Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

229 expert vragen

 1. Mag campingeigenaar toestemming weigeren om ons chalet te verkopen?

  Gevraagd op 22 januari 2020

  Wij staan met ons chalet op een Recroncamping op een huurplaats. Deze plaats wordt per jaar verlengd. Nu willen we ons chalet verkopen. De campingeigenaar houdt dit tegen omdat ze het verloop op de camping te groot vindt worden.

 2. Verkoop chalet

  Gevraagd op 5 december 2019

  Wij willen onze trekkershut verkopen aan kennissen en staan op een caming met Recreon voorwaarden. Tijdens de aankoop in 2014 zijn geen andere voorwaarden gesteld dan de Recreon voorwaardenn. Aan de kennissen van ons, die op een wachtlijst voor een sesoensplek staan, is door de kamping eigenaar een sesoensplek aangeboden. Nu wil de kamping eigenaar ons verplichten om de trekkershut voor een door hem vast gesteld bedrag te verkopen aan andere mensen die op zijn wachtlijst staan. Voor de verkoop aan onze kennisen welke zijn "goedkeuring" hebben voor een seisoensplaats geeft hij geen toestemming. Mag dit en zijn wij provisie aan de hem verplicht te betalen?

 3. Verplichte keuring toercaravan bij RCN

  Gevraagd op 11 oktober 2019

  Al bijna 20 jaar huur ik een seizoen-en winterstallings plek bij RCN Het Grote Bos in Doorn. Afgelopen maart kregen wij een brief bij het begin van het seizoen dat de toercaravans, net als de stacaravans en huizen verplicht gekeurd moesten worden. In het verdere verloop van het seizoen is door de RCN geen aandacht meer aan besteed.

 4. Wijziging huurcontract en huishoudelijk reglement camping

  Gevraagd op 7 oktober 2019

  De eigenaar van onze camping heeft nieuwe huurcontracten en huishoudelijk reglement gestuurd, met aangescherpte regels ten aanzien van permanente bewoning, het uiterlijk en de leeftijd  van de caravans, het toestaan van gebruik voor familieleden. In de huishoudelijke regels staan verschillende ontbindende voorwaarden van het contract.

 5. Verhoging jaargeld

  Gevraagd op 25 september 2019

  Wij staan sinds een paar jaar op camping de flaasbloem in chaam. Vorig jaar werd het stageld verhoogd met een bedrag van rond de €100,-. Nu is voor er weer een verhoging, maar komt nu neer op rond de €200,-. 

 6. Herindeling kavel op camping met vaste staplaatsen

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  Ik wil mijn stacaravan verkopen.Hij staat op een vaste plek en ik huur het perceel van de campingbaas.Nu ik wil verkopen geeft de campingbaas aan dat hij het perceel waar mijn caravan op staat gaat veranderen.Dat houd in dat het schuurtje wat er staat verplaatst zou moeten worden en het totale perceel kleiner word.Dit zou ik dan aan moeten geven bij de potentiele koper/nieuwe eigenaar.

 7. Rechtsbescherming eigenaar chalet bij overname van camping

  Gevraagd op 2 augustus 2019

  Recent wilde ik een chalet kopen op camping De Heidelust in Molenschot. Het bleek dat de (sinds december 2018) nieuwe eigenaar begin juli van dit jaar heeft besloten dat nieuwe eigenaren verplicht zijn de kavel te kopen. Aan mij wordt 250 m2 voor 35.000,- aangeboden. Geen ruimte voor onderhandeling. Dus daar ben ik niet in mee gegaan. De camping is niet (meer) bij Recron aangesloten.

 8. Rechten bij herstructureren camping

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Voormalig Camping Maaszicht (Kerkdriel) is overgnomen door Resort aan de Maas per 1 juli 2019. Nu willen deze de camping gaan herstructureren. - Als beeindiging van het contract heb ik een Nieuwsbrief ontvangen/geen ondertekening! Mag/kan dit? Dient men geen officiele brief/beeindiging contract te versturen?

 9. Vaste standplaats met stacaravan op camping

  Gevraagd op 4 juli 2019

  Wij hebben bericht gehad can de camping dat men herstructureringsplannen heeft en dat wij na dit seizoen nog 1 jaar op mogen en dan geen jaarcontract meer krijgen en de stacaravan moeten verwijderen.Moet de camping ons ook aangeven wat de herstructureringsplannen zijn of mogen zij dit op deze manier doen.Wij staan er bijna 20 jaar en andere ruim 30 jaar.

 10. Afgesloten van stroom stacaravan

  Gevraagd op 12 juni 2019

  Ik heb een achterstand in de betaling van mijn staangeld op camping t oekeltje. Nu wil ik er met de eigenaresse uitkomen om dit op te lossen. Daarbij krijg ik eigenlijk alleen maar onredelijke voorstellen. Mijn voorstel bevat oa dat ik de caravan wil verkopen zodat ik de factuur kan betalen. Ik ben echter sinds vorig jaar afgesloten van de elektra. Mijn voorstel was om deze aan te sluiten zodat ik de caravan en de tuin kan opknappen. Hier wordt echter negatief op gereageerd. Ook wilde ik per maand alvast een gedeelte iedere keer betalen maar mijn voorstellen worden iedere keer afgewezen. Nu heb ik alweer contact met deurwaarder nummer 3 maar kom niet tot een oplossing. Nu is het wel zo dat ik voor dit seizoen de rekening alweer ontving in januari 2019,een bedrag van 3300 euro. Mijn vraag is hoe ik dit op moet lossen en staat zij wel in haar recht om mij de nieuwe rekening te laten betalen ook al kan ik geen gebruik maken van mijn caravan door de afsluiting