Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

279 expert vragen

 1. Milieusticker Duitsland nodig?

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Welke steden in Duitsland moet men milieusticker hebben?

 2. Milieusticker Duitsland

  Gevraagd op 16 augustus 2019

  Kan ik zonder milieusticker naar Krefeld? Benzineauto is 8 jaar oud. 

 3. Schuin parkeren in de bergen

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Ik ben op vakantie in Duitsland. Geparkeerd voor het vakantie huis echter staat de auto met de rechterkant een flink stuk hoger dan de linker kant. De auto staat dus schuin! Kan dit kwaad? Ivm vloeistoffen e.d. banden spanning gewicht wat ongelijk verdeeld is etc. (?)

 4. Vandaag benzine vergeten te betalen in DLD

  Gevraagd op 11 augustus 2019

  Vanmiddag rond half 4 heb ik getankt bij een tankstation ergens aan de oostkant van de 5 tussen Karlsruhe en Frankfurt, en ben vergeten te betalen. Besefte het pas een paar uur later...! Graag zou ik dit zsm kenbaar maken bij de juiste instantie en zsm de pomphouder alsnog betalen. Maar ik kan totaal niet achterhalen welk tankstation het was. Weet ook het precieze bedrag niet meer, was ruim €100.... Is er een instantie waar ik alle gegevens kan doorgeven (kenteken, auto, naam en adres) en kan aangeven dat ik graag zsm alsnog betaal, om grotere problemen te voorkómen?

 5. Winter of zomerbanden?

  Gevraagd op 05 augustus 2019

  L.s., Eind september starten wij een rondreis door Duitsland, via Oostenrijk naar Italie (Dolomieten en Riviera) en dan terug via Zwitserland en weer Duitsland. Wij zijn t/m 18 oktober onderweg. Moeten wij nou met winter- of zomerbanden reizen? De verschillende landen houden er verschillende regels op na! Wij willen geen problemen, vandaar deze vraag.

 6. Alcohol

  Gevraagd op 03 augustus 2019

  Mijn zoon is 2 weken geleden aangehouden in Duitsland met alcohol in het spel. Hij heeft 1.1 promille geblazen. Op het politiebureau heb ik 450 euro borg betaald. Ze hebben zijn rijbewijs daar achter gehouden en ons vertelt dat het binnen 5 dagen terug gestuurd zou worden. Tot op heden hebben we nog het rijbewijs of enig ander nieuws gekregen. Wat is de procedure?

 7. Brandstof keuze Duitsland

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Wat kan ik in Duitsland tanken, ik heb een Peugeot 208 en tank euro loodvrij, welke moet ik dan in duitsland aan de pomp kiezen?

 8. All weather banden in Duitsland

  Gevraagd op 30 juli 2019

  Mag ik in de zomer met All Weather banden in Duitsland rijden? Ik hoorde namelijk dat met winterbanden in de zomer bekeurd werd. 

 9. Diesels in Duitsland

  Gevraagd op 29 juli 2019

  Ik heb een diesel uit medio 2008. Welke verplichtingen of belemmeringen zijn er in Duitsland waarmee ik rekening moet houden?

 10. Mag ik in zomer in Duitsland met winterbanden rijden?

  Gevraagd op 27 juli 2019

  Hoorde net op hart van Nederland dat ik in Duitsland in de zomer niet op winterbanden mag rijden,  klopt dit? Ik wil mijn winterbanden afrijden nu en dan in het najaar nieuwe kopen.