Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

204 expert vragen

 1. Versnellingsbak

  Gevraagd op 17 februari 2019

  Minimale lekkage aan schakelas  versnellingspook volgens de garage kan het geen kwaad. Vanmorgen is de auto twee keer afgeslagen daarna 50 km gereden en bij terugkomst gekeken of er verse olie lag omdat ik dacht dat is misschien het euvel geweest. En er lag inderdaad wat olie.

 2. Getik rechterkant motorruimte Golf 4 stationair

  Gevraagd op 07 februari 2019

  Ik heb vanmiddag een 2dehands golf 1.6 uit 1998 gekocht. Nu hoorde ik na 90km rijden zodra ik bij een stoplicht stil kwam te staan een heel hard luid getik. Zodra je gas geeft en de koppeling op laat komen verdwijnt het weer en zodra je weer stationair gaat draaien en stil komt te staan verschijnt het weer. Auto staat op 193000 km distributieriem is vervangen bij 183000

 3. Te veel olie bijgevuld en raar geluid

  Gevraagd op 06 februari 2019

  Twee dagen geleden heb ik mijn motorolie bijgevuld  op advies van iemand van de anwb. Dat heb ik gedaan nu maakt mijn auto een tikkend ratelend geluid en mijn olie lampje brand. Daarvoor branden er geen lampje de olie peil nog niet gecheckt omdat ie warm is en ik net van werk kom. Weet u waar het aan kan liggen of wat ik het best kan doen?

 4. Starten van de auto

  Gevraagd op 06 februari 2019

  k heb een Daewoo Matiz uit 2002.  Soms als ik hem start, duurt het lang voordat hij aanslaat. Dit heeft verder niet echt met de weersomstandigheden te maken. Hij start altijd, maar soms na een aantal seconden pas ipv gelijk wat hij meestal doet. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

 5. Zelfrijdende VW Polo 2018

  Gevraagd op 06 februari 2019

  Mijn polo van begin 2018 heeft een merkwaardige eigenschap. Start met koude motor, gaan rijden in 1e versn. vervolgens opschakelen naar 2e versn. Na het laten opkomen van het koppelingspedaal rijdt de wagen verder zonder dat ik gaspedaal aanraak. Na +/- 1 km is het euvel over. De auto is door 2 dealers (van het zelfde bedrijf) onderzocht. Conclusie voor deze motor (1.0 95 pk) is dat normaal. VW heeft dat zo ingesteld en de dealer kan daar niets aan veranderen. Is dat juist? ​​​​​​​ Het levert soms een benarde situatie op bv als ik direct na het opschakelen een bocht om moet.

 6. Olie verversen

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Synthetische olie of zuurvrije olie?

 7. Interne motorreiniging

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Sinds kort bezit ik een Peugeot 207 CC uit 2007. In deze auto zit een 1.6 Vti motor. Er is echter geen onderhoudshistorie aanwezig en dus weet ik niet hoe de auto er aan toe is. De auto rijdt prima en ik ervaar geen vreemde dingen, echter vroeg ik me af of het reinigen van deze motor zin heeft. Ik heb wel eens gelezen dat zeker wanneer er geen historie bekend is het geen slecht idee is om het torretje te laten reinigen. Wat denken jullie daar over en waar adviseren jullie mij dit eventueel te laten doen?

 8. Olieduk te laag

  Gevraagd op 28 januari 2019

  Mijn Peugeot 206 geeft aan oliedruk te laag bij warme motor stationair draaien.

 9. Top snelheid van de auto rijden, slecht of geen kwaad?

  Gevraagd op 25 januari 2019

  Ik bezit een golf v uit 2009 met een 1.4 motor. De gegevens zeggen dat hij maximaal 168km/h kan rijden. Ik ga volgende week naar Duitsland en ben benieuwd naar de maximale snelheid en wil eigenlijk waar mogelijk en als de veiligheid/weer het toelaat, deze snelheid een gedeelte van mijn reis aanhouden. Kan het kwaad om de topsnelheid aan te houden. De meningen op internet zijn verdeeld. Is het slecht voor de motor bijv?

 10. Kwaliteit Nissan motor 1.2. (zoals Captur)

  Gevraagd op 24 januari 2019

  Op uw site merkt de heer van de Drift op dat hoger olieverbruik bij de Captur bekend is. Zeker is dat mijn Qashqai (juli 2015-1.2. automaat) dezelfde motor heeft. Welnu, deze motor is twijfelachtig en waarom ? Mijn auto heeft het na 93.000 km begeven en de motor moet worden vervangen (het verbruik was in de loop van de tijd al ongunstiger geworden...