Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

7 expert vragen

 1. Distributieriem vervangen

  Gevraagd op 16 december 2019

  Welke garage kan de distributieriem van mijn Subaru Impreza Plus volgens u het beste vervangen?

 2. Garantie op terugroepactie

  Gevraagd op 3 oktober 2019

  Terugroepactie Subaru Forester 2013. Klepveren moeten vervangen worden en motor moet uit auto. Niks over garantie gehoord. Hoe is dit geregeld?

 3. Lekkende achterschokdempers vervangen door tweedehands

  Gevraagd op 25 september 2019

  Ik heb Bovag garantie en merkte lekkende schokdempers op bij m'n Subaru Forester 2012, kmst. 93000. Garage verving deze door 2ehands. Mag dit?

 4. Een automaat slepen kan niet?

  Gevraagd op 9 september 2019

  Ik heb een Subaru Forester met een automatische versnellingsbak. Onze garage vertrouw ik zeer, en dat al jaren, maar deze beweerde ooit dat slepen van dit soort auto desastreus is voor de automaat (auto total loss!), ook met de pook in stand N. Het wordt nu actueel omdat ik inmiddels gebruik wil maken van een wasstraat /carwash. En daar wordt de auto door heen getrokken, motor uit, en de pook in stand N! De garage heeft het me een aantal keren uitgelegd, maar ik kan mij hun bewering toch niet goed voorstellen.

 5. Wel of niet waterpomp vervangen?

  Gevraagd op 15 mei 2019

  Ik heb een Subaru Forester uit 1998, in het onderhoudsboekje is niet terug te zien wanneer de distributieriem is vervangen. ook geen sticker o.i.d. onder de motorkap te vinden. Omdat niet bekend is wanneer deze vervangen is heb ik besloten om dit te laten doen ter voorkoming van ellende. Navraag bij diverse garages geven andere antwoorden, de een zegt dat bij het vervangen van de distributieriem altijd de waterpomp vervangen moet worden, anderen geven aan dat dit helemaal niet nodig is en extra kosten besparen. Wel of niet de tegelijk de pomp vervangen scheelt 175 euro, dus indien niet nodig toch zonde geld.  ook bij verschillende Subarudealers geïnformeerd, ook hier verschillende antwoorden. hierdoor weet ik als klant dan ook niet meer wat de waarheid is. Concrete vraag is dan ook wat wel of niet noodzakelijk is wat betreft vervangen waterpomp.

 6. Pech onderweg

  Gevraagd op 7 mei 2019

  Welke merken hebben de minste pech onderweg?

 7. Merkdealer blijft in gebreken

  Gevraagd op 18 maart 2019

  Ik heb vorig jaar een Subaru Forester occassion gekocht, inclusief 6 maanden Bovag. Helaas ging na 3 weken (!) het bedrijf (Subaru-dealer) waar ik de auto had gekocht dicht, om deels over te gaan in een ander bedrijf. Ze zeiden toe de Bovag mee te nemen. Toen bleek dat de koelvloeistof telkens weg liep, zonder duidelijke reden (geen lekkage, waren ze inderdaad bereidt om even te kijken wat de reden was. Echter, met het onder druk zetten van het systeem kwam er niets naar boven en haalden ze hun schouders op. Toen zijn we naar een andere Subaru dealer gegaan. Ook zij hebben het systeem onder druk gezet en uiteindelijk de waterpomp ontlucht, maar helaas, de koelvloeistof bleef weglopen. No cure voor 400 euro.