Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

108 expert vragen

 1. Katalysator melding dashboard

  Gevraagd op 26 februari 2019

  Heb melding katalysator op dashboard en zie klein beetje olie of koelmiddel vloeistof onder uitlaat liggen. Wat zijn de reparatie kosten ongeveer?

 2. Diesel roetfilter

  Gevraagd op 13 februari 2019

  Wij hebben een camper met bouwjaar 2002! Is het zinvol om er een roetfilter onder te plaatsen? Deze kost ook nog eens €1200,-. Wij hebben een vignet 3 voor Duitsland. Wat wordt het met roetfilter?

 3. Diesel uitstoot

  Gevraagd op 12 februari 2019

  In de Kampioen nr2, stelling waar/niet waar. Kader 'waarom is diesel zo schadelijk' de zin: diesels van voor 2009 vervuilen het meest. Volgens mij zijn ze op roetuitstoot vervuilender (wat nauwelijks invloed heeft op de gezondheid, want de partikels zijn te groot om door het lichaam opgenomen te kunnen worden. De neerslag is niet fijn voor het milieu, dat is duidelijk).

 4. Reinigen roetfilter

  Gevraagd op 11 februari 2019

  Ik ben in het bezit van een Golf stationcar diesel V met 265.000 km op de teller. De dealer gaf aan dat een nieuw roetfilter ca. 2000,- euro gaat kosten. Nu las ik op uw site dat het roetfilter gereinigd kan worden tegen aanzienlijk lagere kosten. Daar ik dit wel door een betrouwbaar bedrijf wil laten doen, daar ook het motormanagement dan gereset zal moeten worden, zou ik graag willen weten of Uw bedrijven kunt aanbevelen. Ik woon in Elburg. Ook op dit terrein zullen er wel veel beunhazen zijn. Ik heb gezien dat er een bedrijf in Harderwijk is Buechli en DPF Green in Hattem. ​​​​​​​Ik hoor graag van U.

 5. Warm worden tussenconsole

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Tussenconsole (dashboard / versnellingspook) word behoorlijk warm van mijn Peugeot 207 sw 1,6. Ik heb de auto nog maar net dus mijn vraag is of dit normaal is?

 6. Wat te doen bij knipperend moterlampje?

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Ik rij al een tijdje met een oranje moterlampje. Hij gaat vaker branden maar dat is omdat de olie dan op is. Want hij gebruikt veel olie. Laatst heb ik er te veel olie in gedaan dus reed hij heel slecht. Maar nu heeft hij die weer opgestookt en rijd hij weer goed. Maar net toen ik dacht dat alles weg was. Begon me moterlampje te knipperen terwijl er genoeg olie in zit. Maar ik merk niks aan de auto. Wat moet ik doen? Ik breng hem niet graag naar de garage omdat ik het meesten zelf doe of met een vriend van mij die bij de garage werkt. Het is een Daihatsu sirion

 7. Motorproblemen?

  Gevraagd op 02 februari 2019

  Onlangs heeft mijn Ford Focus uit 2012 met 108000 km op de teller diverse storingen gegeven ( motor management), wat bleek uit foutieve waarde in de katalysator. Ik ben op advies van de garage overgestapt naar 98 benzine en ik heb een middel aan de benzine toegevoegd welke de katalysator reinigt. Hierdoor lijkt het probleem verholpen, de melding is niet meer terug gekomen. Echter sinds 2 weken hoor ik een ratel, deze ratel hoor ik alleen bij een koude motor en wanneer ik de motor belast dus niet bij een laag toerental en niet bij stationair lopen van de motor. Vandaag kwam hier ook nog eens een hele vreemde geur bij, alsof er een gaslucht in de auto hing. ​​​​​​​Heeft U een idee wat dit zou kunnen zijn? Het vreemde is dat de auto elke keer weer perfect start en loopt, ik merk geen enkel verschil met van te voren.

 8. gebruik diesel

  Gevraagd op 03 januari 2019

  Sinds 1 januari is het niet toegestaan om in Arnhem te rijden met een diesel van voor 2005. Ik bezit een diesel 38-LG-KD Peugeot 607 HDI vaan 2003 compleet met een roetfilter. Volgens...

 9. Waar kun je adblue kopen in Rusland / Mongolië

  Gevraagd op 27 december 2018

  We gaan in 2019 naar Rusland/Mongolië en de auto is euro 5 met Adblue. Is dit te verkrijgen in Rusland/Mongolië en zo ja waar is het dan verkrijgbaar.

 10. Onderbreken regenereren roetfilter

  Gevraagd op 09 december 2018

  Heb mijn Ford Custom onlangs naar de garage gebracht met ( verwachte ) roetfilterproblemen. Na het o.a. vervangen van de gloeibougies heeft de garagist mbv zogenaamde additieven en mi...