Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

225 expert vragen

 1. Garantie op stuurapparaat

  Gevraagd op 21 maart 2020

  De garantie is verstreken. Gevoelsmatig was dit niet gebeurd als de garage de computer in november al vervangen hadden, maar ik heb weinig verstand van auto's. Hoeveel computers, stuurapparaten zitten er in een auto.

 2. Electrische auto's

  Gevraagd op 20 maart 2020

  Las dat als gevolg van hun hogere gewicht de rubberen stofdeeltjes een veelvoud zijn van brandstof motoren. In Uw maart uitgave werd dit niet meegenomen. Kijk uit naar een artikel waarin delving van de grondstoffen en impact op het milieu wel wordt meegenomen,

 3. Subsidie elektrische auto's

  Gevraagd op 13 maart 2020

  Doen hybride auto's niet mee voor de aanschafsubsidie.

 4. Garantie EV en trekhaak

  Gevraagd op 27 februari 2020

  Nu steeds meer particulieren elektrisch rijden is de mogelijkheid een fietsendrager op een EV te gebruiken steeds belangrijker. Helaas verbieden de meeste fabrikanten het plaatsen van een trekhaak onder verwijzing naar de garantievoorwaarden. Mag een fabrikant dit doen.

 5. Opladen Engeland

  Gevraagd op 18 februari 2020

  Welke laadpassen heb ik nodig om mijn elektrische auto (Tesla) buiten de SuperChargers aan (openbare) oplaadpunten op te laden. En is er een ruim netwerk van openbare oplaadpunten.

 6. Opladen

  Gevraagd op 14 februari 2020

  Wij zijn geïnteresseerd om elektrisch te gaan rijden, maar om deze goed op te laden heb je minimaal 1 X 32 A. bij 1 phase en 3 X 16 A. nodig bij 3 phase. Zijn er ook 1 phase opladers 2 X 16 A, dat scheelt veel kosten.

 7. Beide stadslichten voor werken niet

  Gevraagd op 12 februari 2020

  Er was 1 stadslicht kapot, na het vervangen van deze lamp blijkt deze nog niet te werken en de lamp aan de andere zijde plots ook niet meer. Ook daarin een nieuw lampje gemonteerd maar zonder resultaat.

 8. Elektrische auto

  Gevraagd op 6 februari 2020

  Ik sta op het punt om van auto te gaan wisselen. Ik heb echter een vraag: Doe ik er goed aan om nu al op elektrisch over te schakelen of moet nog een paar jaar ( ca 4-6 jaar)wachten? Ik ga er van uit dat dan de keuze groter is en dat dan alle kinderziekten ook gepasseerd zijn.

 9. Lekkage via portieren nieuwe Peugeot 108

  Gevraagd op 3 februari 2020

  Op 1 febr. 2019 heb ik u gemeld dat mijn nieuwe Peugeot 108 (geleverd 21.12.2018) bij het openen van de portieren regenwater lekt. Dit belandt op de binnenbekleding o.a. bij de knoppen van de elektrisch bedienbare ramen. Ingevolge uw advies heb ik dealer Blauwendaal (Louwman Groep) hierop aangesproken.

 10. Wegenbelasting aardgas/groengas/LPG

  Gevraagd op 3 februari 2020

  Als aardgas en LPG autos efficiënter, stiller, duurzamer en voordeliger zijn, waarom zijn belastingen dan nog hoger dan benzineauto's? Waterstof is veel duurder (qua energie) om te produceren en er zijn nog geen nieuws over de beschikking van elektrisch auto batterijen.