Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

192 expert vragen

 1. Kentekenbewijs LEZ Brussel

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Bij enkele (andere) vragen op het forum over de registratie voor de LEZ Brussel zegt u: "Het enige document dat u verplicht moet uploaden is het kentekenbewijs". Wat is in dit verband het kentekenbewijs?

 2. Rijden in Frankrijk met een Nederlandse auto

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Wat moet je doen vanaf de dag waarop je, je in Frankrijk vestigt wanneer je nog (enkele maanden) in een Nederlandse auto wilt blijven rijden. Ik zag een helder antwoord op de site hierover van Erik Jan de Jong maar dat ging over Engeland. Via de ANWB telefoon kreeg ik de naam door van Jos de Drift die hier eveneens veel van af zou weten. 

 3. Auto met grijs kenteken kopen particulier

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Wij willen een tweedehands Renault Trafic kopen uit 2009. Het betreft een auto van een ondernemer, wij zijn zelf particulier. Aangezien wij niet grijs kenteken kunnen rijden dient deze auto dan heringericht en herkeurd te worden wanneer deze wordt overgeschreven naar geel kenteken? En zijn er kosten verbonden wat betreft rest BPM en rest BTW?

 4. hoe kan ik het kenteken doorgeven wegenwacht-partnerpas?

  Gevraagd op 14 januari 2019

  waarschijnlijk is bij de start partnerpas een autokenteken doorgegeven dat niet meer actueel is.

 5. Chassisnummer geschiedenis natrekken zonder kenteken en papieren?

  Gevraagd op 09 januari 2019

  Ik weet bij iemand een oldtimer te staan maar er zijn geen kenteken of papieren bij. Het betreft een 1969 Dodge, waarbij normaal gesproken het VIN nummer op een verwijderbaar plaatje staat, (Fender tag & VIN tag) en die zitten er ook niet meer bij. Het enige wat overblijft is een geslagen chassisnummer in het motorblok, waarvan het laatste deel (zoals af-fabriek) 2 keer in de carroserie staat geslagen. Te weten op het radiator frame en op de rand van de kofferbak.

 6. Het draag vermogen van mijn camper aanpassen.

  Gevraagd op 08 januari 2019

  Ik heb extra veren onder de camper geplaatst. Mijn asgewichten zijn samen 3500 kg. Maar heeft een totaal gewicht van 3250 kg. Hoe kan ik dit aan laten passen naar 3500 kg.

 7. mijn kenteken is niet bekend bij de koerslijst

  Gevraagd op 04 januari 2019

  Geachte heer, mevrouw, voor mijn Saab 9-3 Turbo X SE zijn er geen gegevens bekend. Het zou misschien kunnen dat dit type bij U niet vaak wordt opgevraagd? mvgr, P. van den Berg

 8. Eigendom en tenaamstelling

  Gevraagd op 04 januari 2019

  Vader betaalt auto en wil eigenaar blijven, hij betaalt ook de verzekering. Zoon rijdt erin en de tenaamstelling is ook voor de zoon. Hij wordt kentekenhouder. Kan dat? Kan de zoon aa...

 9. Maximum toelaatbare massa auto verlagen

  Gevraagd op 03 januari 2019

  Ik heb een Mitsubishi Outlander, is het verstandig om deze met een maximum massa van 2.070 met 75 kg te verlagen om dan een caravan van max 1500kg te trekken. Het ledig gewicht van de...

 10. voorwaarden omzetten geel naar grijs kenteken stationwagen

  Gevraagd op 03 januari 2019

  ik overweeg een stationwagen (Mitsubishi Spacewagon 2.3 GDI) aan te schaffen. wat zijn de voorwaarden/regels voor ombouw en herkeuring naar grijs kenteken-bedrijfsauto?