Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

5 expert vragen

 1. ESTA aanvraag voor Amerika

  Gevraagd op 2 november 2019

  Wij vertrekken met een cruise vanuit Vancouver(Canada) naar Alaska. Ze willen altijd weten wat het eerste adres is waar je verblijft in de VS. Wat moeten we dan invullen op het esta-formulier aangezien we op een boot zitten en pas in Seward(Alaska) in een hotel verblijven. Onze eerste aanleghaven in Alaska is het stadje Ketchigan. Moeten we iets invullen of het vakje leeglaten, kan er niets over vinden.

 2. Visum voor St. Petersburg

  Gevraagd op 4 oktober 2019

  Is voor st petersburg nog een visum nodig? Ik hoorde dat visumplicht per 1 okt 2019 is afgeschaft?

 3. Visum voor Shanghai nodig?

  Gevraagd op 16 september 2019

  Van 4/10 tot 7/10 kan ik IPB-en met een vriendin die bij de KLM werkt naar Shanghai. Ik begreep dat Shanghai een 144 uur visumvrije regeling heeft. Moet ik dan wel iets voorbereiden voordat ik naar het land vertrek? Ik kan helaas de Chinese ambassade in Den Haag niet bereiken dus vraag het via jullie. Hopelijk weten jullie meer.

 4. Verlenging visum Iran

  Gevraagd op 6 maart 2019

  Ik ga binnenkort (sept/okt) naar Iran op de fiets. Ik wil daar langer dan 30 dagen verblijven, maar visum is maar 30 dagen geldig. Hoe kan ik dat verlengen?

 5. Visum Turkmenistan

  Gevraagd op 10 februari 2019

  In het verleden was het mogelijk om een transit visum voor Turkmenistan te krijgen. Het lijkt erop dat dit niet meer beschikbaar is, maar wel een toeristenvisum. Ik ben van plan om volgend jaar op de motor door Turkmenistan te reizen vanuit Oezbekistan naar Iran. Ik boek dus geen reis in Turkmenistan. Kunt u mij vertellen of jullie dit soort visa ook regelen (zonder dat ik een 'reis' moet boeken?