Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

33 expert vragen

 1. Winter of zomerbanden?

  Gevraagd op 05 augustus 2019

  L.s., Eind september starten wij een rondreis door Duitsland, via Oostenrijk naar Italie (Dolomieten en Riviera) en dan terug via Zwitserland en weer Duitsland. Wij zijn t/m 18 oktober onderweg. Moeten wij nou met winter- of zomerbanden reizen? De verschillende landen houden er verschillende regels op na! Wij willen geen problemen, vandaar deze vraag.

 2. Terugweg Gotthardpas

  Gevraagd op 19 juli 2019

  Beste, binnenkort ga ik op vakantie naar Italië en op deze site heb ik wel kunnen vinden, welke afslag ik moet nemen als ik de Gotthardpas in plaats van de Gotthardtunnel wil nemen op de heenweg, maar ik kan niks vinden over de terugweg naar huis. Kunt u mij vertellen welke route ik moet nemen, als ik terug ook niet door de Gotthardtunnel terug naar Nederland wil? Met vriendelijke groet.

 3. Vignet autoruit schade

  Gevraagd op 19 juli 2019

  Heb een paar maanden geleden een vignet gekocht voor naar italie te rijden... heb hem net een week op me voorruit zitten krijg ik gisteren een steen op me voorruit. Nu moet er een nieuwe ruit ik....... hoe nu met het vignet.....

 4. tolvignet Zwitserland

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Wij gaan op vakantie naar San Marino.  We rijden door Zwitserland maar verblijven daar niet. Moet ik een vinjet halen als ik op doorreis ben door Zwitserland

 5. Vignet

  Gevraagd op 12 juni 2019

  Ik ga via Duitsland en Zwitserland naar Italië. Welke vignet heb ik nodig?

 6. Vignet Zwitserland

  Gevraagd op 10 juni 2019

  We gaan deze zomer met twee auto's op vakantie naar de Franse Alpen (Flaine). We willen vanuit Flaine een dagje naar Geneve. Nu lees ik op de anwb site dat op SNELWEGEN een vignet verplicht is. Is dit ook verplicht op NIET-snelwegen. En kun je dan via een NIET-snelweg Geneve bereiken vanuit Flaine?

 7. Vakantie Italië, welke vignetten?

  Gevraagd op 31 mei 2019

  Ik heb de volgende vraag, van 10-7 tot 29-7 ga ik met mijn gezin op vakantie naar Italië. Ik heb een auto gehuurd in Nederland bij het bedrijf Sixt. Ik heb bij Sixt navraag gedaan over eventuele landen vignetten die ik nodig heb maar zij zeggen dat ik dit zelf moet regelen. Hierop naar de ANWB gebeld de medewerker die ik toen aan de telefoon kreeg vertelde mij dat het verhuurbedrijf dit moet regelen. De vraag is dus, ik rijd met een gehuurde auto door Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italie welke vignetten heb ik nodig voor deze landen en wie moet het regelen (op het reserveringsformulier van de huurauto heb ik aangegeven door welke landen ik ga rijden)?

 8. Zijn er in Zwitserland milieuzones?

  Gevraagd op 21 mei 2019

  Ik rijd in een diesel auto van 2011 en wil binnenkort met deze auto naar Zwitserland. Moet ik rekening houden met milieuzones in Zwitserland?

 9. Autohuur vliegveld Basel

  Gevraagd op 17 april 2019

  In juni wil ik voor mijn vakantie in Zwitserland en Duitsland voor 10 dagen een auto huren op vliegveld Basel. Nu is er een enorm verschil in prijs tussen de huur aan de Zwitserse zijde en de Franse zijde. Ik kan me zo voorstellen dat wanneer je een auto aan de Franse zijde huurt, je er nog een vignet bij moet kopen maar dan nog is het verschil in prijs enorm. Naar mijn weten mag je met een huurauto wel de grens over (mits bij huur gemeld) en ook al zou ik de auto aan Zwitserse zijde huren krijg ik hier mee te maken omdat ik ook een paar dagen naar Duitsland ga. Prijstechnisch gezien lijkt het dus de moeite waard om de auto aan Franse zijde te huren. Zie ik iets over het hoofd?

 10. Toegang Gotharttunnel

  Gevraagd op 29 maart 2019

  Ik wil graag weten of ik met een auto welke op gas en benzine rijdt door de Gottharttunnel mag rijden of dat ik een alternatieve route moet zoeken?