Naar artikel

Olieverbruik

Vraag gesteld door op 30 april 2021

Ik heb Volkswagen golf7 bj 2014 1,2 tsi deze auto heeft laatste veel last van raar tik en olieverbuik is best hoog om 4 weken bijna liter bij wat kan ik hier aan doen of wat moest gebeuren om dit weer normaal te krijgen
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U hoort bij uw auto een rare tik en u meldt een hoog olieverbruik. Het betreft een VW Golf 7 met 1.2 tsi motor.

Van dit motortype zijn vanuit het verleden distributieketting problemen bekend tot en met productiemaand 9 in 2011. Vanaf productie oktober 2011 is er een modificatie verricht en zijn de klachten opgelost. Het hoge olieverbruik zou na een modificatie in 2012 zijn opgelost. Een 2014 Golf 1.2 TSI is dus voor wat betreft kans op olieverbruik en distributieproblemen feitelijk niet meer verdacht. Bij dit exemplaar is de ketting inmiddels vervangen voor een riem en heeft deze motor een betere status dan zijn voorganger.

Een probleem kan echter nog wel inwendige vervuiling van de motor zijn, met name het inlaat gedeelte. Mogelijk daardoor ook wat vervuiling van de zuigerveren met een verhoogd olieverbruik als gevolg. Het bijgeluid kan ik niet direct plaatsen maar het zou kunnen dat de motor een inwendige schoonmaakbeurt nodig heeft met dan ook een positief effect op het olieverbruik. In ieder geval is het bijgeluid per definitie een reden de garage daar eens naar te laten kijken. Een tik is géén gebruikelijk geluid en verklaart dat misschien ook de hoge olieconsumptie.