Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

102 expert vragen

 1. Boete tolvignet Hongarije

  Gevraagd op 27 december 2019

  Op 24 augustus zijn we Hongarije binnengereden. Het was een volledige chaos en file op de weg. We zochten een plek om het tolvignet te kopen, maar door de file duurde dat even. We hadden een camper in Nederland gehuurd, maar een duitse camper met Duits kenteken waardoor de afhandeling via Duitsland loopt. Officieel mag er maximaal 60 minuten tussen binnenrijden en vignet kopen. door de file en de onduidleijkheid (en het lange wachten bij de balie voor het vignet) is dat echter niet gelukt. Ik wil bezwaar maken, maar hoe doe ik dat? Ik heb dus het aankoopbewijs met daarop het juiste kenteken. Foto is gemaakt om 15.44 uur en vignet gekocht om 17.52 uur. Hoe kan ik het best bezwaar maken? Of is het beter de boete meteen te betalen om verhogingsellende te voorkomen (ook al is het onterecht)?

 2. Vignet Oostenrijk

  Gevraagd op 26 december 2019

  Klopt het dat je na 15-12-2019 geen vignet hoeft te kopen.

 3. Tolbadge tenaamstelling

  Gevraagd op 24 december 2019

  Is mijn oude tolbadge tenaamgesteld? Wat te doen als deze gestolen wordt?

 4. Tolgeld Frankrijk elektrische auto

  Gevraagd op 27 november 2019

  Kan ik voor een Nederlandse elektrische auto een tolbadge voor Frankrijk krijgen met vrijstelling van tolgeld?

 5. Tol betalingen EPC

  Gevraagd op 29 oktober 2019

  Wij hebben een rekening gehad van epcplc over tol in Noorwegen. De auto en het kenteken zijn niet van ons.Nu moeten wij bewijzen  dat het betreffende voertuig niet van ons is ,maar bij informatie bij de belastingdienst en het RDW geven ze hier over geen info i.v.m.de AVG hoe lossen wij dit probleem op.

 6. Tolbadge kenteken wijzigen

  Gevraagd op 20 oktober 2019

  U wilt uw tolbadge aan een ander kenteken koppelen. En het antwoord op Expert Platform: Indien je een ander voertuig wilt gebruiken, dien je het kenteken te wijzigen. Dit kan in je persoonlijke AREA account. Nu wilde ik zelf ook een ander kenteken koppelen aan de badge, maar krijg geen mogelijkheid te zien om het kenteken te wijzigen. Wel allerlei andere persoonlijke gegevens, maar het kenteken wordt nergens (meer) genoemd! Hoe nu te wijzigen?

 7. Route Disneyland

  Gevraagd op 15 oktober 2019

  Ik ga naar Disneyland. Waar moet ik op letten? Winterbanden verplicht? Via Luik, Antwerpen? Tips voor tolwegen? Geldt lidmaatschap per persoon?

 8. Autobahnvignet Zwitserland

  Gevraagd op 7 oktober 2019

  Ik ga vanuit NL naar Zürich, Zwitserland en dan naar Duitsland. Mag ik op provinciale wegen rijden en zo de aanschaf van een vignet vermijden?

 9. Tol Ierland

  Gevraagd op 29 september 2019

  Is bij de ANWB een vignet voor de tolwegen in Ierland te verkrijgen? Op de M50 (rondweg Dublin) kan niet contant worden betaald). 

 10. Tolbadgehouder

  Gevraagd op 27 september 2019

  Hoe kan ik het beste mijn oude tolbadgehouder verwijderen van de voorruit?