Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

110 expert vragen

 1. LPG voor direct ingespoten benzinemotoren (zonder roetfilter)

  Gevraagd op 25 juni 2019

  Zoals ik begrepen heb zijn bij moderne benzineauto's met direct ingespoten (turbo) motor nu fijnstoffilters verplicht. Bij dit type motor bij eerdere bouwjaren (bijvoorbeeld 2013) zit dit er dus niet op kan ik concluderen. Fabrikanten van LPG-installaties (Prins en Vialle en Eurogas-Vogels) zeggen dat gebruik van LPG het antwoord is voor dit probleem. Wat is uw mening hierover? Ze zeggen dat vooral met vloeibare hogedruk LPG-inspuiting het goed is omdat je dan het effect van vernevelde brandstof niet hebt waardoor het fijnstof ontstaat. Zelfs bij dampvormige LPG-inspuiting zou het voordeel hebben maar het meest bij vloeibare hogedruk LPG-inspuiting (zoals bij Prins Direct Liqui Max en het nieuwe geintroduceerde DirectBlue systeem van Vialle). Overwegende een dergelijke benzineauto waar nog geen fijnstoffilter opzit aan te schaffen, klopt hun verhaal met de evt. inbouw van een gassysteem van bovengenoemde merken? Gezien ook de hogere verbrandingstemperaturen dan bij benzine heb je een voordeel toch? NOX is nog altijd hoger dan benzine weet ik uit uw eerdere antwoorden.

 2. LPG in Volvo V60

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Ik ben aan het overwegen om een Volvo V60 uit 2013/2014 aan te schaffen. Wil daar LPG installatie inbouwen. Kan dit?

 3. Auto loopt op LPG

  Gevraagd op 07 juni 2019

  Heb je voor LPG een milieusticker nodig?

 4. Welk LPG systeem geschikt voor Opel Mokka?

  Gevraagd op 20 mei 2019

  Ik heb een Mokka uit 2013. Wil LPG laten inbouwen. Krijg offertes van €1.500 tot €2.450. Inbouwers laten niet het achterste van hun tong zien. Hoe kom ik er achter welk merk/type het meest geschikt of totaal ongeschikt is? Ik krijg van de inbouwers tegenstrijdige informatie.

 5. Tweedehands lpg auto

  Gevraagd op 12 mei 2019

  Ik wil graag een middenklasse auto vanaf bouwjaar 2014 die geschikt is voor het rijden op LPG. Welke motoren autos zijn hiervoor geschikt?

 6. Seat exeo 1.8 tsi op lpg

  Gevraagd op 11 mei 2019

  Zag deze auto uit 2010 staan en omdat er weinig bekend over is op internet vroeg ik me af of de 1.8tsi motor uit die tijd veel problemen kent. En of lpg op deze motoren nog voor evt andere problemen zorgt. Voor de rest leek de exeo mij wel een goede auto, ook gezien jullie reviews erover.

 7. LPG injectoren

  Gevraagd op 03 mei 2019

  Ik lees dat er vervangende verbeterde injectoren voor mijn Opel Corsa D lpg 1.2 2013 zijn kunnen jullie ook vertellen welke?

 8. Keuze auto adhv wensenlijst

  Gevraagd op 30 april 2019

  Ik rij jaarlijks voor mijn werk 30 a 40.000 km en ben me er bewust van dat een goedkopere auto dus aardige besparingen oplevert. Rij nu in een Peugeot 207 SW op LPG en rij in verhouding goedkoop volgens diverse kostenberekeningen (en ook de werkelijke kosten 20 ct/ltr tov 25 ct/ltr op benzine bij dit soort auto’s) Maar mijn indruk is dat het nog wel een stukje goedkoper kan. Ik hoef zo nodig geen SW te rijden. Een kleinere, lichtere auto kan ook comfortabel rijden, heb ik gemerkt. Zie bij kleinere auto’s dat je toch al gauw zo’n 4 of 5 cent per km goedkoper uit kan zijn. Op jaarbasis is dat dus al gauw meer dan 1000 euro. Niet niks! Maar goed; ik wacht op bio-lpg en dat is me het wachten waard. Al duurt dat wel heel erg lang en zo rechts en links informerend, weet niemand het zeker wanneer het komt. (of het komt?)  Terwijl het al jaren wordt aangekondigd..

 9. Lobby voor L.P.G.

  Gevraagd op 16 april 2019

  Wij rijden tot volle tevredenheid een auto op LPG. Ik dacht dat het de minst milieu-belastende brandstof was, waarom wordt er dan niet méér voor gelobbyd?

 10. Nieuwe auto's op LPG

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Ik rijd nu zo'n 32 jaar op LPG, zonder problemen mag ik wel zeggen. Ik rijd nu nog in een Renault Mégane Estate 1600 cc uit 2010. Ik wil binnenkort over gaan naar een nieuwe Mégane Estate of de Kadjar. Het liefst zou ik weer op LPG gaan rijden, maar hoor daar nogal verschillende geluiden over. 1- Zo hoor ik dat de nieuwe motoren naast LPG ook meer benzine verbruiken. Zo ja, hoeveel benzine verbruikt hij dan meer? 2-Rijden de nieuwe motoren net zo probleemloos op LPG als ze dat eerder deden? 3-Wordt er bij aanschaf van een nieuwe auto en ingebouwde LPG-installatie ook garantie op de motor gegeven door de importeur?