Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

227 expert vragen

 1. Milieusticker Duitsland

  Gevraagd op 20 april 2019

  Heb ik voor mijn auto  een milieusticker in Duitsland nodig?

 2. Autohuur vliegveld Basel

  Gevraagd op 17 april 2019

  In juni wil ik voor mijn vakantie in Zwitserland en Duitsland voor 10 dagen een auto huren op vliegveld Basel. Nu is er een enorm verschil in prijs tussen de huur aan de Zwitserse zijde en de Franse zijde. Ik kan me zo voorstellen dat wanneer je een auto aan de Franse zijde huurt, je er nog een vignet bij moet kopen maar dan nog is het verschil in prijs enorm. Naar mijn weten mag je met een huurauto wel de grens over (mits bij huur gemeld) en ook al zou ik de auto aan Zwitserse zijde huren krijg ik hier mee te maken omdat ik ook een paar dagen naar Duitsland ga. Prijstechnisch gezien lijkt het dus de moeite waard om de auto aan Franse zijde te huren. Zie ik iets over het hoofd?

 3. Milieusticker Keulen

  Gevraagd op 09 april 2019

  Ik heb een Honda Civic Coupe, bouwjaar 2004. Ik ga volgende maand naar Keulen en daar heb ik een groene milieusticker voor nodig. Komt mijn auto in aanmerking voor een groene sticker?

 4. Milieusticker Duitsland

  Gevraagd op 09 april 2019

  Geldt de Milieusticker van Duitsland ook voor andere landen, of moet er voor Oostenrijk en Frankrijk een aparte sticker aangevraagd worden?

 5. Zomerbanden

  Gevraagd op 03 april 2019

  Wanneer mag je Duitsland weer met zomerbanden rijden?

 6. Passagiersstoelen tegen rijrichting plaatsen in Duitsland

  Gevraagd op 28 maart 2019

  In onze Renault Espace kunnen de achterstoelen (rij 2 en 3) als een treinzit geplaatst worden. (Je kijkt elkaar aan omdat rij 2 tegen de rijrichting in zit) Omdat elke stoel zijn eigen gordel heeft mogen we in Nederland zo rijden. Mag dat in Duitsland en Oostenrijk ook?

 7. Milieusticker in Winterberg

  Gevraagd op 26 maart 2019

  Moet ik een milieusticker op mijn auto hebben als ik naar Winterberg in Duitsland ga? Ik heb een diesel uit het jaar 1997 en vertrek vanuit Hardenberg.

 8. CO2 sticker voor rijden in Duitsland

  Gevraagd op 24 maart 2019

  Mijn auto is een Toyota C-HR Hybride. Heb ik dan voor het rijden in Duitsland een CO2 sticker nodig. De auto is van 2017. Waar kan ik deze CO2 sticker kopen. Kan dit ook via de ANWB?

 9. Rijden met Duitse auto in Nederland

  Gevraagd op 24 maart 2019

  Mijn vader heeft sinds vorig jaar een vakantie woning in Duitsland. Hij is ter plaatse ingeschreven als inwoner en betaald alle plaatselijke belastingen. Nederland is hoofd verblijfplaats met bijbehorende inkomstenbelastingen e.d. Mijn vraag: mag hij met een auto op Duits geregistreerd kenteken, (onbeperkt ) ook in Nederland rijden? Zijn voordeel is niet alleen goedkopere wegenbelasting, maar ook de aanschaf belasting.

 10. Kinderzitjes auto Duitsland en Oostenrijk

  Gevraagd op 22 maart 2019

  In Duitsland en Oostenrijk zijn de regels strenger dan in Nederland. Onze dochter van 10, met lengte van 1,40m moet daar wel met kinderzitje in de auto. Moet dat dan een volledige stoel zijn of is een zittingverhoger wettelijk gezien voldoende?