Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

210 expert vragen

 1. Tweedehands caravan kopen in Frankrijk

  Gevraagd op 10 juli 2019

  Ik wil graag een tweedehands caravan kopen in Frankrijk en deze zelf gaan ophalen. Mag dat? Ik rij dan met een caravan met Frans kenteken en Franse carte gris achter mijn auto met Nederlands kenteken? Ben ik dan ook verzekerd?

 2. Zonder kentekencard naar het buitenland

  Gevraagd op 10 juli 2019

  Donderdag 11 juli wordt mijn nieuwe (tweedehands) auto overgeschreven, dus op mijn naam gezet. Wij willen daar de volgende ochtend mee naar Frankrijk rijden. Ik heb dan dus nog geen kentekencard. Wat zijn de consequenties van het niet kunnen tonen van een kentekencard het Frankrijk/België?

 3. Importeren auto uit Griekenland

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Welke SPECIFIEKE aandachtspunten zijn er bij de import van een auto uit Griekenland? Wat gebeurt er met de kentekenplaten bij verkoop? Blijven deze op de auto?

 4. Tolbadge

  Gevraagd op 11 juni 2019

  Hoelang duurt het voordat je kenteken van je tolbadge ( fr, it, sp, pt) is omgezet naar een ander kenteken?

 5. Auto permanent in Spanje

  Gevraagd op 03 juni 2019

  Ik heb in Spanje op een camping permanent een caravan staan. Rij nu regelmatig heen en weer en wil daar vanaf. Ik wil in Spanje een auto neerzetten, die daar blijft. In SpanjeIk heb in Spanje op een camping permanent een caravan staan. Rij nu regelmatig heen en weer en wil daar van af. Ik wil in Spanje een auto neerzetten, die daar blijft. In Spanje deze auto invoeren kan niet. Ik heb wel een "NIE"-nummer (Spaans burgerservicenummer) maar geen vast adres. Dat laatste is noodzakelijk om in Spanje een auto te bezitten (voor de belasting en verzekering e.d.). Hoe kan ik dit probleem oplossen? Met vriendelijk groet en bij voorbaat dank voor de moeite. een auto invoeren kan niet, ik heb wel een "NIE"-nummer (Spaans burgerservicenummer) in Spanje maar geen vast adres. Dat laatste is noodzakelijk om in Spanje een auto te bezitten (voor de belasting en verzekering e.d.). Hoe kan ik dit probleem oplossen? Met vriendelijk groet en bij voorbaat dank voor de moeite.

 6. Nieuwe auto/kenteken

  Gevraagd op 01 juni 2019

  Sinds november 2018 heb ik een andere auto gekocht. Moet ik hiervan het kenteken doorgeven? Voorheen had ik een Ford Ka en nu een Ford Fiesta. 

 7. Exportkenteken

  Gevraagd op 23 mei 2019

  Vervolg van mijn eerdere mail; over het terug rijden met een auto van buitenland naar Nederland moet he dan een exportkenteken hebben of 1-dags plaat (nummerplaat). 

 8. Nederland sticker op witte kentekenplaat

  Gevraagd op 14 mei 2019

  Is in Duitsland een nl sticker op de witte kentekenplaat van de fietsendrager wel of niet verplicht? Ik kan op de ANWB site geen actuele informatie vinden (alleen van 2016 en ouder). 

 9. Wit kentekenplaat

  Gevraagd op 02 mei 2019

  Waar kan ik een legale officiële wit kentekenplaat met NL sticker bestellen voor een fietsendrager?

 10. Spaans kenteken

  Gevraagd op 01 mei 2019

  Mijn auto is over gezet op spaans kenteken (2e huis). Ik woon in Nederland.... heeft het nog zin om mijn anwb lidmaatschap aan te houden op deze  auto met spaans kenteken? Heb ik recht op hulp van de anwb op een auto met spaans kenteken. Ik sta in Nederland ingeschreven!