Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. Volkswagen Up uit 2012 schakelt soms niet tijdens rijden

  Gevraagd op 23 april 2019

  Mijn Volkswagen Up Bluemotion met startstopsysteem uit september 2012 heb ik in december 2016 gekocht bij een kleine garage. Daarvoor was het een leaseauto. Ik heb de auto laten keuren door autocoach. De auto schakelde toen goed. De Up schakelt soms niet tijdens rijden. Als ik de auto neerzet is het na een tijdje weer mogelijk om te schakelen en verder te rijden.

 2. Duitse auto zonder deel I

  Gevraagd op 23 april 2019

  We hebben een duitse auto als onderpand gekregen voor een lening. Was een klant van ons. Echter is de eigenaar spoorloos verdwenen. We hebben dus een VP Passat met alle sleutels en deel 2. We missen dus de A4 met ternaamstellings gegevens. Gebeld met RDW en situatie uitgelegd. Deze vertelde mij dat er dan een onderzoek in Duitsland uitgevoerd kon worden (duurt 6 weken) en we alsnog de auto op Nederlands kenteken konden krijgen. Alles geregeld, ééndagskenteken, verzekering en afspraak RDW. Komen bij de balie en moeten €138,- aftikken. 2 minuten later zegt de keurmeester kan niet, want we hebben geen factuur en we worden weggestuurd. Sowieso deze gang van zaken bij de RDW Zwolle vind ik buiten proportie. Dit voelt als diefstal. Eerst laten betalen en dan wegsturen met het kan niet. Kunt u mij zeggen hoe het nu zit en wat ik nu kan doen?

 3. Mitsubishi Outlander

  Gevraagd op 23 april 2019

  Onze auto Seat Alhambra is 12 jaar oud en heeft 270000 km gelopen. We overwegen om een andere auto te kopen en willen gaan overstappen van benzine naar hybride auto. We weten het niet of wel verstandig is om Mitsubishi outland PHEV te kopen en deze auto is ook geschikt voor de caravantrekker. En we hebben zonnepanelen op het dak. De wegenbelasting van hybride auto's medio 2020 zou helemaal anders worden. Volgens mij moeten we medio 2020 volledige tarief wegenbelasting betalen?

 4. Geïmporteerde auto

  Gevraagd op 22 april 2019

  Heb een Renault Captur van 2016 gekocht bij een Renault dealer in Nederland. Volgens de dealer geïmporteerd vanuit Frankrijk. Er zaten wat facturen bij maar geen onderhoudsboekje. De kilometerstand is 31.024 km. Mag ik er vanuit gaan dat dat ook de echte kilometerstand is? De auto is aan mij verkocht als Renault Top Occasion met 12 maanden garantie.

 5. Wielblokken in Estland verplicht?

  Gevraagd op 22 april 2019

  Is het in Estland verplicht om wielblokken in je auto te hebben en te gebruiken bij het parkeren op een helling? Op de site van de ANWB over Estland (https://www.anwb.nl/vakantie/estland/informatie/verplicht-mee-in-de-auto) staat het niet. Op de site van paharos Reizen (), ook ANWB, staat dat wielblokken in de auto verplicht zijn. Wat is juist in deze tegenstrijdige informatie?

 6. CO2 uitstoot

  Gevraagd op 22 april 2019

  Wil milieusticker aanvragen voor Frankrijk en nu wordt bij de laatste vraag CO2 uitstoot gevraagd. Ik heb een Fiat Ducato camper kenteken XX-XXX-X maar kan het nergens vinden. Kunnen jullie mij zeggen hoe ik hier achter kan komen of hebben jullie een tabel hiervoor?

 7. Brandstof verbruik is hoog 1 op 10

  Gevraagd op 22 april 2019

  Ik heb een Hyundai Atos 1.0 en die verbruikt 1 op 10 nu wordt in de garage de cilinder pakking vervangen en de multiriem wordt vervangen en de homokameet wordt vervangen en de remblokken. Waar kan dit grote verbruik vandaan komen bij de cilinder? Is de motor wel wat nat van de olie. Hij verbruikt bijna geen koelvloeistof, dat is bijna nihil en de dop van de motor blok waar je de olie bij doet doen is wit. Die olie kan dit door de lekke pakking komen van de cilinder pakking? En de motor verbruikt ook olie maar dit komt vermoedelijk door de lekker cilinder pakking.

 8. Werkelijke km-kosten van auto ouder dan 15 jaar

  Gevraagd op 22 april 2019

  Graag ontvang ik van u de werkelijke kosten van mijn Hyundai Atoz. Kenteken XX-XX-XX Bouwjaar 1998, aanschafdatum 5-3-2015 Aanschafprijs € 2000,00 Km-stand bij aanschaf ongeveer 42200, huidige km-stand ongeveer 63500, dus ongeveer 5000 km per jaar. Ik rij hem helemaal af.

 9. Ignitionzekering circuit geeft grote lekstroom bij stilstand

  Gevraagd op 22 april 2019

  Mijn huidige auto, een Hyundai Getz 1.3 uit 2005 vertoond een lekstroom. Ik heb alles nagemeten met behulp van een multimeter en ben erachter gekomen dat als ik de zekering van de 'ignition' (10A zekering, dashboard kastje) eruit trek ik geen lekstroom (~250mA) meer heb. Graag zou ik willen weten waar deze voor dient. Aangezien als ik hem er uit laat, de auto gewoon start en loopt, kan ik het niet helemaal plaatsen. Bij terugzetten van de zekering hoor ik wel een relais schakelen.

 10. Temperatuur van auto hoger dan 90°C

  Gevraagd op 22 april 2019

  Mijn auto wordt warmer dan 90°C niet extreem warmer, maar een beetje verder dan het midden. Daar schommelt hij tussen. Wat kan er aan de hand zijn? Auto type = Peugeot 106 1997.