Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

158 expert vragen

 1. Fietsdrager

  Gevraagd op 7 september 2019

  Mijn ANWB Twinny Load II fietsendrager geeft telkens verlichtingsproblemen. Ook melding via systeem van de auto! Al diverse keren in de garage geweest hiervoor. Steeds is er kortsluiting in de verlichtingsunits. Deze zijn van een slechte kwaliteit. Elke trilling os schok geeft weer kortsluiting. Heb ik een inferieur produkt of komt dit bij alle Twinny Load II voor en regent het bij u klachten? De drager staat als ik hem niet gebruik bij mij in de berging. Bij elke keer dat ik hem gebruik moet ik de verlichting laten "repareren".

 2. Fietsendrager elektrische fiets

  Gevraagd op 23 augustus 2019

  Wij zijn van plan om een andere auto te kopen waarop een fietsendrager kan voor 2 elektrische fietsen.  De kogeldruk van deze auto is 55 kg. Nu zijn we bij een zaak geweest die deze fietsen dragers verkoopt. Het gewicht van de fietsen drager is 13 kg (of zijn er nog lichtere fietsendragers). Twee elektrische fietsen wegen zonder accu 24 kg.

 3. Fietsendrager

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Ik wil graag advies over een fietsendrager. Ik zoek de geschikte fietsendrager voor op de trekhaak voor twee fietsen va maximaal 20kg. Deze draag dient bevestigd te kunnen worden op een Renault megane.

 4. NL sticker op fietsendrager

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Ik ga met een fietsendrager naar het buitenland, en moet dus een NL sticker aanbrengen. Nu lees ik dat een blauwe sticker op de kentekenplaat verboden is, maar verder is er nergens ruimte op een fietsendrager om zo'n sticker aan te brengen, want naast de kentekenplaat zit alleen de verlichting. Hoe en waar moet dan een NL sticker aangebracht worden?

 5. Trekhaak met fietsenrek

  Gevraagd op 5 augustus 2019

  Ik heb een fietsendrager achter op de auto. Dat er speling in hoort is mij duidelijk. Echter mijn drager is draaibaar van links naar rechts. Vaak staan de fietsen aan de linkerkant bijna tegen de auto aan en de rechterkant er ver van af. Is ook met simpele duw weer recht.

 6. Trekhaak BMW I3 ivm fietsendrager

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Ik overweeg om een 2e hands BMW i3 te kopen of een Chevrolet volt. Kan ik een daarop trekhaak monteren om 2 E-bikes te vervoeren?

 7. Trekhaak

  Gevraagd op 12 juli 2019

  Wij hebben onlangs een BMW X1 M-line gekocht.Wij willen een trekhaak laten plaatsen voor een fietsenstandaard voor 2 e-bikes. De BMW dealer rekent € 2300 voordeze trekhaak. Een ander bedrijf € 550. Toen wij hierover contact opnamen met de dealer zei hij het volgende - de andere garage gebruikte imitatie BMW trekhaken - de garantie komt te vervallen Nu is onze vraag - klopt dit - is een afneembare trekhaak beter in verband met de parkeersensoren - welke trekhaak is de beste en waar kan je die laten installeren

 8. Kogeldruk trekhaak

  Gevraagd op 8 juli 2019

  De kogeldruk van mijn trekhaak is max toelaatbaar 55 kg. De 2 e-bike's die ik wil vervoeren hebben dit gewicht al, terwijl het gewicht van de fietsdrager daar dan nog bovenop komt. Als alternatief voor een fietsdrager op de trekhaak is er soms een drager op de achterklep. Echter: hiervan is meestal het max. toelaatbare gewicht 45 kg.  Ik kan dus niet de fietsen zonder aanhanger vervoeren en daar baal ik van

 9. Max gewicht fietsdrager + 2 el fietsen op VW Polo 1.2

  Gevraagd op 8 juli 2019

  Ik overweeg mijn 2 elektrische fietsen op een trekhaak te vervoeren. De fietsen zijn 43 kg en de drager 17 kg, dus een fietsendrager met 60 kg capaciteit is nodig. Kan mijn VW-POLO, 47 KW (2002) dit aan en is dat wettelijk toegestaan?

 10. Verlichting fietsdrager defect

  Gevraagd op 6 juli 2019

  Wij zitten op Corsica op het moment en de stekker van onze trekhaak heeft een keer flink de grond geraakt waardoor niet alle verlichting van de fietsdrager meer werkt. gewoon licht doet het nog. knipper en remlicht niet meer. Wat kunnen we het handigst doen in dit geval? We rijden vrijdag overdag naar Nederland terug.