Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

885 expert vragen

 1. Tweedehands zonder garantie

  Gevraagd op 19 april 2019

  Ik heb in november 2018 een tweedehands Nissan quasqai gekocht voor 10.759,50. Zonder garantie. Km stand 129929. Op 28 maart 2019 stond de auto stil. Na beraad garage en de door de garage geraadpleegde Nissan dealer is het advies, motor vervangen. Kosten 7.200,-. De garage wil de kosten delen . Wij denken eigenlijk dat garage de kosten moet betalen. Schade is binnen een half jaar. Garage zegt dat hij aankoop bemiddelaar is geweest en dat hij dit aanbod eigenlijk niet hoeft te doen. Wij weten het niet meer. Jullie wel?

 2. Trillingen in hele auto na reparatie

  Gevraagd op 04 april 2019

  In mijn auto is de koppeling vervangen. Nu heb ik de auto opgehaald bij de garage en geeft hij bij 2500 tot verder heel veel trillingen aan het stuur, pedalen en interieur, stoelen trillen (en erg hard) Garage zegt dat het komt door slijtage van de homokineten maar ik heb hier mijn twijfels over. Voor dat ik de auto weg bracht was er niks aan de hand met deze klachten. Ze waren er gewoon niet. Hoe kan het dat het ineens zich voor doet na de reparatie van de koppeling?

 3. Slepen auto door ANWB

  Gevraagd op 29 maart 2019

  De vraag gaat over het slepen van mijn auto na pechgeval. Bij mijn auto kun je niet met voetpedaal remmen als de motor niet loopt. Enkel alleen met de handrem. Nu is tijdens de sleep achter de ANWB auto geremd met de handrem, maar zonder koppelingspedaal ingedrukt, vergeten. Dit gaf 2 schokken aan mijn auto, omdat ik dus stil stondben de ANWB auto mij nog aan slepen was. Mijn stuur shakete even heen en weer. De vraag is dat ik bang ben dat ik nu schade aan stuurinrichting heb?

 4. Fout van garage?

  Gevraagd op 26 maart 2019

  Ik heb net voor ruim € 2.600,-- een onderhoudsbeurt laten uitvoeren aan mijn 14 jaar oude Volvo XC90 diesel. Daarbij zijn ook de banden en accu vernieuwd. Een half uur na ophalen van mijn auto bij de garage, brak op de snelweg de distributieriem. Mogelijk moet er nu een nieuwe motor in, afhankelijk van de schade. Is de garage tekortgeschoten? Het lijkt mij namelijk dat de distributieriem van een auto van 14 jaar bij een onderhoudsbeurt gecheckt had moeten worden. Ik breng mijn auto voor onderhoud altijd naar deze garage. Ik heb bovendien bij de vorige onderhoudsbeurt gevraagd of de distributieriem niet aan vervanging toe was (hoewel ik dat natuurlijk niet kan bewijzen). En stel dat sprake is van een tekortkoming van de garage, is die dan hiervoor verzekerd? Ik ben ernstig gedupeerd, want ik heb de auto voor mijn werk nodig. De auto is overigens een privé auto en staat op naam van mijn echtgenote.

 5. Koppakking zweet

  Gevraagd op 23 maart 2019

  Ik ben van de week bij een garage geweest en die vertelde dat men koppakking zweet. Hoe lang kan ik hier mee door rijden en wat gaat t kosten om t te laten maken?

 6. Koppakking vervangen

  Gevraagd op 23 maart 2019

  Wat zijn de kosten hiervan en hoeveel arbeid is hiermee voor nodig?

 7. Bonk geluid

  Gevraagd op 22 maart 2019

  Ik heb al een tijd af en toe een bonk geluid met hard links/rechts sturen. Wat kan het zijn??

 8. Motor uitvallen Citroën 1.4i pluriel

  Gevraagd op 20 maart 2019

  Sinds een paar maanden kan mijn C3 zomaar in eens uitvallen en daarna slaat die niet meer aan. Al reeds 3 keer is de wegenwacht er bij geweest en conclusie was: motor krijgt geen brandstof. Probleem is dat de auto niet uit te lezen is (geen contact met auto) Oplossing kwam er nooit, altijd naar huis gesleept. Als advies is inmiddels de brandstofpomp en zekeringkast vervangen. Daarna loopt de auto weer weken cq dagen perfect, en dan is het er weer. Naar de garage brengen is voor ons geen optie, Bij lokale garage kosten zonder oplossing. Bij de dealer zowiezo hoge kosten. Wij kunnen enkel auto rijden als ik zelf de reparatie's uitvoer. 

 9. Slijtage koppeling voor stoplicht

  Gevraagd op 20 maart 2019

  Kan ik voor een stoplicht beter in eerste versnelling met koppeling ingetrapt wachten of moet ik omwille van voorkomen extra slijtage de auto in de de vrij schakelen en koppelingspedaal loslaten? Wat is gezien het voorkomen van extra slijtage de beste optie?

 10. Repatriëring

  Gevraagd op 18 maart 2019

  Wegenwacht Europa service. Wordt repatriëring alleen geregeld of ook vergoed?