Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

8 expert vragen

 1. Wegvallen stuurbekrachtiging

  Gevraagd op 13 december 2019

  Ik heb een Chevrolet Captiva gekocht, 2006, 2.4 benzine. In een bocht viel de stuurbekrachtiging weg. Ik kon de auto weer starten en het probleem was weg. De garage constateerde dat de accu slecht was maar dat de accu het probleem waarschijnlijk oplost. Maar stel dat de auto ineens onbestuurbaar wordt, wat is jullie visie hierop?

 2. Afschrijftermijn stuurhuis Ford Focus

  Gevraagd op 16 september 2019

 3. Het sturen direct

  Gevraagd op 7 juli 2019

  Sinds kort in bezit van een Suzuki SX4 1.6 kenteken X-XXX-X uit 2011. Bij het rijden op een rechte weg en vooral met een caravan en zijwind ondervind ik bij het corrigeren wel dat auto direkt reageert maar het uit een soort dood punt moet komen (woordelijk beetje lastig uit te leggen).Is dit normaal en is daar wat aan te doen

 4. Stuur probleem Suzuki Swift 2004-2010

  Gevraagd op 6 april 2019

  Ik was van plan een Suzuki Swift automaat uit de 2004-2010 reeks te kopen. Echter de 2 Swifts waar ik een proefrit mee heb gereden hadden allebei last van zwaar sturen en niet (vanzelf) in de middenstand terug komen. Dit is een bekend probleem, zie https://www.anwb.nl/experts/auto/79/suzuki-swift-stuur-problemen. Bent u er bekend mee of dit soort problemen ook bij nieuwere series van de Swift voorkomen?

 5. Stuurbekrachtigingsvloeistof PSF-3 alternatief

  Gevraagd op 1 april 2019

  Ik heb een Hyundai Getz uit 2005 (1.3i) en wil zelf de stuurbekrachtigingsvloeistof vervangen. volgens de autohandleiding moet ik PSF-3 autmatische transmissievloeistof gebruiken, alleen deze is nergens meer te koop. wat is een goed alternatief voor deze vloeistof om te gebruiken voor mijn stuurbekrachtiging die mijn pomp/systeem niet beschadigd?

 6. Stuurbekrachtiging Mitsubishi Colt 2008

  Gevraagd op 4 februari 2019

  Mijn 1.1 Mitsubishi Colt uit 2008 heeft denk ik een probleem met de stuurbekrachtiging. Wanneer ik instuur gaat het stuur niet terug naar de middenstand, ik moet fysiek terugsturen. Wat wel bekend is bij rechtuitrijden is de vaagheid maar als ik niet constant een tikje bijstuur rij ik zo de andere weghelft op. ​​​​​​​Waar zou dit aan kunnen liggen? Zou een sterkere accu een oplossing zijn om de stuurbekrachtigingsmotor beter te laten draaien? Is dit te verhelpen door een onderdeel te vervangen?

 7. Stuur niet helemaal terug naar 0 punt

  Gevraagd op 4 februari 2019

  Ik heb recent een nieuwe 2e hands auto gekocht (Volvo XC60) en merk dat hij anders stuurt dan mijn vorige auto. Hij gaat namelijk na het nemen van een bocht niet helemaal terug naar het 0 punt (gaat om de laatste paar centimeters). Ik moet dit dus altijd weer corrigeren. Als ik met de auto recht vooruit rij, dan blijft hij wel netjes recht rijden. Weet u of dit hoort? De auto heeft gloednieuwe winterbanden eronder liggen.

 8. Renault laguna station

  Gevraagd op 28 januari 2019

  Stuur gaat van links naar rechts in straatjes.. glad wegdek nergens last van.