Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

848 expert vragen

 1. In terugroepactie vervangen onderdeel wederom defect

  Gevraagd op 21 februari 2019

  Ten tijde van de levering is door Wensink Harderwijk, de formele Mercedes dealer, op verzoek van Sterren Service Centrum kosteloos een reparatie uitgevoerd in het kader van een terugroep actie van Mercedes Benz voor dit model GLK. Daarbij is de Regeleenheid SRS, airbag, gordelspanner, vervangen. Zie: http://www.terugroepactie.info/240216-terugroepactie-mercedes-benz-c-en-glk. Exact dezelfde storing doet zich nu weer voor, reparatiekosten +/- € 600,00.

 2. Vervanging sleutel met chip

  Gevraagd op 21 februari 2019

  Sleutel kapot met chip. Wat zijn de vervangingskosten? Auto kan nu niet meer starten helaas. 

 3. Aankoop auto

  Gevraagd op 21 februari 2019

  Heb vorige week dinsdag een youngtimer gekocht. Toerenteller en temperatuurmeters deden het niet en zouden gerepareerd worden. A.s zaterdag zou ik dan de auto ophalen, dus 1,5 week tijd voor reparatie. 

 4. Losse uitlaat

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Mijn uitlaat is net afgebroken en maakt nu veel herrie. Hij is net aan de achterkant van de auto afgebroken.,de ophanging. Kan ik hiermee naar huis rijden? Ik moet morgen ook nog naar maar een belangrijke afspraak, kan dat? Die is in Enschede, bijna 200 km.

 5. Reis-en reparatiekosten verhalen bij garagebedrijf

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Kan ik gemaakte reiskosten en kosten voor reparatie, die ik laat uitvoeren bij anderen, aan de auto ,verhalen op het garage bedrijf Ard Butter? Ard Butter maakt de auto niet goed en zeggen nu dat er niks aan de hand is met de auto, ik kan email verkeer en verhaallijn en aankoopbewijs opsturen via mail, als ik een email adres voorhanden heb.

 6. Hoogte factuur reparatie

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Ik heb pech gehad met een vrachtwagen  (hobbymatig gebruik). Mijn gaskabel was kapot. Deze is gerepareerd door autobedrijf. Met een tiewrap is de gaskabel vastgezet zodat ik thuis kon komen. Inclusief het heen en weer kantelen van de cabine is de monteur 10 minuten bezig geweest. Ik was natuurlijk blij dat ik geholpen werd en weer thuis kon komen. Maar de rekening van 250 euro was voor mijn gevoel erg hoog en ook de garage waar de auto de week erna apk gekeurd en gerepareerd werd vertelde mij dat de rekening schrikbarend hoog was. €26,83 voor het stellen van de diagnose (ex btw) €75,85 voor het vastzetten van de tiewrap (ex btw) €1,03 voor de tiewrap (ex btw) Mijn vraag is: Waar kan ik navragen of deze rekening marktconform is?

 7. O-Riem?

  Gevraagd op 13 februari 2019

  De auto staat voor een beurt bij de dealer en ze zeggen dat de O riem van onze Ford Focus Grand C Max ecoboost stuk is . Ik lees overal dat de O riem eigenlijk nooit stuk hoort te gaan. Maar de dealer zegt dat dit ons ca. 1100 euro gaat kosten. ​​​​​​​ Hebben jullie advies?

 8. Stuurbekrachting Suzuki Swift 2012

  Gevraagd op 12 februari 2019

  Stuurbekrachtiging defect, resetten software door dealer lukt niet, dealer heeft het verder over een hele dure reparatie over vervanging van stuurkolom. Wat zijn hiervoor de (minder) kostbare oplossing?

 9. Renault Clio diesel faalt bij winterweer

  Gevraagd op 12 februari 2019

  21-1 heb ik pech gehad met mijn Renault Clio diesel. deze wou niet meet starten doordat deze water uit de intercooler boven de zuiger had getrokken. Dit schijnt een constructie fout van Renault te zijn. De reparatie was pittig evenals de factuur namelijk: 498.13 euro. Kan ik deze kosten verhalen op Renault?

 10. Gerammel tijdens rijden

  Gevraagd op 12 februari 2019

  Tijdens het rijden hoor ik een gerammel geluid aan de voorkant van mijn auto (bmw e46 330i) en hoe harder  ik rij hoe sneller het geluid gaat het lijk als of er iets mee draait ofzo. Ik heb hem een keer op de krik gehad maar ik kan niks vinden. Het is gebeurt na het vervangen van mijn stuurpomp.