Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

3 expert vragen

 1. Failliet of niet

  Gevraagd op 7 juli 2019

  Deze vraag ligt in het verlengde van deze vraag: Had in september 2018 2 tickets gekocht en betaald voor een vlucht van A. dam naar Toronto. Maatschappij failliet en kreeg mijn geld niet terug van hen zelf maar ook niet van mijn doorlopende reis en annuleringsverzekering. Waarvoor ben je dan wel verzekerd vraag ik mij af! Kan ik "ergens" mijn geld terug krijgen? Ik zit min of meer in hetzelfde schuitje. Ik heb via Cheaptickets ook tickets voor Jet Airways geboekt. Ook deze zijn geannuleerd wegens hun financiële situatie. Ik heb echter Vliegticketgarantie afgesloten, zodat ik mijn geld terug krijg als de vliegmaatschappij failliet is. Jet Airways is door de rechter in Nederland failliet verklaard (https://www.ad.nl/economie/indiase-jet-airways-failliet-verklaard-door-nederlandse-rechter~a255f7a1/) dus ik zou recht hebben op teruggave van de reissom. Echter Cheaptickets houdt vast aan de situatie in India (daar nog niet failliet verklaard) Onder welk recht valt de vliegtuiggarantie? Onder het Nederlands of het Indiaas recht? Als het onder het Nederlands recht valt, hoe kan ik dan Cheaptickets zover krijgen om tot restitutie over te gaan?

 2. Mijn vlucht was geannuleerd, kan ik extra gemaakte reiskosten terug krijgen?

  Gevraagd op 14 juni 2019

  Op 14 mei trouwde een nichtje van mij in Italië. Een ander nichtje boekte voor mij een retourvlucht met Alitalia op 13 mei. De vlucht werd geannuleerd. Er werd een latere vlucht aangeboden maar dan zouden we na de bruiloft arriveren. Mijn nichtje heeft toen voor ons een andere vlucht geboekt maar behalve de extra autokilometers en extra reistijd, kostte de nieuwe vlucht 420,39 euro per persoon. Heb ik recht op vergoeding?

 3. Geannuleerde vlucht Jet Airways

  Gevraagd op 30 april 2019

  Onlangs ben ik op vakantie geweest naar Nepal. Hiervoor hebben wij retourtickets gekocht via Kilroy. Heen is alles goed gegaan. Voor de terugweg was er voor de reis al een vlucht geannuleerd. Dit was toen opgelost. Alleen op 11 april is er toen weer een vlucht geannuleerd. Voor de terugreis zouden wij op 27 april vanaf Kathmandu naar Delhi(Jet airways) reizen en vervolgens naar Amsterdam(KLM).