Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

152 expert vragen

 1. Tweedehands auto of lease

  Gevraagd op 18 juni 2019

  Ik wil mijn 2 kleinkinderen van 18 jaar, rijbewijs gehaald en gelaagd voor het eind examen een auto geven. Nu zag ik dat iemand van 18 jaar een hoge verzekering gaat betalen. Als de auto op mijn naam gezet wordt en de kinderen gaan daar mee rijden wat heeft dat voor eventuele Consequenties voor mij, ik heb al een auto. Het gaat voor hun voor een 2e hands of lease auto. Wat kunt u mij aanbevelen?

 2. Andere auto doorgeven voor de verzekering in het weekend

  Gevraagd op 13 mei 2019

  Zie boven.

 3. Auto in NL kopen terwijl nog enkele weken wonend in UK

  Gevraagd op 12 mei 2019

  Ik heb een vraag naar aanleiding van aanschaf van een auto. Momenteel wonen wij nog in Engeland. Eind Juli gaan we terug naar NL verhuizen. Graag wil ik al halverwege Juli in NL een 2e hands NL auto kopen en naar Engeland rijden. Zo kan ik de Engelse auto voor ons vertrek naar NL al verkopen. Is het mogelijk om een NL te kopen terwijl ik (nog) niet in NL woon. Is het anders mogelijk dat een familielid de auto op zijn naam schrijft, zodat ik de auto na zelf weer ingeschreven te zijn in NL kan overschrijven op mijn naam?

 4. Mitsubishi Outlander

  Gevraagd op 23 april 2019

  Onze auto Seat Alhambra is 12 jaar oud en heeft 270000 km gelopen. We overwegen om een andere auto te kopen en willen gaan overstappen van benzine naar hybride auto. We weten het niet of wel verstandig is om Mitsubishi outland PHEV te kopen en deze auto is ook geschikt voor de caravantrekker. En we hebben zonnepanelen op het dak. De wegenbelasting van hybride auto's medio 2020 zou helemaal anders worden. Volgens mij moeten we medio 2020 volledige tarief wegenbelasting betalen?

 5. Youngtimer verzekering

  Gevraagd op 21 april 2019

  Valt een auto van 12 jaar oud onder een youngtimerverzekering voor particulier?

 6. Parkeerschade veroorzaakt bij derde auto

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Ik heb ben met mijn auto + fietsdrager 1,5 m achteruitgereden (snelheid ca 4km/uur) en heb de achterliggende auto aan de voorzijde bumper geraakt. Nu is meer schade gerepareerd naar mijn oordeel dan door mij is veroorzaakt. Mijn verzekering Unive is akkoord gegaan met de schade herstel. Ik heb een duidelijke foto van de schade markering gemaakt en aangeleverd bij de schademelding aan mijn verzekeraar Unive. Zoals de foto's van de schade hersteller volgens mij aangeven is steenslagschade hersteld en nummerbord vernieuwd welke niet is geraakt incl de daar achterliggende schade hersteld. Is het mogelijk ANWB second opinion te laten doen op basis van de beschikbare foto's, en schade rapport van de hersteller? De schade bedraagt 1164 euro.

 7. Schadevrije jaren autoverzekering

  Gevraagd op 27 januari 2019

  Op 3 november 2018 heb ik met mijn auto, verblind door de zon, een aanrijding gehad met een vluchtheuvel en bushalterailing. De auto raakte daarbij total loss. De auto was bij All Secur WA beperkt casco verzekerd. De verzekering heb ik na de aanrijding tijdelijk opgeschort. Omdat ik overweeg een andere, auto aan te schaffen heb ik contact opgenomen met All Secur om te informeren wat de kosten van het verzekeren van deze (15 jaar oude 2e hands) auto zouden zijn. Men gaf aan dat na het aflopen van de looptijd van de huidige verzekering (aug. 2019), de maandpremie als gevolg van deze schade, zou stijgen van €32,- naar ca. € 120,-. Dat lijkt mij heel erg fors. Zij gaven aan dat ik terugval naar -5 schadevrije jaren (was 0) door deze aanrijding en dat dit dus gevolgen heeft voor de premie...

 8. Rijbewijs nog niet opgehaald, toch verzekerd?

  Gevraagd op 24 januari 2019

  Ik heb m'n rijbewijs verlengd, hij ligt al klaar, maar heb hem nog niet opgehaald. Ben ik dan verzekerd als ik achter het stuur kruip?

 9. Bijtelling auto van de zaak

  Gevraagd op 21 januari 2019

  Nu snap ik het principe van bijtelling auto van de zaak (vanuit bestaande situatie) maar ik mag dit jaar een nieuwe auto van de zaak gaan rijden. Ondertussen zijn de regels veranderd en is mijn salaris gestegen en nu vraag ik mij af of ik qua belasting adv de bruto bijtelling niet uit de belastingschaal 3 ga lopen?

 10. Eigendom en tenaamstelling

  Gevraagd op 04 januari 2019

  Vader betaalt auto en wil eigenaar blijven, hij betaalt ook de verzekering. Zoon rijdt erin en de tenaamstelling is ook voor de zoon. Hij wordt kentekenhouder. Kan dat? Kan de zoon aa...