Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

146 expert vragen

 1. Afneembare trekhaak

  Gevraagd op 08 juni 2019

  Ik heb een Nissan Micra. Onder de Micra is een afneembare trekhaak. Ik had een Thule fietsdrager maar daar schade heb ik onlangs de Touring II via de ANWB aangeschaft. Op de kogel van de trekhaak is een strip gelast om te voorkomen dat je een aanhanger trekt. Het probleem wat ontstond is dat de drager niet op de kogel past. Na veel proberen de strip afgeslepen en de drager past prima. Nu de kernvraag: is dat veilig?

 2. Eisen aan fietsdragers in het buitenland

  Gevraagd op 07 juni 2019

  Ik heb een hybride auto waar alleen een trekhaak met zevenpolige stekker op mag. Mij is verteld dat dan achteruitrijlichten en mistachterlicht op de fietsendrager niet bediend kunnen worden. Dat zou in Nederland geen probleem zijn maar in sommige andere Europese landen wel omdat die optie wettelijk verplicht zou zijn. Graag zou ik horen of dat inderdaad het geval is.

 3. Fietsendrager touring flex II/III

  Gevraagd op 04 juni 2019

  Ik heb de Touring flex II aangeschaft. De Nissan leaf een speciale trekhaak onder laten zetten. Maar het past niet op elkaar. Is daar wat aan te doen of moet ik een andere fietsendrager?

 4. Fietsenrek op auto

  Gevraagd op 03 juni 2019

  Vraag 1: Mag je met fietsenrek achter op de trekhaak auto rijden zonder dat er een fiets op staat? Vraag 2: Ik heb een Thule fietsenrek voor 2 elektrische fietsen met oprijgoot. Ik ben alleen en heb heel veel moeite om de fiets op het fietsenrek te krijgen in de goot die het dichtste bij de kogel zit ivm met trapper fiets die dan tegen een stang aan komt. Ik moet de fiets dan helemaal naar mij toe halen om de trapper langs de stang te krijgen en dat is mij veel te zwaar. Mijn vraag is nu is het verantwoord om de fiets die alleen op het fietsenrek staat op de tweede goot te plaatsen? Mijn auto is een Nissan Cube van 2011.

 5. Storing verlichting fietsdrager

  Gevraagd op 02 juni 2019

  Als ik mijn 7 polige Twinnyload Ergo F fietsdrager op de auto (Citroen C4 2011) aansluit (13 polig met 7 polig verloopstuk) gaat de verlichting van de fietsdrager branden, al staat de autoverlichting uit. (Remlichten en richting drager reageren niet als ik rem of richting aangeef).

 6. Fietsendrager anders beladen, mag dat?

  Gevraagd op 28 mei 2019

  Ik wil andere grote spullen die ik goed kan vast maken op de fietsendrager mee nemen. Mag dat? Ik moet van Düsseldorf naar Oss.

 7. Past de Tourang II op een Opel Mariva?

  Gevraagd op 22 mei 2019

  Past de Touring II op een Opel Mariva en kan de kofferbak/achterklep dan nog open? Het is een afneembaren trekhaak van het merk Oris Fahrzeugteile gmbh.

 8. Fietsenrek

  Gevraagd op 16 mei 2019

  Wij hebben net een nieuwe Toyota aygo xfun, en nu willen wij onze e bikes meenemen, mag dat, volgens de garage wel, we hebben een afneembare trekhaak en een ANWB fietsenrek?

 9. Fietsdrager max belasting 60kg

  Gevraagd op 14 mei 2019

  Kunnen hier 2 elektrische fietsen van 22.7 kg excl. accu op? Gewicht van de fietsdrager is 17kg. 

 10. Trekhaak Renault Clio via dealer of via Trekhaakcentru

  Gevraagd op 09 mei 2019

  Ik wil graag een trekhaak op mijn renault Clio uit 2016 zodat ik een fietsenrek kan gebruiken voor onze elektrische fietsen. Bij de ene dealer wordt geadviseerd om een demontabele trekhaak te plaatsen anders is het kentekenniet leesbaar. Bij de andere dealer adviseert men een vaste trekhaak. Beide offertes rond de €1000-€1100. Bij trekhaakcentrum een offerte van €479 voor een vaste trekhaak. Dat is een heel groot verschil. Wat is uw advies?