Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

90 expert vragen

 1. Airco werkt niet met caravan

  Gevraagd op 31 juli 2019

  De airco werkt niet met de caravan achter de auto. Zonder caravan doet hij het wel. We hebben een Volvo V70 2.4 uit 2004. Weet iemand wat dat zou kunnen zijn want ik heb al zo veel verschillende verhalen gehoord.

 2. Automatische airconditioning

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Bij het gebruik van mijn Airco merkte ik dat deze niet goed koelde. Op 1-7-2019  een Airco check en bij laten vullen bij KwikFit. Met de hete dagen merkte ik dat de Airco het wederom niet volledig deed.... Ben naar KwikFit geweest en heb het probleem voorgelegd. maandag 5-8-2019 a.s. heb ik een afspraak staan om wederom de airco check / bijvullen uit te laten voeren.

 3. Airco repareren in Spanje

  Gevraagd op 25 juli 2019

  Airco van mijn Mazda3 functioneert niet meer. Waar kan ik deze in de buurt van Rosas in Spanje, laten repareren?

 4. Second opinion airco

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Mijn airco van de auto is stuk; de garage rapporteerde een lekke condensator. Samen met de kosten van een grote beurt en remblokjes voor en achter kwam de begroting uit op 2050,- euro. Maar nadat mijn vrouw de bladeren uit de aanzuigplaats van de airco verwijderd had, deed hij het weer. Is het mogelijk om ergens een second opinion aan te vragen, het betreft een Ford Grand C Max, bouwjaar 2011.

 5. Airco defect Toyota

  Gevraagd op 01 juli 2019

  Toyota Corolla 1.6 VVTi uit 2006. Na vloeistof te hebben vernieuwd en de condensor te hebben vervangen, is de airco nog steeds defect (hij deed het eventjes).

 6. storing verwarming

  Gevraagd op 01 juli 2019

  De verwarming van mijn C4 picasso grand van 2011 met 140000 km geeft problemen. De verwarming heel warm of koud worden op de stand van 20 graden.

 7. Klimaat controle

  Gevraagd op 29 juni 2019

  Mijn klimaat controle koelt niet. Sinds vanmiddag, vanochtend deed hij het nog. Moet hij dan bij gevuld worden?

 8. Airco specialist

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Wij hebben een kapotte airco. Welke airco specialist kunt u aanbevelen? Voor een diagnose en reparatie.

 9. Airco

  Gevraagd op 16 juni 2019

  Wij hebben in 2016 een Peugot 307SW gekocht uit 2006 (toen 220,000 km). Sinds 2016 zijn er voor EURO 3.500,- reparaties uitgevoerd. Wij gaan komende augustus naar Zuid Frankrijk op vakantie (2 volwassenen en 3 kinderen). Vorige week heeft onze garage een diagnose gedaan; er zouden weer reparaties uitgevoerd moeten worden van EURO 1.200,-. Ik heb er nu voor gekozen dit niet te laten doen maar een noodzakelijk deel (nieuwe banden en klein onderhoud). En volgend jaar een andere auto te kopen maar wel met deze auto naar Frankrijk te rijden komende zomer. Er is echter een probleem; de airco werkt niet. Er is een airco controle uitgevoerd. De aircopomp slaat niet aan. Of de aansturing is niet correct of de pomp zelf is defect. Als een nieuwe pomp moet geïnstalleerd en aangeschaft zijn de kosten rond de EURO 800,-. dat geld hebben we niet en willen we er ook niet in steken omdat we volgend jaar een andere auto kopen. Maar met de kleine kindjes hebben we in augustus in Zuid Frankrijk echt airco nodig; denk aan files. Kunt u advies geven of er een tijdelijke (mobiele) airco geïnstalleerd kan voor max EURO 100,-? En kan het misschien zijn dat de airco nog éénmaal bijgevuld kan en werkend zal zijn zonder dat de pomp moet vervangen/aangepast? In dat geval kan ik nog een andere garage vragen de airco bij te vullen, dat kost zo'n EURO 75,-n. Althans dat had ik bedacht.

 10. Oorzaak defecte compressor

  Gevraagd op 13 juni 2019

  Wij hebben in nov 2017 een Opel Vivaro bus gekocht. Waarschijnlijk koelde de airco toen al (enige tijd) niet meer, maar wij ontdekten dat pas in het voorjaar van 2018. We hebben toen een Airco service beurt gedaan bij Kwikfit, waarbij systeem compleet gevuld is (na vacuümtest). Na 1 week bleek airco niet meer te koelen. Kwikfit gaf aan dat er lek in systeem moest zitten en retourneerde het betaalde bedrag (zeer correct). We hebben de airco niet meer gebruikt. Bij de APK keuring in april dit jaar hebben we een diagnose laten stellen. Het was nodig de condensor en de droger te laten vervangen. Deze reparatie hebben we vorige maand laten uitvoeren. Kosten € 540. Twee weken heeft de airco het gedaan en toen stopte de compressor. De garage geeft aan dat dit komt omdat het systeem lange tijd niet gevuld is geweest en niet gebruikt. Er zou nu een andere compressor geïnstalleerd moeten worden. E.e.a. roept bij ons de volgende vragen op: 1. Is het zeker dat dit de oorzaak is van de defecte compressor of kan er ook een andere oorzaak zijn? D.w.z. bestaat de kans dat een nieuwe compressor na korte tijd ook weer defect gaat vanwege mogelijke andere oorzaak? 2. De garage was op de hoogte dat systeem lange tijd leeg en niet gebruikt was. Was het defect aan de compressor te voorkomen geweest? 3. Is het billijk om bij de garage een deel van de kosten van de reparatie van de condensor en de droger terug te vragen omdat zo kort hierna de compressor defect is gegaan? 4. Welke acties zou u adviseren? Dank voor uw reactie!