Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

25 expert vragen

 1. Autohuur vliegveld Basel

  Gevraagd op 17 april 2019

  In juni wil ik voor mijn vakantie in Zwitserland en Duitsland voor 10 dagen een auto huren op vliegveld Basel. Nu is er een enorm verschil in prijs tussen de huur aan de Zwitserse zijde en de Franse zijde. Ik kan me zo voorstellen dat wanneer je een auto aan de Franse zijde huurt, je er nog een vignet bij moet kopen maar dan nog is het verschil in prijs enorm. Naar mijn weten mag je met een huurauto wel de grens over (mits bij huur gemeld) en ook al zou ik de auto aan Zwitserse zijde huren krijg ik hier mee te maken omdat ik ook een paar dagen naar Duitsland ga. Prijstechnisch gezien lijkt het dus de moeite waard om de auto aan Franse zijde te huren. Zie ik iets over het hoofd?

 2. Toegang Gotharttunnel

  Gevraagd op 29 maart 2019

  Ik wil graag weten of ik met een auto welke op gas en benzine rijdt door de Gottharttunnel mag rijden of dat ik een alternatieve route moet zoeken?

 3. Verbruik/comfort/diefstal/winterbanden verplichting

  Gevraagd op 24 februari 2019

  Wij gaan een rondreis door Europa maken voor een aantal maanden. Een aantal landen waar we doorheen trekken zijn; Zwitserland, Italië (Dolemieten), Kroatië, Slovenië en Tsjechië. Deze landen zullen we vanaf 28 april t/m 28 juni doorkruisen.

 4. Verkeersboete Zwitserland kwijt

  Gevraagd op 09 februari 2019

  Ik heb augustus 2018 verkeersboete gekregen. Onlangs kreeg ik die in de bus. Nu ben ik de brief met acceptgiro kwijt. Hoe kan ik nu betalen? Waar kan ik nieuwe brief aanvragen?

 5. Invoer auto van Duitsland naar zwitserland

  Gevraagd op 07 februari 2019

  Mijn dochter woont in Zwitserland en wil een auto kopen in Duitsland en deze dan invoeren naar Zwitserland. Hoe werkt dat?

 6. Zwitserland Snelheidsboete

  Gevraagd op 06 december 2018

  Ik ben op 4 Januari 2017 met 22 km/h te hard geflitst in Zwitserland, op de A8. Ik heb vandaag pas, bijna 2 jaar later, de boete binnen gekregen - een bedrag van CHF400. Bovendien kom...

 7. Met vervangende auto naar Zwitserland

  Gevraagd op 17 juli 2018

  Onze eigen auto staat vanwege een technisch probleem bij de dealer, maar volgende week gaan we via Zwitserland op vakantie. Hier hebben we een vignet voor klaarliggen maar daarna moet...

 8. Milieusticker of vignet Zwitserland

  Gevraagd op 20 juni 2018

  Heb ik een milieusticker of vignet voor Zwitserland nodig?

 9. Auto vignet

  Gevraagd op 13 juni 2018

  Is een auto vignet noodzakelijk in Zwitserland. Vind de info namelijk niet terug op deze app.

 10. Prettigste route naar Noord-Italie

  Gevraagd op 13 juni 2018

  Op 17 en !8 juni naar Cortina d'Apezzo in de Dolomieten rijden. Zijn er in Duitsland en Oostenrijk meer drukte en files te verwachten dan in Frankrijk en Zwitserland via de Gotth...