Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

35 expert vragen

 1. Campervan importeren

  Gevraagd op 26 september 2020

  Kan ik een VW campervan vanuit Engeland naar Nederland importeren met het stuur aan de rechterkant?

 2. CNG auto door Channel Tunnel

  Gevraagd op 24 juli 2020

  Kan ik met mijn Audi A3 op CNG door de Channel Tunnel (met de Eurostar)?

 3. Sticker op je autolampen plakken Engeland

  Gevraagd op 25 november 2019

  Ik ga naar Engeland en kocht bij de ANWB lampstickers. Alleen staat onze Chevy Silverado pickup er niet bij. Hoe moet ik de stickers plakken?

 4. koplampen golf Engeland

  Gevraagd op 25 juni 2019

  Ik heb een golf van 2016 met gewone koplampen Wat moet ik doen wanneer ik naar Engeland ga Afplakken of niet

 5. Afkoop eigen risico bij huren auto in Engeland verstandig?

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Mijn man en ik gaan a.s. woensdag in Bristol (Engeland) een auto huren voor 3 weken. Het eigen risico bij schade en diefstal is 1.200 pond (ruim 1.300 euro). Is het verstandig dat eigen risico af te kopen?

 6. Verlichting Engeland

  Gevraagd op 11 juni 2019

  Steeds als ik een routekaart voor GB ophaal krijg ik de vraag of ik met de eigen auto ga. Zo ja dan is de volgende vraag of ik stickers nodig heb om de koplampen aan te passen. Met de tegenwoordige xenon en led verlichtig kan dat volgens mij niet omdat er geen "lenzen" meer in het koplampglas zitten; maw je kunt ze niet afplakken. Wat is de oplossing hiervoor?

 7. Toegang Engeland met auto van moeder

  Gevraagd op 21 maart 2019

  Kan ik Engeland binnen met auto op naam van mijn moeder?

 8. LEZ zone Londen

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Ik heb een VW auto (euro4 emissie) en een camper Mercedes 508D uit 1987 met een max gewicht van 3500 kg en wil naar Londen binnen de LEZ zone. Kan dat ongehinderd en zonder bijbetalen voor de VW, en ook zonder geregistreerd te staan? Hoe zit het met de camper, die valt duidelijk niet onder de norm. Maar hoeveel moet je bijbetalen? Is dat 12 pond per dag? Als ik met de camper de LEZ binnenkom moet ik betalen, maar hoe zit het als ik hem een week geparkeerd laat staan? Moet ik me voor de camper registreren?

 9. Brexit en een auto in consignatie verkopen in Engeland

  Gevraagd op 26 februari 2019

  Ik heb met een Engelse autodealer overeengekomen dat ik een auto bij hem in Engeland in consignatie te koop aan ga bieden. Ik zal de auto begin maart naar Engeland verschepen. Mocht hij daar niet verkocht worden, of wellicht binnen Europa verkocht worden, kan ik de auto dan na de Brexit zonder problemen terug naar Nederland halen? Welke maatregelen moet ik nu treffen om na de Brexit in geen geval in de problemen te komen om de auto weer terug naar Nederland te krijgen?

 10. hoge administratiekosten verhuurbedrijf bij naheffing tol

  Gevraagd op 9 oktober 2018

  Zonder dat geweten te hebben, heb ik in Engeland drie keer een tolbrug gepasseerd met een auto gehuurd van Alamo (via Expedia). Nu kreeg ik een brief van de lokale autoriteiten om als...