 2019

  Mijn auto met Frans kenteken is in Nederland en moet gesloopt worden. Welke papieren zijn nodig voor afmelden in Frankrijk?

 8. Auto exporteren naar Zwitserland

  Gevraagd op 4 februari 2019

  Als je gaat verhuizen naar Zwitserland wat zijn dan de kosten voor het invoeren? Is het niet beter de auto in Nederland te verkopen en daar een andere te kopen?

 9. Is een professionele autoverkoper verplicht te vermelden dat een auto uit het buitenland geImporteerd is?

  Gevraagd op 12 december 2018

  Het is wel mogelijk om dit via de RDW site na te gaan, maar dan moet je wel weten hoe en de gemiddelde autokoper weet dat niet. De verkoper weet het zonder meer. Toch wordt dit bij te...

 10. Auto zonder kenteken, waar parkeren?

  Gevraagd op 15 november 2018

  Als ik een auto importeer, dan duurt het een tijdje voordat ik er een Nederlands kenteken op heb. Mag ik die auto, dus zonder kentekenplaten, op mijn oprit op eigen terrein zetten?