Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

64 expert vragen

 1. Dimlicht kapot flits

  Gevraagd op 16 augustus 2019

  Ik reed in Oosterijk toen ik een rode flits zag. Kan dat komen omdat ik zonder rechter dimlicht rij? Ik reed namelijk 119km p/u op een 130 weg. Alleen mijn rechter dimlicht was kapot, mijn linker deed het wel gewoon. Kan ik door een kappote lamp geflits worden? Anders was het degene die mij inhaalde.

 2. 10 dagen tolvignet

  Gevraagd op 14 augustus 2019

  Voor Oostenrijk, doorgaand naar Italië en terug neem ik een 10 dagen vignet. Wanneer en hoe gaat de eerste dag in?

 3. Auto kopen in Oostenrijk

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Ik heb een appartement in Oostenrijk en wil daar een auto kopen met een Oostenrijks kenteken. De auto daar te gebruiken en naar Oostenrijk met het vliegtuig gaan.Hoe dit te regelen, inclusief verzekering etc.

 4. Winter of zomerbanden?

  Gevraagd op 05 augustus 2019

  L.s., Eind september starten wij een rondreis door Duitsland, via Oostenrijk naar Italie (Dolomieten en Riviera) en dan terug via Zwitserland en weer Duitsland. Wij zijn t/m 18 oktober onderweg. Moeten wij nou met winter- of zomerbanden reizen? De verschillende landen houden er verschillende regels op na! Wij willen geen problemen, vandaar deze vraag.

 5. Tol vignet Oostenrijk

  Gevraagd op 03 augustus 2019

  Wij maken een rondreis door centraal Europa. In NL had ik verschillende  digitale tol vignetten aangeschaft, waaronder een 10daagse voor Oostenrijk van 8 tm 17 aug. Nu willen we toch op 5 aug ook al Oostenrijk doorkruisen onderweg naar Italië. Kan ik nog een extra 10daags tolvignet aanschaffen voor periode vóór 8 aug, of moet ik nu een digitale voor 2 maanden kopen?

 6. Wat zijn de regels rondom controle van knipperlichten van de caravan/aanhangwagen?

  Gevraagd op 15 juli 2019

  Ik heb ergens gelezen dat men in Oostenrijk als bestuurder van een auto met caravan/AHW vanuit de auto moet kunnen controleten dat de knipperlichten werken. Dit zou dan optisch en/of elektrisch mogen. Voor de meeste caravans is optisch geen mogelijkheid en elektrisch is sterk afhankelijk van de auto en z'n leeftijd. Eea lijkt me lastig om aan te voldoen, wat weet de ANWB hiervan?

 7. Vignet Oostenrijk

  Gevraagd op 15 juli 2019

  Wanneer gaat het vignet in? Op de aankoopdatum of dag van vertrek?

 8. Vignet Oostenrijk

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Ik heb een vignet gekocht voor onze vakantie naar Italië omdat we reizen via Oostenrijk, nu is mijn vraag of ik ook voor mijn vouwwagen een vignet of alleen een vignet voor mijn auto volstaat?

 9. Tolvignet Oostenrijk

  Gevraagd op 29 juni 2019

  Mag je 2 tolvignetten tegelijkertijd op de ruit plakken die 2 opvolgende perioden van 10 dagen bestrijken?

 10. Regels fietsendrager

  Gevraagd op 24 juni 2019

  Wat zijn de regels voor een fietsendrager in Duitsland en Oostenrijk?