Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

is het leveren van een reserve contactsleutel verplicht bij de koop van een 2e hands auto

Vraag gesteld door lucretia op 7 mei 2015

ik heb een Mercedes Benz Sprinter laten ombouwen tot camper. Bij aflevering was er maar een contactsleutel. ik heb om een 2e gevraagd maar die was er niet. Een reservesleutel is belangrijk omdat bij een kapotte sleutel veel technische functies het niet meer doen.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

In principe mag u bij aanschaf van een occasion verwachten, dat u bij levering beide sleutels ontvangt, tenzij anders overeengekomen.

Een tweede sleutel is doorgaans ook verzekeringstechnisch noodzakelijk. Indien uw auto (gedeeltelijk) casco verzekerd is, dan verlangt een verzekeraar bij diefstal beide sleutels.

Kortom; verzoek de garagist tot levering van een tweede sleutel.***

Reactie van nox:

Dag Michiel, ik heb hetzelfde probleem. Ik ga mijn garagist vragen maar mocht hij deze niet hebben wat zijn de (juridische) stappen? Ik onderneem ze niet graag, laat ik dat voorop stellen. Het is wel een bovaggarage.***

Reactie van MvanDijk84:

Ook ik heb hetzelfde probleem. Ik heb inmiddels de verkopende partij telefonisch verzocht om een tweede sleutel. Hier reageren ze negatief op. Het enige wat ze kunnen doen is een tweede sleutel tegen kostprijs leveren. Ik ben het hier niet mee eens. Hoe sterk sta ik hier in?***

Reactie van Michiel Claesen:

http://www.anwb.nl/juridisch-advies/koop-en-onderhoud/klachten-na-aankoop/klachten-na-aankoop

Ik adviseer u per aangetekende brief (termijn 14 dagen) de ontbrekende sleutel te vorderen.

Mocht u destijds BOVAG garantie hebben ontvangen, dan kunt u de zaak ter beoordeling voorleggen aan de BOVAG Bemiddelingsbureau en/of aan de GEschillencommissie Voertuigen.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.