Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

22 expert vragen

 1. Kilometerstand

  Gevraagd op 19 april 2019

  Vorig jaar heb ik een Volkswagen Tiguan (nieuwprijs ongeveer 35.000) uit 2012 gekocht. De auto was geïmporteerd uit Duitsland. Nu de auto een beurt moet hebben blijkt de tellerstand voor aanschaf terug te zijn gedraaid met 40.000 kilometer. Ik kocht de auto dus niet met 57.000 op de teller, maar met ongeveer 100.000 km op de teller. Uit de wagenhistorie is dit af te leiden en ook zijn er doelbewust een aantal bladzijden uit het onderhoudsboekje/serviceplan gesneden. Degene die mij de auto heeft verkocht zegt dit niet zelf gedaan te hebben, maar is ook bij de neus genomen. Ik denk dat hij te goede trouw is. Hij wil het ook netjes met mij regelen en afhandelen. Inmiddels heeft hij mij 2000 euro aangeboden en de kosten van de aankomende grote beurt te vergoeden.

 2. Geschil bij verkoop auto

  Gevraagd op 18 maart 2019

  Circa 2 weken geleden heb ik mijn auto verkocht, van particulier naar particulier. Voor de verkoop en overschrijving, heeft hij een proefrit gemaakt, en tijdens deze proefrit heb ik hem verteld wat de bij mij bekende gebreken zijn van de auto. (Auto uit 2001, ~240.000 kilometer). Na een week, naar een postkantoor gereden (20 kilometer), om de auto over te schrijven. En heeft hij mij hierna thuis gebracht.(20 kilometer). De auto was prima in orde. Echter een week na de tenaamstelling is de versnellingsbak stuk gegaan.Kosten circa €1000,- Nu wil de koper dit op mij verhalen. Wat zijn hierbij mijn rechten en plichten? Ik hoor graag van jullie.

 3. Annulering koop

  Gevraagd op 13 maart 2019

  Ik heb een auto gekocht voor 850 euro bij een bedrijf. Voor de koop heb ik om de tellerstand gevraagd omdat er een nap bijzat. De verkoper zei dat die niet beschikbaar was. Ook heb ik gevraagd of hij meer wist over de historie en dat wist hij ook niet. Na nogmaals vragen heb ik toch het tellerrapport ontvangen, maar nog steeds niet de historie die onderdeel is van het uitgebreide tellerrapport. Het tellerrapport is voor mij reden om van de koop af te zien. De verkoper brengt daar nu 15% van de koopprijs in rekening wegens annulering. Moet ik die betalen?

 4. Aankoop auto die schade blijkt te hebben

  Gevraagd op 14 februari 2019

  Wij hebben een auto gekocht in Alphen aan de Rijn namelijk een Renault Twingo uit 2008 met 68k km op de teller. De auto ziet er op op het eerste gezicht goed uit en was mooi gepoetst. Ik heb bij het bedrijf alle deuren open gedaan en gekeken naar de naden van de deuren behalve de koffer bak. Wat wel opviel is dat er een aantal druiper op de kofferbak zaten. Ik heb hier gevraagd of de auto schade heeft gehad en hier werd volmondig nee op gezegd. En zo leek het ook van buiten.

 5. Auto op lpg gekocht, volgens verkoper 28 euro wegenbelasting per maand. Blijkt geen G3 te zijn.

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Ik heb in oktober 2018 een Skoda Citygo gekocht op lpg, via een handelaar. Ik vroeg vooraf naar de wegenbelasting, 28 euro. Dus ik ging uit van een G3 installatie. Nu blijkt dat we 70 euro betalen en de auto niet als g3 is aangemeld bij de RDW. De auto is geimporteerd uit duitsland. Navraag gedaan bij een lpg installatiebedrijf en die concludeert dat de installatie niet bekend is in NL en derhalve niet als g3 wordt erkend. Ombouwen kost 1200 euro.

 6. Klacht na aankoop 2e hands auto

  Gevraagd op 05 februari 2019

  12 aug 2018 hebben wij een tweedehands auto gekocht bij een garage bedrijf die niet bij de Bovag is aangesloten. Auto was op 20 juli APK gekeurd (elders, niet bij dit bedrijf). Begin dec 2018 begon de auto aan de achterkant een vreemd rammelend geluid te maken. Bij onze eigen garage geweest, auto op de brug en toen bleek dat de achteras van de auto volledig doorgeroest was. Mijn garagehouder en ook overige "deskundigen" geven aan dat dit niet van de ene op de andere dag kan komen en dat deze auto waarschijnlijk nooit door de APK had kunnen komen.

 7. Garantie brommobiel verkoper geeft geen antwoord

  Gevraagd op 01 februari 2019

  We hebben een brommobiel gekocht op 22-12-18 en werdt op 2-1-19 afgeleverd.op 3-1-19 wou me vrouw ermee weg maar de moter slaat steeds af dus rijden is onmogelijk en gevaarlijk. Na 5 keer gebeld te hebben en steeds met smoesjes werden afgescheept eindelijk de verkoper aan de lijn na een kort gesprek gooide deze de hoorn erop. Daarna 2 emails gestuurd waar 1 antwoord op kwam waar ik me niet in kon vinden. Daarna belde de eigenaar van de garage op en zou bemiddelen wat eerst goed leek te gaan we konden hem omruilen hij stuurde foto/s en we gingen accoord maar hij draaide het terug. Tevens is er gelogen over het bouwjaar de advertentie gaf 2005 aan en de verkoper zei dit ook maar het blijkt dat hij van 2000 is aangezien brommobielen pas in 2005 een kenteken moesten hebben daarvoor alleen een verzekeringsplaatje. We hebben een aangetekende brief geschreven dat we een beroep doen op dwaling deze hebben ze geweigerd dus ook niet gelezen. deze heb ik 30-1-19 verstuurd en 1-2-19 hebben ze deze geweigerd en komt retour naar ons. Ze hebben de brommobiel opgehaald op 1-2-19 om hem na te kijken.

 8. 2e hands auto verkocht

  Gevraagd op 28 januari 2019

  Afgelopen vrijdag een Mini cooper uit 2001 verkocht (145.000 km) verkocht  voor € 2700,- auto is APK gekeurd tot sept. 2019 Koper heeft proefrit gemaakt en heeft de auto gekocht. Na aankoop komt de koper stil te staan. Auto wil niet ontkoppelen. Koper wil dat wij de auto terug nemen of de volledige reparatie betalen (€575,-)...

 9. Problemen motorolieverbruik Skoda

  Gevraagd op 22 januari 2019

  Ik heb in augustus 2018 een skoda Superb met 1.8 Tfsi motor aangeschaft. Vanaf het eerste moment heb ik al problemen met het motorolieverbruik. Ik heb dit laten analyseren en de auto gebruikt 1 liter op minder dan 400 kilometer...

 10. 2e hands auto grijs kenteken blijkt half jaar na aankoop niet aan de wet te voldoen. Wat

  Gevraagd op 13 december 2018

  Krap een half jaar geleden heb ik een 2e hands auto gekocht op grijs kenteken met een laag tussenschot. Bij een controle door de Belastingdienst blijkt de ombouw niet aan de wet te vo...