Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

148 expert vragen

 1. Motor trilt

  Gevraagd op 03 augustus 2019

  Ik heb een BMW serie1  2.0 L benzine met 143 pk van bouwjaar 2008 sinds ongeveer een maand gekocht. Met ongeveer  217000 km. ‘S ochtends als ik hem start, trilt de motor met een  beetje  geluid en voel ik een niet goede gevoel. RBM is onder 1. Na een tijdje wordt het geluid volgens mij zachter.Is dat normaal of is er iets aan de hand of moet ik iets regelen?

 2. Trekhaak

  Gevraagd op 12 juli 2019

  Wij hebben onlangs een BMW X1 M-line gekocht.Wij willen een trekhaak laten plaatsen voor een fietsenstandaard voor 2 e-bikes. De BMW dealer rekent € 2300 voordeze trekhaak. Een ander bedrijf € 550. Toen wij hierover contact opnamen met de dealer zei hij het volgende - de andere garage gebruikte imitatie BMW trekhaken - de garantie komt te vervallen Nu is onze vraag - klopt dit - is een afneembare trekhaak beter in verband met de parkeersensoren - welke trekhaak is de beste en waar kan je die laten installeren

 3. Wanneer distributieketting vervangen van BMW 6 cilinder

  Gevraagd op 06 juli 2019

  Wanneer zou ik mij zorgen moeten maken dat mijn BMW een nieuwe distributieketting nodig heeft type 2.8i 3 liter 6 cilinder.

 4. Distributieketting BMW 328i

  Gevraagd op 05 juli 2019

  Bijna 2 jaar geleden een BMW 328i (bouwjaar 2012) gekocht van particulier. Op de auto zat nog premium occasion garantie tot juli 2018. Deze garantie bij BMW over laten schrijven op mijn naam.Een paar weken geleden na 1 km van huis af gereden te hebben signaal op dashboard dat er probleem met aandrijving en oliedruk was en ik de auto aan de kant moest zetten en contact met dealer op moest nemen. Gedaan, op advies van dealer ANWB wegenwacht gebeld. Deze stelde al meteen vast dat er probleem met distributieketting en geleider was en heeft auto met auto ambulance naar dealer laten brengen. Diagnose: ketting niet op juiste spanning, heeft kunststof geleider verpulverd en gruis is door de hele motor gegaan. Advies: nieuw motorblok, nieuwe turbo etc. Geraamde kosten EUR 13000, excl. montage. Auto is altijd volledig dealer onderhouden en bij krijgen van storing signaal was schade blijkbaar al aangericht. Ik heb dus niets kunnen doen om deze te voorkomen. Dealer heeft contact met BMW NL opgenomen voor mogelijke coulance. Reactie daarop was dat men bereid is tot reparatie met een bijdrage van mijn kant van EUR 8.100. Ik vind dit veel te veel en heb rechtstreeks klacht ingediend bij BMW NL. Gisteren daarop reactie gehad: alles conform procedure afgehandeld en kunnen niet overgaan tot hogere schadevergoeding dan aangeboden, mede ook leeftijd van de auto in aanmerking genomen. Auto is weliswaar bijna 7 jaar oud maar heeft slechts 90.000 km op de teller en is volledig dealer onderhouden. Internet geraadpleegd en geconstateerd dat dit distributiekettingprobleem een vaker voorkomend probleem is bij dit type motor. In de USA heeft het zelfs al tot een Claus action geleid en zijn eigenaren schadeloos gesteld. Op mij opmerking of er geen terugroepactie ook in NL had moeten plaatsvinden heb ik geen concreet antwoord van BMW NL gehad. Graag uw advies over mijn rechten en verder te nemen stappen. Bij voorbaat dank.

 5. Caravankoelkast en autoaccu

  Gevraagd op 01 juli 2019

  Mijn BMW X3 schakelt  constante stroomdraad ( 10) af na 15 of 20 minuten. is dit voldoende om het leegtrekken van de accu door de caravankoelkast te voorkomen

 6. Automaat doorspoelen zin of onzin?

  Gevraagd op 01 juli 2019

  Ik heb een BMW 1 serie 2004. Volgens mij is de automaat nooit doorgespoeld. Op internet lees ik dat verschillende autobedrijven dit doen en aanbevelen om dat elke 100.000 km te doen.

 7. Motorolie

  Gevraagd op 08 juni 2019

  Ik heb een BMW e46 316 m43 tu 1.9 2001. Is de olie castrol gtx 5w40 geschikt voor mijn auto? Je leest zo veel verhalen op het internet dat ik het niet meer weet. Hij heeft 280000 km gereden en gebruikt halve liter olie  op de 8000 km. De motor zweet wat door de koppakking geen druppels. Is deze olie oke?

 8. Hoe voorkom ik inbraak in m’n auto?

  Gevraagd op 29 mei 2019

  In mijn BMW is ingebroken. Boven het midden van de voorruit is in het dak een gat gemaakt. Delen van het instrumentenpaneel zijn gestolen (navigatie, digitale snelheidsmeter, etc). Hoe kan ik herhaling voorkomen (camera aan huis, dashcam)?

 9. Smallere banden veilig?

  Gevraagd op 28 mei 2019

  Ik zie de laatste tijd steeds meer elektrische auto's op steeds smallere banden rijden. Bijvoorbeeld de BMW i3 is er met slechts 155mm breed. Is er een goede reden om mijn Skoda Octavia niet op smallere banden te zetten? Hebben jullie dit al eens uitgezocht? Dezelfde auto, verschillende breedtes van banden, en dan het verschil in verbruik, geluid, en remweg? Het lijkt me zuiniger en stiller, maar gaat misschien ten koste van een stukje remweg.

 10. Welke auto rolstoel is geschikt?

  Gevraagd op 08 mei 2019

  In 1997 had ik een aangepaste Toyota Corolla 3drs automaat. Daarna rolstoelautos en bussen de laatste met lift. Nu krijg ik binnenkort een nieuwe rolstoel boxframe, deze weegt minder dan 6kg en wil ik dus weer net als bij de Corolla destijds tussen het stuur en de stoel doorhalen. Welke auto’s zijn geschikt? Automaat 3 drs of grote deuren evt hybride en bouwjaar vanaf 2016 tot Max 30-35k.