Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

117 expert vragen

 1. Parkeerboete (naheffing)

  Gevraagd op 18 april 2019

  Naheffingsaanslag, hoewel parkeergeld voldaan. 

 2. Twee auto's, drie personen en wegenwachthulp

  Gevraagd op 17 april 2019

  Op dit moment hebben we 2 auto's en zijn met drie gezinsleden die voor beide auto's gebruik zouden willen maken van de wegenwacht hulp indien noodzakelijk. Één auto zou mogelijk via de Nissan hulpdienst gebruik kunnen maken van hulp bij problemen. We krijgen niet duidelijk of het lidmaatschap kenteken of persoonsgebonden is en al/niet voor alle drie de huisgenoten kan tellen. Onze zoon heeft een jongerenpas, de 'hoofdlidmaatschapspas' staat op mijn naam (man) terwijl mijn vrouw een partnerpas heeft. Kunnen we alle drie en voor beide auto's op wegenwachthulp kunnen rekenen indien noodzakelijk?

 3. Afzien van aankoop auto na keuring

  Gevraagd op 06 april 2019

  29 maart 2019 heb ik een orderbevestiging getekend voor de aanschaf van een audi a4 cabrio uit 2002 met 89000 km voor 15000 euro, een zg. young timer geimporteerd uit zwitserland. Dit wel onder voorbehoud van keuring door mijn eigen garage. Ik heb bevesting zakelijk ondertekend. 3 april is de auto door verkoper naar mijn garage gebracht voor de keuring. 5 april de uitkomst tussen mij en mijn garagehouder besproken: Er is schade geweest rechtsvoor, te zien aan kleurverschil en losgehaalde schroeven motorkap,spatbord/wielkast en vernieuwde koplamp.

 4. Op de app krijg ik geen auto regels te zien bij welk land dan ook

  Gevraagd op 21 maart 2019

  Op de ANWB app vakantie krijg ik de auto regels niet te zien?

 5. Kinderen vervoeren

  Gevraagd op 20 maart 2019

  Ik heb een zoontje van bijna 5 (1.10) en een dochter van 2.5 jaar. Nu komt er een baby bij. Mijn 2 kinderen hebben beide een autostoel, maar er past op de achterbank geen maxi cosi tussen. Nu vroeg ik me af of het is toegestaan dat mijn zoon in bet midden op een verhoger mag, zonder rugleuning anders zou het niet passen. Als dit niet is toegestaan betekent dit dat we een nieuwe auto moeten kopen en dat willen we liever niet. Bedankt alvast!

 6. Gestolen auto is terug

  Gevraagd op 16 maart 2019

  24 november 2018 wist ik niet meer waar ik mijn auto geparkeerd had. De dagen erop ging ik zoeken, maar ik vond hem niet meer terug. Na 10 dagen als gestolen opgegeven en verzekering en belasting stop gezet uiteraard. Ook moest hij gekeurd worden in februari 2019. Nu 3,5 maand later krijg ik een brief van de gemeente Rotterdam dat hij is weg gesleept op 25 november 2018, DE DAG ERNA DUS, ik kan hem kosteloos ophalen aangezien de situatie onduidelijk was, aangezien ik hem als gestolen heb opgegeven. Belachelijk natuurlijk, maar wat moet ik nu doen? Hij is onverzekerd, niet gekeurd, staat als gestolen geregistreerd. Zelf hoef ik hem niet meer te hebben, heb al een andere auto. Het betreft een oude maar goede auto, Nissan Primera 2.0 1997. Ik ben lid bij jullie.

 7. Parkeer app

  Gevraagd op 15 maart 2019

  Ik heb de parkeerapp gedownload ANWB/YELLOWBRICK (dit is gratis). Nu vraag ik mij af of er naast het normale parkeertarief ook extra transactie kosten worden berekend.

 8. Betaling auto

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Tijdens proefrit is auto nog niet in orde. Maar ik heb een contract getekend van koop op 15 maart. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat ik pas betaal als de auto deugdelijk wordt afgeleverd.

 9. Repatriëring

  Gevraagd op 28 februari 2019

  Auto van 1973 word deze ook gerepatrieërd?

 10. Tussentijdse beëindiging dienstverband

  Gevraagd op 26 februari 2019

  Mijn werkgever heeft aangegeven om de intentie te hebben voor het tussentijds beëindigen van mijn contract. Mijn contract duurt nog 8 maanden en mijn werkgever geeft aan dat zij maar voor 2 maanden moeten betalen indien ik per direct op non-actief sta. Klopt dit? De werkgever geeft aan dat het om een wederzijds-contract-opzegging gaat. Kan ik alsnog eisen voor de 8 maanden? En klopt het dat ik geen recht heb op een uitkering als ik akkoord ga?