Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Luchtverversing Renault Megane stopt bij lange rit

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Bij lange ritten stopt de luchttoevoer naar het interieur, zowel bij warmte (geen airco) als bij koude (geen warmte in de auto, geen ontwaseming voorruit). Fan blijft draaien. Volgens dealer en importeur zou de oorzaak zijn dat het motormanagementsysteem bij langdurige grote belasting van de motor de aircopomp zou uitschakelen. Ik geloof daar niets van. Kent u dit probleem en wat is er aan te doen?

 2. Automatische versnelling

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Heb een MB 200CDI met 300000 km is het nog verantwoord om daar een caravan mee te trekken?Bak is gespoeld met 250000 km. 

 3. Kentekenbewijs LEZ Brussel

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Bij enkele (andere) vragen op het forum over de registratie voor de LEZ Brussel zegt u: "Het enige document dat u verplicht moet uploaden is het kentekenbewijs". Wat is in dit verband het kentekenbewijs?

 4. Versnellingsbak

  Gevraagd op 17 februari 2019

  Minimale lekkage aan schakelas  versnellingspook volgens de garage kan het geen kwaad. Vanmorgen is de auto twee keer afgeslagen daarna 50 km gereden en bij terugkomst gekeken of er verse olie lag omdat ik dacht dat is misschien het euvel geweest. En er lag inderdaad wat olie.

 5. Weggooien sneeuwkettingen

  Gevraagd op 17 februari 2019

  Kan ik mijn versleten sneeuwkettingen bij de ANWB inleveren?

 6. Stuurtrilling

  Gevraagd op 16 februari 2019

  Stuur trilt bij overrijden sommige metalen weg verbindingen vooral in een bocht (bv viaducten). Reeds veerpootpakkingen vervangen en uitgelijnd. Bandenspanning aangepast, alles door dealer. Betreft Dacia Duster 2015

 7. Import van auto als onderdeel van mijn verhuizing terug naar Nederland

  Gevraagd op 16 februari 2019

  Later dit jaar verhuis ik terug naar Nederland, vanuit Ghana, en zal dan al mijn huishoud goederen, persoonlijke spullen en eigen auto terug mee willen nemen. Moet ik voor de auto, die in Ghana tweedehands is gekocht en uit 2015 is, BTW en BPM betalen? Voor al mijn andere goederen (meubels, ijskast, etc) hoeft dat niet, omdat het een persoonlijke verhuizing is terug naar Nederland. Dan neem ik aan ook niet voor de auto, want alle belastingen zijn hier al betaald.

 8. Winterbanden voor Skoda Kodiaq xn 522 n?

  Gevraagd op 16 februari 2019

  Mogen loopvlak kettingen voor Skoda kodiaq bandenmaat 235 55 18 wel? De configurator geeft aan: geen sneeuwkettingen toegestaan. Wat is wijsheid?

 9. Milieuvriendelijke trekauto

  Gevraagd op 16 februari 2019

  Ik zoek een milieuvriendelijke auto die 2.500 aan de trekhaak mag hebben. Bestaat die eigenlijk wel? (Ik rij momenteel nog een VW transporter 2.5 TDI DC)

 10. Rammelende Hyundai ix35

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Ik heb onlangs een Hyundai ix35 2.o i-cather uit 2011 gekocht. Nu hoor ik na een maand een rammel uit de motor als ik in de lage toeren in zij 1ste en 2e versnelling optrek! Volgens de garage hebben ze dit allemaal, zat met och niet lekker en nogmaals mijn ongerustheid over gesteld en hij heeft me hierop een mail terug gestuurd, met de opmerking als dit type ouder wordt krijgen ze allemaal een geluid uit de versnellingsbak en we noemen dit een product eigenschap! Wat vindt de anwb hiervan? Ik vind dit niet kunnen, en ik ben er helemaal niet gerust op dat dit geen kwaad kan.. Wat moet ik doen en wat kan ik doen?  Is dit vaker gehoord onder de ix35 rijders of bij de anwb?