Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

198 expert vragen

 1. Vakantiehuis in Portugal auto Nederlands kenteken verzekeren

  Gevraagd op 03 april 2019

  Wij hebben een 2e huis in de Algarve en verblijven daar 2 keer per jaar max 8 tot 10 weken totaal. Wij willen een auto met nederlands kenteken daar achterlaten. Importeren kan niet omdat wij niet gaan emigreren. Waar kunnen we de auto verzekeren? Is er een verzekeraar in Nederland die dit wel doet? In Portugal gaat het zeker niet lukken. Ik heb al overal gezocht naar informatie. Volgens onze verzekering doet geen enkele verzekeraar in Nederland het.

 2. Rijden met Duitse auto in Nederland

  Gevraagd op 24 maart 2019

  Mijn vader heeft sinds vorig jaar een vakantie woning in Duitsland. Hij is ter plaatse ingeschreven als inwoner en betaald alle plaatselijke belastingen. Nederland is hoofd verblijfplaats met bijbehorende inkomstenbelastingen e.d. Mijn vraag: mag hij met een auto op Duits geregistreerd kenteken, (onbeperkt ) ook in Nederland rijden? Zijn voordeel is niet alleen goedkopere wegenbelasting, maar ook de aanschaf belasting.

 3. Grijs kenteken

  Gevraagd op 08 maart 2019

  Mag ik als particulier een auto met grijs kenteken rijden en betaal ik dan ook de lage wegenbelasting?

 4. Auto besturen

  Gevraagd op 07 maart 2019

  Mag ik een auto met Duits kenteken besturen in Duitsland zelf?

 5. Kia Niro Hybride

  Gevraagd op 05 maart 2019

  Wellicht een rare vraag: Wij hebben een nieuwe auto gekocht. Een KIA Niro Hybride. Komt over ca. 5/6 weken. Vraag: Hoe kan ik tzt controleren dat het een gloednieuwe betreft. Ongebruikt etc.

 6. MRB buitenlands kenteken niet op eigen naam

  Gevraagd op 01 maart 2019

  Mag ik langere tijd (ca 6 maanden) in Nederland rijden met een buitenlandse auto die op naam van mijn neef in Kroatië staat zonder dat ik in Nederland een betalingsverplichting heb?

 7. Kentekenbewijs LEZ Brussel

  Gevraagd op 18 februari 2019

  Bij enkele (andere) vragen op het forum over de registratie voor de LEZ Brussel zegt u: "Het enige document dat u verplicht moet uploaden is het kentekenbewijs". Wat is in dit verband het kentekenbewijs?

 8. Rijden in Frankrijk met een Nederlandse auto

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Wat moet je doen vanaf de dag waarop je, je in Frankrijk vestigt wanneer je nog (enkele maanden) in een Nederlandse auto wilt blijven rijden. Ik zag een helder antwoord op de site hierover van Erik Jan de Jong maar dat ging over Engeland. Via de ANWB telefoon kreeg ik de naam door van Jos de Drift die hier eveneens veel van af zou weten. 

 9. Auto met grijs kenteken kopen particulier

  Gevraagd op 30 januari 2019

  Wij willen een tweedehands Renault Trafic kopen uit 2009. Het betreft een auto van een ondernemer, wij zijn zelf particulier. Aangezien wij niet grijs kenteken kunnen rijden dient deze auto dan heringericht en herkeurd te worden wanneer deze wordt overgeschreven naar geel kenteken? En zijn er kosten verbonden wat betreft rest BPM en rest BTW?

 10. hoe kan ik het kenteken doorgeven wegenwacht-partnerpas?

  Gevraagd op 14 januari 2019

  waarschijnlijk is bij de start partnerpas een autokenteken doorgegeven dat niet meer actueel is.