Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

210 expert vragen

 1. Mogelijk gevolg van diesellekkage?

  Gevraagd op 09 april 2019

  ​​​​​​​Ik heb een aantal vragen: - is er een causaal verband mogelijk tussen de diesellekkage en de geknapte spanner? kan de riem tegen diesel of is deze mogelijk hierdoor aangetast? - had de multiriem normaal gesproken niet vervangen moeten worden bij het monteren van de nieuwe motor (of is het normaal dat de oude onderdelen anders dan het motorblok worden overgezet). ik heb destijds nog gevraagd of er nog reparaties aan zaten te komen of dat ik voorlopig vanaf zou zijn, ervan uitgaande dat ik een zo goed als nieuwe motor zou hebben - het kappen van een spanner of riem heeft nogal wat gevolgen, als een auto volledig in onderhoud is bij een garage had deze dan niet preventief vervangen moeten worden (zeker in het geval dat het een riem was van de oude motor) - is de garagehouder (waar ik overigens een prima verstandhouding mee heb) iets te verwijten in deze kwestie?

 2. Stotterende motor

  Gevraagd op 03 april 2019

  Mijn Chrysler 300C uit 2004 [km 165.000] houdt af en toe in ['stottert] vooral als ik constant op een autoweg rij. De versnellingsbak reageert prima op gasgeven bijvoorbeeld bij wegrijden vanuit stilstand. De bak vertoont verder ook geen kuren, ook niet bij stotteren. De 6 bougies zijn vervangen alsmede 2 bobines. Iets met lucht of gas toevoer? Of misschien de versnellingsbak?

 3. Motorschade

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Versnellingsbak en de koppeling vervangen. Kogel pen, geleidehuis en hevel vervangen. Na een week de aandrijfstang door motorblok. Vraag: kan het één met het ander te maken hebben?

 4. Motor valt stil van Hyundai

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Personenauto Hyundai E10 valt zo maar stil.

 5. Motor vervangen

  Gevraagd op 10 maart 2019

  Ik heb een Audi A6, 3.0 TDI uit 2015. De auto heeft 144.000 km gereden. Onlangs is de motor vastgelopen. Volgens de garage is dit veroorzaakt door een verstuiver die er acuut mee is gestopt waardoor er brandstof met de motorolie is vermengd. Daardoor is de motor vast gelopen. Mijn vraag is: waar ik goed aan doe?

 6. Motordefect?

  Gevraagd op 06 maart 2019

  Icoon motordefect licht op. Ruim een jaar geleden is het gaskleppenketelhuis van de Jaguar Xtype ( 2005) schoongemaakt. Kan dat nog een keer of moet er direct een nieuwe (dure) in?

 7. Versnellingsbak

  Gevraagd op 17 februari 2019

  Minimale lekkage aan schakelas  versnellingspook volgens de garage kan het geen kwaad. Vanmorgen is de auto twee keer afgeslagen daarna 50 km gereden en bij terugkomst gekeken of er verse olie lag omdat ik dacht dat is misschien het euvel geweest. En er lag inderdaad wat olie.

 8. Getik rechterkant motorruimte Golf 4 stationair

  Gevraagd op 07 februari 2019

  Ik heb vanmiddag een 2dehands golf 1.6 uit 1998 gekocht. Nu hoorde ik na 90km rijden zodra ik bij een stoplicht stil kwam te staan een heel hard luid getik. Zodra je gas geeft en de koppeling op laat komen verdwijnt het weer en zodra je weer stationair gaat draaien en stil komt te staan verschijnt het weer. Auto staat op 193000 km distributieriem is vervangen bij 183000

 9. Te veel olie bijgevuld en raar geluid

  Gevraagd op 06 februari 2019

  Twee dagen geleden heb ik mijn motorolie bijgevuld  op advies van iemand van de anwb. Dat heb ik gedaan nu maakt mijn auto een tikkend ratelend geluid en mijn olie lampje brand. Daarvoor branden er geen lampje de olie peil nog niet gecheckt omdat ie warm is en ik net van werk kom. Weet u waar het aan kan liggen of wat ik het best kan doen?

 10. Starten van de auto

  Gevraagd op 06 februari 2019

  k heb een Daewoo Matiz uit 2002.  Soms als ik hem start, duurt het lang voordat hij aanslaat. Dit heeft verder niet echt met de weersomstandigheden te maken. Hij start altijd, maar soms na een aantal seconden pas ipv gelijk wat hij meestal doet. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?