Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

22 expert vragen

 1. Hoe kom ik aan een laadpas voor Portugal?

  Gevraagd op 26 februari 2020

  Ik wil graag mijn elektrische auto in Portugal bij publieke laadpalen op kunnen laden. Kan ik ergens een pas bestellen die in Portugal werkt.

 2. Portugal

  Gevraagd op 19 september 2019

 3. Tolbadge in Portugal

  Gevraagd op 18 augustus 2019

  Ik heb een topeurop tolbadge via anwb aangeschaft. Ik neem deze mee naar portugal voor het gebruik in een huurauto. Vraag: als het kenteken invoer online bij area enligne,  is deze dan meteen actief voor gebruik op de tolweg in portugal?

 4. Langer dan 6 maanden Portugal

  Gevraagd op 22 juli 2019

  Ik lees in het archief het volgende: “Per kalenderjaar mag een in het buitenland geregistreerde auto maximaal zes maanden in Portugal verblijven. Het heeft derhalve geen zin om na zes maanden een paar dagen na Spanje te gaan. Na verblijf van zes maanden in Portugal, mag uw auto zich de zes maanden erna zich niet langer in Portugal begeven.

 5. Hoe kan ik mijn tol in Portugal achteraf betalen?

  Gevraagd op 14 juli 2019

  Gister op tolweg in Portugal gereden met alleen elektronische registratie. Hoe kan ik mijn boete ontlopen en als nog betalen?

 6. Tol Portugal

  Gevraagd op 4 juli 2019

  Hoe voldoe ik aan de tol wegen in Portugal?

 7. APK boete auto in buitenland

  Gevraagd op 22 juni 2019

  Mijn dochter zit met haar auto in Portugal maar krijgt nu een boete ivm vervalen APK. Schorsen is geen optie. Wat moet ze nu doen?

 8. Milieuzone Madrid en Portugal

  Gevraagd op 10 juni 2019

  Ik ga met eigen auto naar Madrid. Moeten buitenlandse kentekens een sticker hebben? Ik lees dat alleen blauwe of groen-blauwe toegang krijgen. Dat zou dan alleen 0-emissie en gasauto's betreffen. Klopt dat wel? Ik heb een Euro5 diesel uit 2014. Verder mis ik Portugal in het overzicht. Ziin er in Lissabon en Porto geen zones ingesteld?

 9. Rijden in het buitenland

  Gevraagd op 9 mei 2019

  Ik heb een vakantiewoning in Portugal. Hoe lang kan ik met mijn Nederlandse auto in het buitenland rijden zonder dat ik de auto hoef te exporteren of de verzekeringsdekking in gevaar komt?

 10. Tolbadge in huurauto Portugal

  Gevraagd op 29 april 2019

  Kan ik de Tolbadge F, ES en P ook gebruiken in mijn huurauto in Portugal als ik het kenteken van de huurauto invoer mijn AREA account?