Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

230 expert vragen

 1. Kosten elektra voor auto

  Gevraagd op 8 juli 2020

  De Kampioen bericht over subsidie voor elektrisch rijden maar er is geen kostenvergelijking tussen benzine/diesel tanken en elektrisch laden. Wat is rendabel?

 2. Kiezen van een elektrische auto

  Gevraagd op 15 juni 2020

  Ik bezit een hybride VW Golf. Ik overweeg aanschaf van een volledig elektrische auto. Kunt u mij adviseren? Weer van een vergelijkbare grootte. Liefst actieradius van 300 km of meer met trekhaak. Liefst een Europees merk. Van wanneer tot wanneer kun je van de in het vooruitzicht gestelde subsidie van 4.000 euro gebruikmaken en onder welke voorwaarden?

 3. Plug-in hybride AWD

  Gevraagd op 13 juni 2020

  Verkopers van auto’s met een elektromotor op de achteras geven mij tegengestelde antwoorden op de vraag wat er gebeurt met de accu op een normale rit, niet puur-elektrisch, van 200 km of meer. De een zegt: de accu wordt door de benzinemotor bijgeladen. De ander zegt: na een aantal kilometers is de accu leeg en wordt er uitsluitend met aandrijving op de voorwielen gereden. Wat is juist?

 4. Verschillen tussen hybride auto's

  Gevraagd op 11 juni 2020

  Er zijn verschillende soorten hybrides. De 2 belangrijkste zijn hybrides die al rijdend opladen en hybrides die je elektrisch moet opladen. ik wil graag de verschillen tussen deze soorten weten. Met welke kun je het langst op je accu rijden en welke rijdt het zuinigst?

 5. Hoe kan het zijn dat een start/stop systeem het nooit doet?

  Gevraagd op 11 mei 2020

  Ik heb een nieuwe Skoda Rapid 1.2 tsi en of ik nu lang of kort rijd of lampen aan of uit hij slaat nooit af. De dealer geeft aan alles is in orde. Wel hebben ze nu gevonden als je de ventilatie uit zet slaat hij af. Lijkt mij niet de bedoeling en de dealer blijft zich verschuilen achter zijn computer.

 6. Garantie op stuurapparaat

  Gevraagd op 21 maart 2020

  De garantie is verstreken. Gevoelsmatig was dit niet gebeurd als de garage de computer in november al vervangen hadden, maar ik heb weinig verstand van auto's. Hoeveel computers, stuurapparaten zitten er in een auto.

 7. Electrische auto's

  Gevraagd op 20 maart 2020

  Las dat als gevolg van hun hogere gewicht de rubberen stofdeeltjes een veelvoud zijn van brandstof motoren. In Uw maart uitgave werd dit niet meegenomen. Kijk uit naar een artikel waarin delving van de grondstoffen en impact op het milieu wel wordt meegenomen,

 8. Subsidie elektrische auto's

  Gevraagd op 13 maart 2020

  Doen hybride auto's niet mee voor de aanschafsubsidie.

 9. Garantie EV en trekhaak

  Gevraagd op 27 februari 2020

  Nu steeds meer particulieren elektrisch rijden is de mogelijkheid een fietsendrager op een EV te gebruiken steeds belangrijker. Helaas verbieden de meeste fabrikanten het plaatsen van een trekhaak onder verwijzing naar de garantievoorwaarden. Mag een fabrikant dit doen.

 10. Opladen Engeland

  Gevraagd op 18 februari 2020

  Welke laadpassen heb ik nodig om mijn elektrische auto (Tesla) buiten de SuperChargers aan (openbare) oplaadpunten op te laden. En is er een ruim netwerk van openbare oplaadpunten.